iPhone 12 – stærkere skærm, bedre kamera og 5G

Apple har løftet sløret for iPhone 12. Udover 5G så er den største nyhed, at skærmen nu er stærkere end nogen anden skærm på en smartphone.

iPhone 12
iPhone 12 vil koste fra 6.999 kroner med 64 GB lagerplads. Den kan købes fra den 23. oktober 2020 (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Mange iPhone-brugere går rundt med en smadret skærm, men fra iPhone 12-serien kommer Apple et af brugerne største problemer i møde. Corning, der er kendt for Gorilla Glass, har udviklet et nyt glas til smartphones kaldet Ceramic Shield. Ifølge Apple er Ceramic Shield det hidtil stærkeste glas, der findes på en smartphone. Når iPhone 12-serien sammenlignes med iPhone 11, er der tale om et glas, der er fire gange stærkere.

Når forsalget og salget af iPhone 12 begynder vil du kunne købe iPhone 12 hos YouSee Sponseret link.

Selvom iPhone 12 minder rigtigt meget om iPhone 11, er der en række nyheder. Eksempelvis har Apple endnu engang forbedret kameraet og fotografering i low-light. Det er gjort muligt fordi kameraet i iPhone 12 tager op til 27 procent mere lys ind – sammenlignet med iPhone 11. Hovedkameraet i iPhone 12 er helt nyt og ikke bare genbrug fra iPhone 11. Du får også ultra vidvinkelkamera på iPhone 12.

Mere processorkraft end i nogen anden smartphone

iPhone 12
iPhone 12 (Foto: Apple)

Processoren er et nyudviklet chipset med navnet A14 Bionic. Apple lover ydelse, der slår alle andre i industrien. A14 Bionic er angibeligt op til 50 procent kraftigere på grafik- og processorkraft end de aktuelt hurtigste chips i konkurrerende smartphones.

På toppen af dette kommer 5G-mulighed. I USA er mmWave (Ultra Wideband) understøttet via teleselskabet Verizon. Under optimale forhold har Apple opnået 3,5 Gbit/s downloadhastighed på iPhone 12.

Uden for udvalgte byer i USA samt i resten af verden bruges 5G Sub-6. I Danmark anvendes indtil videre kun 5G Sub-6.

Du får ikke mulighed for at køre mmWave 5G på iPhone 12-serien i Danmark, da mmWave kun er inkluderet i den amerikanske version af iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max og iPhone 12 Mini. Reelt betyder det ikke så meget for os danskere, da auktionen over mmWave-frekvenserne først afvikles i løbet af 2021 hvorefter teleoperatørerne skal opbygge mmWave i deres 5G-net.

Tyndere, lettere og bedre skærm

iPhone 12 og iPhone 12 Mini
iPhone 12 og iPhone 12 Mini (Foto: Apple)

I forhold til iPhone 11 er iPhone 12 tyndere. Faktisk er den 11 procent tyndere, 15 procent smallere og 16 procent lettere end forgængeren, oplyser Apple. Skærmen er af typen OLED (Super Retina XDR). Det er et kvalitetsskridt op fra iPhone 11, der kun har LCD-skærm.

På iPhone 12 er trådløs opladning understøttet. Her introducerer Apple MagSafe for iPhone. Med MagSafe “snapper” opladepladen sig til bagsiden på det rigtige punkt, så den trådløse opladning bliver mere effektiv. Der kommer et helt nyt økosystem af tilbehør, der understøtter MagSafe, lyder det fra Apple. iPhone 12 kan anvende trådløs opladning med op til 15 watt. Trods introduktionen af MagSafe-opladning vil iPhone 12 fortsat kunne oplades trådløst på almindelige trådløse Qi-baserede opladere.

I lighed med hvad rygterne har fortalt, så kommer iPhone 12-serien uden en oplader i salgspakken, der derfor kan laves endnu mindre. Der er dog stadig inkluderet et ladekabel. Det er af typen USB-C > Lightning. Apple fortsætter altså med Lightning-stikket i iPhone 12.

Det koster iPhone 12

iPhone 12 vil koste fra 6.999 kroner for 64 GB lagerplads. iPhone 12 bliver også tilgængelig med 128 og 256 GB lagerplads.

Farvemulighederne vil være blå, grøn, sort, hvid og rød (Product Red). Der kan forudbestilles fra fredag den 16. oktober 2020 klokken 14. Salget begynder den 23. oktober 2020 i blandt andet Danmark.

Vil du have en vildere iPhone, skal du se efter iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Skal den være fysisk mindre, er det iPhone 12 Mini du skal se nærmere på.

Mere til historien

iPhone 12 og iPhone 12 Mini er stort set ens. Det som adskiller dem er den fysiske størrelse og pris.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
250 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram