Fri adgang til SMS’er og billeder på hver anden mobil

Hver anden dansker går rundt med en telefon, hvor der frit er adgang til SMS-beskeder og billeder.

Smartphone (Foto: Telia)

Rigtigt mange smartphone-brugere har ikke låst telefonen (Foto: Telia)

Lidt under hver anden dansker (43 procent) går rundt med en telefon, hvor alle frit og uhindret kan få adgang til indhold som SMS-beskeder, Facebook, mails og billeder.

Særligt adgangen til mailen er kritisk, da uvedkommende let kan overtage din identitet, på Facebook og andre sociale medier. E-mail benyttes nemlig oftest til nulstilling af password og ændring af andre vigtige kontooplysninger.

Derimod er det mindre kritisk, men stadig ubehageligt, med den lette adgang til alle de personlige fotos og videoer.

Tallene kommer fra en analyse TNS Gallup har udført for Gjensidige Forsikring.

Særligt i region Syddanmark er skærmlås ikke noget ret mange går op i. 51 procent svarer i dette område nej til, at de har skærmlås med kode på telefonen. Det område hvor flest bruger skærmlås er i Hovedstaden hvor 64 procent har låst mobilen.

Tip: Sådan låser du din iPhone

Manglende viden om forsikring

Godt hver anden (52 procent) indikerer i undersøgelsen manglende kendskab til, hvordan forsikringen dækker hvis telefonen bliver stjålet eller går i stykker.

20 procent ved slet ikke om de har en forsikring, der dækker telefonen, men det mener Gjensidige, kan være et udtryk for, at mange ikke ved, hvordan den forsikring de har, dækker.

– ”Vi ser ofte, at mange ikke ved, hvordan deres forsikring dækker. Normalt vil indboforsikringen dække, hvis man får stjålet ting. Det gælder også telefoner. Oftest skal man have en ekstra forsikring, hvis man også vil være dækket mod funktionsfejl og skader,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør i Gjensidige Forsikring.

Skulle du være uheldig og miste din telefon, er der gode råd at hente, i vores artikel om, hvad du skal gøre, hvis mobilen bliver stjålet.

Forsikring: Hvis barnets iPad går i stykker på skolen

Mere til historien

Hvilke regler der gælder, og hvilke rettigheder man har, hvis telefonen går i stykker, er mange ikke bekendt med. Det viste en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tidligere. Derfor undlader mange en reparation, og køber i stedet en ny telefon. Læs eventuelt vores artikel om emnet her.

Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram