Danske børn får mobil i 2. klasse

0

Et nyt skoleår er ofte anledningen til, at børn får en ny skoletaske, men faktisk er det også der mange får deres første mobiltelefon – særligt når man har første skoledag i 2. klasse.

Børn, mobil, microsoft
(Foto: Microsoft)

Danskerne er rimelig enige om, hvor gamle børn skal være før de får deres første mobiltelefon. Det generelle svar blandt danskerne lyder på 10 år, det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Telia.

Treårige må gerne få en iPad – men husk legepladsen

 

Men en ting er hvad danskerne siger – en anden ting er hvad de gør. For reelt så får danskerne oftest deres første mobiltelefon en del tidligere, faktisk når de er 8,6 år. Dette svarer faktisk til når de går i 2. klasse. Dog varierer gennemsnitsalderen i de forskellige landsdele på, hvor gamle børnene er når de får den første mobiltelefon. Og det er i København, at vi finder de yngste mobilejere – her er børnene i gennemsnit 8,3 år når de får deres første mobiltelefon. I Nordjylland må børnene vente et år længere, der er de nemlig 9,3 år før de får deres egen telefon.

 – PODCAST: Derfor skal børn have iPad og smartphone

Mange skolebørn får en mobiltelefon når de starter på et nyt klassetrin og der er nye hverdagsrutiner. Her er mobiltelefonen med til at skabe en tryghed, når barnet f.eks. selv skal gå til og fra fritidsaktiviteter.

Mobilforbud på skole giver ro i timerne

 

Børn, mobil, microsoft
(Foto: Microsoft)

– ”Vi oplever hvert år omkring skolestart en stigende efterspørgsel på ’børnevenlige’ mobiltelefoner. Det vil sige robuste og ikke alt for dyre modeller med et tilhørende abonnement, der er tilpasset barnets behov for f.eks. at kunne kommunikere med forældre, søskende og kammerater,” siger privatkundedirektør Christoph Nørgaard fra Telia.

 

Når børn får en mobiltelefon og særligt en smartphone, så giver den også adgang til en hel ny verden med sociale medier, spil, applikationer, chat, skype og diverse applikationer. Derfor er det også vigtigt at forældrene hjælper børnene med at forstå de muligheder og udfordringer det giver.

Forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

 

– ”Adgangen til den digitale verden er en stor åbenbaring. Vi opfordrer derfor forældrene til at engagere sig i det nye univers, som børnene bevæger sig ind i, og at hjælpe dem med at agere i det. Som forælder kan det være en god ide at sætte sig ind i de tjenester, teleselskaberne stiller til rådighed for at beskytte børnene mod de værste faldgruber. Det kan f.eks. være børnevenlige abonnementer med forbrugskontrol og spærring for overtakserede tjenester,” siger Christoph Nørgaard.

 

De fleste danske teleselskaber tilbyder også rådgivning om adfærd, sikkerhed og forbrug på mobiltelefonerne. Du kan blandt andet læse to foldere, som Telia har udviklet med ”God mobilstil for børn” og God mobilstil for teenagere”. Du finder de to foldere her.

 

Mere til historien

Når børn får en smartphone, så er internettet på mange måder en åben legeplads. Det kan være både godt og skidt. Der har blandt andet været en række problemer med applikationen Ask.fm og lignende applikationer. Du kan læse mere om det her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer