iPhone 12 test – måske skal du vælge iPhone 12 Mini?

TEST: I min iPhone 12 test roser jeg iPhone 12, men måske er det rigtige valg, at købe iPhone 12 Mini eller iPhone 12 Pro? Bliv klogere her i iPhone 12 testen.

iPhone 12 test
iPhone 12 er klar i handlen. Tror du, at den bliver den mest solgte smartphone det kommende år – ligesom forgængerne har været? (Foto: MereMobil.dk)

iPhone Xr og iPhone 11 har begge været de mest solgte telefoner, da de var nye. Nu er turen kommet til iPhone 12 og vi har en forventning om, at den bliver endnu større end forgængerne rent salgsmæssigt.

Analytiker forventer iPhone 12 bliver den mest populære

Er du til iPhones, så er dette års iPhone 12-lineup mega spændende. Apple har for første gang i flere år ”genopfundet” iPhonen. Der er nyt design at spore, som også får tankerne tilbage til nogle af de mest populære iPhone-modeller, iPhone 4 og iPhone 5. Nok ikke et dumt træk fra Apple. Nostalgi er oftest godt. I hvert fald når det stammer fra ting, som har været populære og vellidt.

iPhone 12 – stærkere skærm, bedre kamera og 5G

Derudover får du selvfølgelig en hurtigere processor, forbedret kamera osv. Helt som forventet.

iPhone 12 kommer med en OLED-skærm, den nye MagSafe opladningsteknologi og 5G. Inden Apple præsenterede iPhone 12-modellerne, var det uvist om alle modeller ville understøtte 5G, men det gør de altså. Derfor ser ud til, at Apple er blandt de sidste til at være klar til 5G, men de er det så på alle efterårets modeller.

Lad os komme i gang med min iPhone 12 test.

Designet – når nostalgi bliver moderne

iPhone 12
iPhone 12 er moderne men har inspiration fra iPhone 4 og iPhone 5 i designet. Det kan jeg rigtigt gode lide (Foto: MereMobil.dk)

Design er for alvor noget, som kan skille vandene. Det nye design på iPhone 12-serien er super flot. Vores testeksemplar af iPhone 12 er den sorte. Jeg havde håbet, at det ville blive den ”stillehavsblå”, men sort er altid det sikre valg. Det er det bestemt også her.

Der har været ”buede” kanter på iPhones siden Apple præsenterede iPhone 6 i 2014. Og intet dårligt ved det, men iPhone 12 er for alvor et nyt friskt pust med lidt nostalgi drysset udover. Tankerne ledes klart tilbage på de populære iPhone 4 og iPhone 5, men iPhone 12 er også sin egen. Kort sagt har Apple fanget noget, som både er klassisk og moderne på én gang.

Når man holder telefonen i hånden, er kanterne lidt skarpe. Men ikke så voldsomt skarpe, at det går hen og bliver et problem.

Noget af det jeg personligt synes er rigtigt godt er, at iPhone 12 er smallere. Både iPhone Xr og iPhone 11 har været bredere end pro-modellen og også næsten for brede til hånden. Det har i hvert fald krævet tilvænning. iPhone 12 ligger bare bedre i min hånd.

Men nok om designet. Reelt set er det jo lige meget, hvordan telefonen ser ud, hvis du har den i et cover alligevel. Har du den ikke i cover, så glæd dig. Den er super flot.

Bedre og mere holdbar skærm

Der er helt efter bogen opgraderet på indmaden af iPhone 12 sammenlignet med sidste års iPhone 11. Noget der vil glæde mange iPhone-ejere er, at iPhone 12-serien kommer med et nyt glas. Apple kalder det nye glas for “Ceramic Shield”- De skulle være fire gange så stærkt, som glasset på forgængeren og konkurrerende smartphones. Hvorvidt dette holder stik, er svært at sige. Og kun noget der kan testes i laboratorier. Uanset hvad, så handler fald ude i virkeligheden også om, hvordan enheden lander på underlaget.

Skærmen er af OLED-typen og på 6,1 tommer (2532 x 1170 pixels). Derudover kommer den med 460 PPI. Det betyder også, at der er flere pixels per tomme end på tidligere modeller, hvilket også gør, at skærmen står skarpere. OLED gør desuden at sort er HELT sort.

iPhone 12 kan vise HDR billede og video med 1200 nits i peak, hvilket næsten er dobbelt så meget som på iPhone 11.

Notchen er umiddelbart også fortsat ligeså stor, som på forgængerne. Men det er formentlig den plads, at Face ID kræver. Og det vil jeg i hvert fald ikke leve uden. Personligt har jeg også vænnet mig til, at der er en notch på smartphones i dag.

Netop nu er 120 Hz opdateringshastighed noget af det, som mange går op i. Her er Apple ikke med. Apple er end ikke på 90 Hz. De har holdt sig nede på 60 Hz, som altid. Egentlig underligt, da Apple har 120 Hz på iPad Pro. Jeg tænker dog, at det handler om, at 60 Hz bruger mindre strøm end 120 Hz.

Dog er det ikke noget, som jeg har følt var et problem. Man har en flydende oplevelse og hurtig navigering. At det ikke er på iPhone 12, er også mere acceptabelt end det mangler på iPhone 12 Pro, hvis du spørger mig.

Batteriet holder til en dags god brug

Telefonen har modsat, hvad de fleste producenter ellers gør et mindre batteri i end forgængeren. Normalt bliver batteriet ellers større fra generation til generation, men ikke i dette tilfælde. Det er træls.

Batteriet i iPhone 12 har dog holdt til en dags brug uden problemer. Selv med lidt streaming, masser af surfen rundt, lidt spil, SMS, opkald, Facebook osv. Jeg har i testperioden ikke brugt 5G, da vores teleselskab ikke understøtter dette på nuværende tidspunkt. Derfor er den testet med 4G. Men seks timers driftstid på skærmen med streaming, spil, surfen på nettet, mail og meget andet, klarer den uden problemer.

I anmeldelsen af iPhone 11 skrev vi, at batteriet var rigeligt til en dag. Og på iPhone 12 klarer man også en dag med intenst brug – altså hvor der ikke spares på noget. Når det så er sagt, så måtte det gerne være bedre. Men det er godkendt, men jeg ville foretrække et større batteri på næste års model.

Fart over feltet med A14 Bionic

iPhone 12 kommer med den nye A14 Bionic chip – præcis som de øvrige iPhone 12-modeller. Derfor kan det heller ikke komme som et chok for nogen, at processor er hurtig.

iPhone 12 har heller ikke problemer med spil. I hvert fald ikke dem, som jeg har nået at teste på telefonen. De har kørt uden lag af nogen art.

Multitasking har også fungeret helt problemfrit på vores testeksemplar i testperioden.

Når jeg udfører benchmarkmålinger, så er resultatet, at iPhone 12 er på niveau i ydelse med iPhone 12 Pro. Trod det, at iPhone 12 har 4 GB RAM mens 12 Pro har 6 GB. Du kan se målingerhe herunder.

ModelAntutu3D MarkGB-1coreGB-2coreGB-OpenCL
iPhone 12566.3845.9081.5653.8379.049
iPhone 12 Pro587.6605.8051.5793.9208.391
GB = GeekBench 5

iPhone hjælper med at udbrede 5G i Danmark

Alle modellerne i iPhone 12-serien understøtter 5G-netværket. Inden lanceringen af iPhone 12 gik der rygter om, at iPhone 12 ville komme med langsommere 5G i Danmark. Det er i og for sig heller ikke forkert. Men den er på niveau med konkurrenterne, da vi i Danmark ikke har åbnet for hurtigere netværk kaldet mmWave.

BAGGRUND: Dette skal du vide om 5G, når du køber en 5G-telefon

Alle telefoner i 12-serien er 5G-klar via 5G NR Sub-6, som er den 5G-udgave vi indtil videre bruger i Danmark. Mens iPhone 12 Pro findes i USA med mmWave, hvilket er den 5G, der giver gigabithastigheder på mobilen.

Men i Danmark vil der tidligst komme auktion på mmWave-frekvenserne til foråret 2021, da disse er udskudt. Så inden vi har mmWave-netværk klar herhjemme, er Apple formentlig kommet med iPhone 13 eller hvad navnet på næste generation bliver.

MereMobil.dk har haft et YouSee 5G-klar SIM-kort i iPhone 12. Hastigheden er fuldkommen som på andre 5G-telefoner vi ind til videre har testet. Det vil sige 200-400 mbit/s download i det område, hvor vi har opholdt os.

Sikkert er det også, at Apple i Danmark lancerer de nye iPhones perfekt i forhold til 5G. I Danmark er teleselskaberne først enten lige klar med 5G eller først ved at være klar. Derfor vil iPhone-salget også være med til at udbrede 5G i Danmark. iPhones sælger generelt godt og lanceres helt perfekt i forhold til, at 5G-netværkene er ved at være klar ved alle teleselskaber.

Du vil ikke savne noget ved kameraet

Jeg er ikke fotoekspert. Jeg går ikke op i megapixels men om min telefon kan tage et godt billede, når jeg har brug for det. Her kommer du ikke til at savne noget ved kameraet i iPhone 12. Jeg synes, at resultatet bliver rigtigt fornuftigt.

De sammenligningerne jeg har lavet mellem iPhone 12 og iPhone 12 Pro viser, at der ikke er signifikant forskel på resultaterne ved hverdagsbrug.

iPhone 12 har en standard vidvinkellinse og en ultra vidvinkellinse. I forhold til pro-modellen mangler du telefotolinsen, der normalt bruges ved portrætbilleder. Helt overraskende betyder manglen af denne linse ikke det store. Du kan stadig tage gode portrætbilleder med iPhone 12.

I øvrigt har iPhone 12 og iPhone 12 Mini præcis samme kamerasystem. Så hvis du vælger mini’en vil du ikke få dårligere billeder.

Herunder kan du se nogle af de billeder jeg har nået at fange med telefonen til denne iPhone 12 test.

Strømforsyning og headset er væk fra salgsæsken

Apple iPhone 12 (Foto: Apple)
Apple iPhone 12 kommer uden strømforsyning og det tidligere medfølgende headset EarPods (Foto: Apple)

Der medfølger ikke længere en strømforsyning til nye iPhones. Det er ikke kun til iPhone 12-modellerne, men de modeller, som er i det officielle sortiment fra Apple.

Ifølge Apple er strømforsyningen og headsettet fjernet af hensyn til miljøet. Om det er hele sandheden, er uvist. Sikkert er det dog, at de nye salgsæsker fylder markant mindre end de gamle. Og mange har måske en gammel strømforsyning liggende de kan genbruge.

Dem jeg har talt den manglende oplader i kassen er ligeglade, da kablet fortsat følger med.

Om headsettet er fjernet fordi mange ikke bruger det eller for at fremme salget af AirPods, ja, det er også svært at sige. Men uanset hvad, så kan både strømforsyning og headset købes separat. Og ønsker man dette, så vil jeg hellere købe det særskilt end alle skal betale – uanset om de bruger det eller ej.

MagSafe – ingen USB-C men trådløs satsning

Samtidig med at Apple fjerner opladeren og headsettet i salgsæsken er de også klar med en ny opladningsteknologi. Apple har nemlig genoplivet MagSafe opladningsteknologien, som er kendt fra Mac-computere for nogle år tilbage. Apple stoppede med at benytte MagSafe på Mac i 2016.

Apple har genoplivet MagSafe opladeren – den magnetiske oplader

Desværre skal MagSafe-oplader og tilbehør købes særskilt. Den koster 349 kroner. Ældre iPhone-modeller kan også benytte MagSafe-opladeren. Dog får de ikke 15 watt opladning, men kun 7,5 watt via Qi-standarden.

Håbet er nu, at diverse tilbehørsproducenter vil udvikle produkter, som understøtter MagSafe til en bedre pris. For det er virkelig fedt.

Mest solgte smartphone i 2021?

Forventningerne til iPhone 12 er store her ved salgsstarten. iPhone Xr blev den mest solgte smartphone i 2019 og iPhone 11 var den mest solgte smartphone i første halvår 2020. Der er derfor også meget at leve op til for iPhone 12.

Analytikere som Ming-Chi Kuo forventer, at iPhone 12 bliver den mest solgte af dette års modeller. Jeg er usikker. I hvert fald på det danske marked. Her mener jeg, at mange i stedet vælger iPhone 12 Mini, hvis de vil have en billigere iPhone 12-model eller også betaler de ekstra og går op på iPhone 12 Pro.

Da man ikke kan sammenligne æbler og bananer, så er vi nødt til at sammenligne prisen for 128 GB hukommelse, da iPhone 12 Pro ikke kommer med mindre.

Her er priserne som nedenstående:

 • iPhone 12 Mini: 6.699 kroner
 • iPhone 12: 7.499 kroner
 • iPhone 12 Pro: 8.899 kroner.

Konklusion – lige ved og næsten

iPhone 12 og iPhone 12 Pro
iPhone 12 og iPhone 12 Pro men måske skal du vente på iPhone 12 Mini (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 12 er et mindre kompromis end iPhone 11 var. Har du en ældre iPhone, er det i år, at du skal opgradere. Uanset om du er til iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Mini. I år får man virkelig meget nyt. Har du iPhone 11, skal du ikke smide, hvad du har i hænderne og løbe ud og købe iPhone 12. Overvej det eller vurder om du i stedet skal gå med iPhone 12 Pro eller afvente iPhone 12 Mini.

Apple iPhone 12 Mini er verdens mindste 5G-telefon

Det fornuftige valg er klart iPhone 12 eller iPhone 12 Mini, som jeg er utrolig spændt på, da man får rigtigt meget for prisen.

Prismæssigt er iPhone 12 Mini også billigere end iPhone 11 var sidste år, mens iPhone 12 er prissat dyrere end iPhone 11 var ved salgsstart.

iPhone 12 Mini kan lave en trend for mindre smartphones

Den højere prissætning kan dog forsvares med, at Apple har nemlig valgt, at mange af specifikationerne er som på topmodellen. Du får OLED-skærm, 5G, MagSafe opladeteknologien og nyt design, som nogle af de gode nye ting. Dog er den højere pris ikke helt fair, når man også tænker på, at headset og strømforsyning nu skal tilkøbes særskilt.

iPhone 12 koster fra 6.999 kroner for modellen med 64 GB, mens den også findes med henholdsvis 128 GB og 256 GB intern hukommelse. Disse koster henholdsvis 7.499 kroner og 8.399 kroner. Priserne er opgivet uden abonnement og er Apples officielle priser. Du kan finde dagsaktuelle priser hos en række forhandlere på Pricerunner.dk.

iPhone 12 findes i i farverne hvid, sort, blå, grøn og ProductRed.

Apple er heldige for det nye design, bedre fysisk størrelse, 5G, MagSafe og OLED-skærmen er alt sammen super positivt. Men den højere prissætning, manglende headset/oplader og mindre batteri end forgængeren betød dog, at det ikke var en sikker fuldtræffer.

Der skulle kæmpes til sidste fløjt og Apple ender med anbefaler-logoet, men kun 5 ud af 6 stjerner. Her hjælper det ikke at sige, at det er et stort 5-tal. Topkarakteren er tæt på, men prisforskellen til iPhone 12 Pro er for lille. Så kan du ligeså godt “gå pro”. Eller “Mini” hvis du ønsker større prisforskel.

…skal du “go Pro”?

Vælger du modellen med 128 GB intern hukommelse og en iPhone 12 Pro med tilsvarende hukommelse, er prisforskellen kun 1.400 kroner uden abonnement. Det er efter min mening ikke nok. Forstået på den måde, at iPhone 12 Mini kommer fredag den 13. november 2020. Her er indmaden lig med iPhone 12, men prisen lavere.

Vælger du 128 GB varianten, vil du kunne spare 2.200 kroner ved at tage iPhone 12 Mini fremfor iPhone 12 Pro.

Er promodellen mere dig, så kan du læse vores fyldestgørende anmeldelse af iPhone 12 Pro.

MereMobil.dk Anbefaler
Spørger du mig, om jeg kan anbefale iPhone 12, er svaret JA! Men det er også, at du også skal overveje iPhone 12 Mini, der kan gå hen og blive en joker.

Aktuelle priser på iPhone 12

Herunder kan du se dagspriserne på iPhone 12.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Godt kamera – også under mørke lysforhold
 • Face ID der fungerer hurtigt og hver eneste gang
 • Flot og nyt design
 • Bedre fysiske mål end iPhone Xr og iPhone 11
 • MagSafe opladning
 • Flot skærm med OLED-teknologi
 • 5G klar
 • Tradition for opdateringer langt ud i fremtiden

Lidt at tænke over

 • Mindre batteri end forgængeren
 • Ikke 3.5 mm. jackstik eller adapter i salgspakken
 • Batteriet må gerne være større, men holder en dag
 • Har du ikke strømforsyning, skal denne købes særskilt
 • Headset medfølger ikke
 • Måske er Pro eller Mini et bedre alternativ?

Mere til historien

Kan du ”nøjes” med sidste eller forrige års model, så kan du finde iPhone Xr og iPhone 11 til skarpe priser netop nu. Disse blev ved lanceringen af iPhone 12 nedsat med over 1.000 kroner.

Apple iPhone 12
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram