Tablets og bærbare fylder taskerne hos de små elever

0

Små skoleelever har taskerne fyldt med gadgets, viser ny undersøgelse, men forældrene ved ikke, hvordan forsikringen dækker tyveri og tilskadekomst.

Børn, familie, teenager, mobil, microsoft
(Foto: Microsoft)

I takt med skolerne i højere grad implementerer IT i undervisningen kommer der flere og flere bærbare gadgets i skoletaskerne, også hos de små elever. Faktisk har mere end hver tredje 6 til 8 årige enten en smartphone, tablet eller bærbar computer i tasken, viser en undersøgelse fra Gjensidige Forsikring.

Blandt 9 til 12-årige har seks ud af ti elever gadgets med i skole, og alle landets regioner er godt med. Faktisk tegner Region Midtjylland sig for, at 60 procent mellem 6 og 12 år, har gadgets med i tasken hver dag. Hovedstaden ligger på 57 procent.

Danske børn får mobil i 2. klasse

Selvom elektronikken i taskerne er dyr har langt fra alle forældre tjek på det forsikringsmæssige, hvis f.eks. den bærbare computer går i stykker eller bliver stjålet.

60 procent af forældrene svarer i undersøgelsen, at de ikke kender til hvordan forsikringen dækker i tilfælde af tyveri eller hvis enheden går i stykker.

– ”Vi kender alle frustrationen, hvis dyr elektronik går i stykker eller bliver stjålet. Men det er ikke bare frustrerende. Det er også dyrt at erstatte disse ting. Og derfor er det ærgerligt, at så mange forældre ikke ved, hvordan forsikringen dækker,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Mobilforbud på skolerne giver ro i timerne

Sådan dækker forsikringen

Ankenævnet for forsikring har tidligere slået fast, at når en skole udleverer eksempelvis en iPad til eleverne, så bærer skolen selv ansvaret hvis den går i stykker eller stjæles. Det forudsættes eleven ikke har ødelagt enheden med vilje, og det er afgørende, at der er tale om et hændeligt uheld.

Forsikringer er en kompliceret sag. Derfor har vi på MereMobil.dk skrevet to tips-artikler, der går tæt på forsikringsforholdene.

Mange elever medbringer også egne enheder i skolen, og her kan man være i risiko for, at stå uden dækning, hvis en computer stjæles fra en taske, som står uden opsyn.

Læs følgende:

Skolens iPad går i stykker, hvad nu med forsikringen?
Sådan er din egen elektronik dækket i skoletiden

Web-TV: Treårige må gerne få en iPad

 

Podcast: Sådan skal børn omgås gadgets

Mere til historien

Selvom vi omgiver os med smartphones og tablets hver eneste dag, og gerne ligger dem frit på bordet, er vi ikke interesserede i sikkerheden omkring vores personlige oplysninger. En undersøgelse har vist, at der er uhindret adgang til indhold på hver anden smartphone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer