Nexus 5X – her er LG’s tredje Nexus

Stor skærm, hurtig processor, lysfølsom kamera, fingeraftrykslæser og meget mere – mød Nexus 5X, den tredje Nexus fra LG.

LG Nexus 5X

LG Nexus 5X

Så blev sløret langt om længe officielt løftet. Google har præsenteret hele to nye Nexus enheder på én aften – det er næsten som juleaften for Nexus fans.

Den største model er Nexus 6P og er produceret af kinesiske Huawei. Den kommer med en 5,7 tommer skærm, som Google proklamerer kun fylder som en 5,5 tommer enhed. Processoren er den nyeste og ikke så kritiserede version af Qualcomm Snapdragon 810, så her er lagt an til masser af power.

Den anden, men mindst lige så spændende nyhed fra Google, kommer fra et samarbejde mellem Google og LG – resultatet er Nexus 5X.

– Nexus 6P fra Huawei er officiel

Det er tredje gang at de to slår pjalterne sammen, først med Nexus 4 tilbage i 2012, siden blev den populære Nexus 5 til i 2013 og nu er tiden kommet til Nexus 5X – en umiddelbar værdig efterfølger, som har været stærkt efterspurgt af Nexus fans.

Potent hardware

Nexus 5X består af en 5,2 tommer Fuld-HD skærm, og det giver enheden flotte 424 PPI (Pixel Per Tomme), hvilket er med til at sikre skarp billedkvalitet.

Processoren er den anmelderroste Qualcomm Snapdragon 808 – en hexa-core processor med seks kerner på 1.8 GHz hver. Snapdragon 808 understøttes af 2 GB RAM, hvilket ikke er meget i forhold til markedsstandarden for high-end enheder i dag, men det ligger meget godt på linje med standarden for mellem-klasse segmentet, som Nexus 5X ligger i.

– Nexus 6P – tilgængelighed og pris i Danmark

Adreno 418 er grafikprocessoren i Nexus 5X, og her burde der ikke være problemer med at få gang i de tunge spil. Til at holde liv i hærligheden ligger der et 2.700 mAh batteri i Nexus 5X.

Som mange andre producenter så følger Google op på tidligere udsagn og lancerer Nexus 5X med USB Type-C port – hvor det er slut med at vende opladerstikket forkert.

LG Nexus 5X

LG Nexus 5X

Som noget helt nyt får telefonen ny sensor kaldet Android Sensor Hub, med formålet at overvåge og registrere enhedens færden og aktivitet. Ikke at forstå som overvågning af dig som person, men at enheder med den nye sensor bedre kan registrere fitnessaktivitet, og specielle funktioner som ”Glance-view”, hvor man ved at løfte telefonen fra bordet, får et lille glimt af indkommende notifikationer, klokken eller ubesvarede opkald.

Med Android Sensor Hub kan Android-enheder registrere langt flere data, uden at dræne batteriet i samme omfang som funktionerne gør i dag.

Bedste kamera i et Nexus produkt

Google har lugtet lunten i år. Fokus på kamerakvalitet og features har aldrig været større, og derfor har Google sadlet om og styrket kameraet i både Nexus 5X og 6P.

Begge enheder er udstyret med en kraftfuld 12,3 megapixel kamera, med hele 1,55 micropixels og f2.0 blænde. Dette vil sætte kameraet helt i front, endda bedre end iPhone 6S under mørke omgivelser, ifølge Google.

Til at sikre fokus og kvalitet i ethvert billede, er Nexus 5X udstyret med laser-autofokus. Denne form for autofokus har tidligere vist sig blandt de bedste og hurtigste på markedet.

Til videooptagelser understøtter Nexus 5X videoopløsning helt op til 4K-kvalitet, og burst-mode giver mulighed for at tage op til 30 billeder i streg og vælge det bedste. Nexus 5X kan desuden optage video i slowmotion.

Nyeste Android software

Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow

Nexus 5X vil blive lanceret med den nyeste Android 6.0 software, hvor Google har forbedret, simplificeret og optimeret softwaren. Blandt andet er der kommet en helt ny app-menu, som er forbedret og nu med endnu mere flydende animationer af applikationer der åbnes og lukkes, samt forbedret batteri-kontrol.

Den forbedrede batteri-kontrol betyder blandt andet det er muligt at opnå længere standbytid, da enheder med Android 6.0 Marshmallow kan registrere hvornår telefonen bare ligger stille hen, og dermed skrue ned for strøm-hungrene dele af systemet.

Med Android 6.0 giver Google kontrollen til forbrugerne. Således bliver det nu muligt selv at styre, hvad installerede applikationer kan få lov at tilgå på dine enheder. Hvis ikke du syntes der er en grund til at Google Keep skal have adgang til mikrofonen, nægter du den blot denne funktion.

Google lader nu også udviklere implementere fingeraftrykslæseren som en del af sikkerheden i deres applikationer. Det højner sikkerheden for forbrugerne, samtidig med det øger brugervenligheden – slut med lange koder når applikationer skal købes, eller man handler på nettet fra mobilen.

Opsummering af specifikationer

5,2 tommer IPS LCD
– 1920 x 1080 pixels (424 PPI)
– Qualcomm Snapdragon 808 processor
– Adreno 418 GPU
– 2 GB DDR3 RAM
– 16 eller 32 GB intern hukommelse
– 12,3 megapixels, 1,55 micropixels, f2.0 blænde
– 5 megapixels frontkamera, 1,4 micropixels, f2.4 blænde
– Fingeraftrykslæser, Android Sensor Hub, Android Context Hub
– USB Type-C, Bluetooth v4,2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, GLONASS
– 147 x 72.6 x 7.9 mm, 136 gram

Galleri med Nexus 5X

Videopræsentation af Nexus 5X

https://www.youtube.com/watch?v=QLqHZLdt_jE

Mere til historien

Nexus 5X kommer i de tre farvevarianter; sort, hvid og blå også kaldet Charcoal Black, Ice Blue and Quartz White. Startprisen er 379 dollars for 16 GB versionen og bliver tilgængelig på Google Play butikken i løbet af de kommende uger. Det er endnu uvist hvad den officielle danske pris og tilgængelighed bliver, men det forventes præsenteret på et pressemøde hos LG den 9. oktober.

Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Google I/O – disse nyheder forventer vi

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference. Du kan her blive klogere på, hvilke nyheder vi forventer.

(mere…)
Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram