Danske børn får mobil i 2. klasse

Et nyt skoleår er ofte anledningen til, at børn får en ny skoletaske, men faktisk er det også der mange får deres første mobiltelefon – særligt når man har første skoledag i 2. klasse.

Børn, mobil, microsoft

(Foto: Microsoft)

Danskerne er rimelig enige om, hvor gamle børn skal være før de får deres første mobiltelefon. Det generelle svar blandt danskerne lyder på 10 år, det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Telia.

- Treårige må gerne få en iPad - men husk legepladsen

 

Men en ting er hvad danskerne siger – en anden ting er hvad de gør. For reelt så får danskerne oftest deres første mobiltelefon en del tidligere, faktisk når de er 8,6 år. Dette svarer faktisk til når de går i 2. klasse. Dog varierer gennemsnitsalderen i de forskellige landsdele på, hvor gamle børnene er når de får den første mobiltelefon. Og det er i København, at vi finder de yngste mobilejere – her er børnene i gennemsnit 8,3 år når de får deres første mobiltelefon. I Nordjylland må børnene vente et år længere, der er de nemlig 9,3 år før de får deres egen telefon.

 - PODCAST: Derfor skal børn have iPad og smartphone

Mange skolebørn får en mobiltelefon når de starter på et nyt klassetrin og der er nye hverdagsrutiner. Her er mobiltelefonen med til at skabe en tryghed, når barnet f.eks. selv skal gå til og fra fritidsaktiviteter.

- Mobilforbud på skole giver ro i timerne

 

Børn, mobil, microsoft

(Foto: Microsoft)

- ”Vi oplever hvert år omkring skolestart en stigende efterspørgsel på ’børnevenlige’ mobiltelefoner. Det vil sige robuste og ikke alt for dyre modeller med et tilhørende abonnement, der er tilpasset barnets behov for f.eks. at kunne kommunikere med forældre, søskende og kammerater,” siger privatkundedirektør Christoph Nørgaard fra Telia.

 

Når børn får en mobiltelefon og særligt en smartphone, så giver den også adgang til en hel ny verden med sociale medier, spil, applikationer, chat, skype og diverse applikationer. Derfor er det også vigtigt at forældrene hjælper børnene med at forstå de muligheder og udfordringer det giver.

- Forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

 

- ”Adgangen til den digitale verden er en stor åbenbaring. Vi opfordrer derfor forældrene til at engagere sig i det nye univers, som børnene bevæger sig ind i, og at hjælpe dem med at agere i det. Som forælder kan det være en god ide at sætte sig ind i de tjenester, teleselskaberne stiller til rådighed for at beskytte børnene mod de værste faldgruber. Det kan f.eks. være børnevenlige abonnementer med forbrugskontrol og spærring for overtakserede tjenester,” siger Christoph Nørgaard.

 

De fleste danske teleselskaber tilbyder også rådgivning om adfærd, sikkerhed og forbrug på mobiltelefonerne. Du kan blandt andet læse to foldere, som Telia har udviklet med ”God mobilstil for børn” og God mobilstil for teenagere”. Du finder de to foldere her.

 

Mere til historien

Når børn får en smartphone, så er internettet på mange måder en åben legeplads. Det kan være både godt og skidt. Der har blandt andet været en række problemer med applikationen Ask.fm og lignende applikationer. Du kan læse mere om det her.

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
Digital mobning: Skoleelever slog rekord

Flere timer foran skærmen - både i skole- og fritiden øger risikoen for digital mobning. I år har rekord mange deltaget i kampen mod digital mobning.

(mere…)
Børnebiffen er et nyt streamingtilbud til de yngste

Se gratis film fra Børnebiffen. Målgruppen er de 3-7 årige – og deres forældre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram