USB Type-C – det nye USB-stik kan vende begge veje

0

Det nye USB-stik, USB Type-C er en realitet. Stikket kan sættes i begge veje og har lynhurtig overførselshastighed – op til 10 Gbps.

USB Type-c det nye USB-stik
USB Type-C (Foto: CNET.com)

Designet af det nye USB-stik, kaldet USB Type-C, er afsluttet. Det har USB 3.0 Promoter Group netop annonceret.

Specifikationen blev lanceret i december 2013, men allerede nu er stikket klar til producenterne.

Noget af det mest bemærkelsesværdige er nok, at det nye USB-stik kan vendes begge veje, og der er altså ikke længere en ”op” og ”ned” der skal overholdes, når stikket tilsluttes.

USB Type-C minder om Apples Lightning stik, der blev introduceret i september 2012. iPhone 5 blev den første smartphone med et lade- og kommunikationsstik, der kunne tilsluttes begge veje.

Samme størrelse som Micro-USB

Det nye USB-stik, Type C, har omtrent samme størrelse som det nuværende Micro-USB stik, der benyttes i blandt andet smartphones. Portstørrelsen er 8,4 x 2,6 millimeter.

Type C USB understøtter såkaldt SuperSpeed USB med en overførselshastighed på 10 Gbps, som er en del af USB 3.1-specifikationen. Det bliver desuden muligt at levere op til 100 watt ved 5A, 20 Volt, gennem stikket.

Stikket er designet til at kunne benyttes i både smartphones, bærbare og tablets.

Nu kan industrien begynde at indarbejde det nye USB-stik, der sandsynligvis vil eksistere side om side med de nuværende USB-stik i lang tid fremover.

Samsung har skiftet opladestik 18 gange

Mere til historien

Den første version af USB-stikket, USB 1.0, blev introduceret i januar 1996. Den fulde båndbredde var dengang op til 12 Mbit/s.

Læs også:
EU vil tvinge Apple til at benytte Micro-USB

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer