Apple iPhone 12 Mini er verdens mindste 5G-telefon

Apple har annonceret iPhone 12 Mini, der ifølge Apple er verdens mindste, tyndeste og letteste 5G-telefon. Læs mere om den nye farverige iPhone her.

Apple iPhone 12 mini (Foto: Apple)
Apple iPhone 12 mini er på vej i handlen – og du får et væld af farver – alle med 5G-understøttelse (Foto: Apple)

Apple har annonceret iPhone 12 Mini. Det er første gang, at Apple benytter ordet ”mini” i deres iPhone-lineup. Mange af konkurrenterne har ellers lanceret ”mini-versioner” eller compact-versioner af deres topmodeller gennem tiden, men Apple har holdt sig tilbage.

Mini-navnet har været brugt på iPods, iPads og Mac. Nu er det altså også kommet til iPhone-familien.

Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020) (Foto)
Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020) – Selvom skærmen på iPhone 12 mini er større end på iPhone SE (2020), så er den nye iPhone 12 mini altså mindre rent fysisk (Foto: Apple)

iPhone 12 Mini kommer med en 5,4 tommer skærm, men er fysisk mindre end iPhone SE, som blev lanceret i foråret. iPhone SE har en skærm på 4,7 tommer og Touch-ID i bunden, hvilket bruger en del plads.

ANMELDELSE: iPhone SE | Den skal du bare købe nu

Touch-ID er heller ikke en del af iPhone 12 Mini. Ligesom det kendes fra de nyeste iPhones, bortset fra iPhone SE, så kommer iPhone 12 Mini også med Face ID.

Apple hævder, at iPhone 12 Mini er den mindste, tyndeste og letteste 5G-telefon i verden.

Når det kommer til specifikationerne, så er iPhone 12 Mini og iPhone 12 ens. Det er størrelsen og prisen, som er de væsentligste forskelle.

iPhone 12 har stærkere skærm end nogen anden smartphone

Ligesom iPhone 12, så har iPhone 12 Mini også Apples nye A14 Bionic-chip. Denne er væsentligt hurtigere end A13-chippen fra sidste år. Du får også Ceramic Shield fra Corning som glas på fronten. Ifølge Apple er Ceramic Shield hidtil stærkeste glas, som findes på en smartphone.

Derudover er vand- og støvbestandigheden forbedret til IP68-certificering. Denne telefon holder til at ligge på seks meters vand i en halv time. I hvert fald i et kontrolleret miljø.

Her er Apple iPhone 12 Mini

…også nyt på iPhone 12 Mini

Apple er også klar med MagSafe, som tilbyder effektiv trådløs opladning.

Kamera-setuppet er også nyt. Kamerasystemet er udstyret med et ultravidvinkelkamera og et nyt vidvinkelkamera med en ƒ/1,6-blænde – det hidtil hurtigste på iPhone, hvilket giver 27 procent mere lys til endnu mere fantastiske fotos og videoer i svag belysning, lyder det fra Apple i pressemeddelelsen.

APPLE TV+ OG APPLE ARCADE: Sammen med købet af en ny iPhone giver Apple, i en begrænset periode, Apple TV+ gratis med i 12 måneder samt Apple Arcade i tre måneder. Tilbudet gælder også ved købet af iPad, iPod Touch, Mac eller Apple TV.

Farverig og understøtter 5G

Inden lanceringen af de nye iPhone 12-modeller, florerede rygterne om, hvilke af dem der ville understøtte 5G. Nu efter præsentationen ved vi, at alle fire modeller er klar til 5G. I Danmark er 5G Sub-6 understøttet på iPhone 12-serien.

Din 5G-telefon virker måske ikke med 5G

iPhone 12 Mini har en startpris på 6.199 kroner for varianten med 64 GB intern hukommelse. Telefonen bliver tilgængelig i følgende fem farver: sort, hvid, grøn, blå og ProductRED.

Ønsker du konfigurationerne med 128 GB eller 256 GB intern hukommelse, så er prisen henholdsvis 6.699 kroner og 7.599 kroner. Alle priserne er uden abonnement.

iPhone 12 Mini kan forudbestilles fra fredag den 6. november 2020. Den bliver tilgængelig i butikkerne fra fredag den 13. november 2020.

Læs også om iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Mere til historien

iPhone 12 Mini bruger 5G Sub-6, hvilket er den frekvens, som vi indtil videre kun bruger i Danmark. Auktionen om mmWave-frekvensker finder først sted i 2021, men iPhone 12 Mini og 12-serien i øvrigt har ikke mmWave-mulighed i vores markedsområde.

Læs også:
HomePod mini er en realitet

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram