iPhone 12 Pro – iPhone er større, flottere og federe

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max er de flotteste iPhones i nyere tid. Designlinjen trækker spor til iPhone 4, 12 Pro er en hyper moderne smartphone.

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max vejer stort set det samme som sidste års modeller trods det at skærmene er blevet større. (Foto: Apple)

Fra iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max vokser skærmstørrelsen endnu engang på iPhone. Faktisk får iPhone 12 Pro Max den største skærm nogensinde i en iPhone. Skærmstørrelsen er 6,7 tommer. Det er 0,2 tommer større skærm end på sidste års max-model.

Standard pro-modellem, iPhone 12 Pro, får 6,1 tommer skærm. Ligeledes i OLED-teknologi – i Apple-sprog “Super Retina XDR”. Det er 0,3 tommer mere end på iPhone 11 Pro.

Trods de større skærme er telefonerne ikke blevet specielt meget større eller tungere end forgængerne. Eksempelvis vejer iPhone 12 Pro ét gram mindre ned 11 Pro. Max-modellen holder de 226 gram fra 2019-versionen.

Du vil kunne købe iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max hos Telmore Sponseret link.

Pro-udgaverne af iPhone 12 kommer med Ceramic Shield på forsiden, der er Cornings nyeste glasteknologi. Corning er dem, som står bag varemærket Gorilla Glass. Med Ceramic Shield får iPhone 12-serien de stærkeste gladoverflader hidtil på en iPhone, oplyste Apple ved præsentationen. Ceramic Shield er op tll fire gange stærkere end det glas, der blev anvendt på iPhone 11-serien. Det er kun på forsiden, at Apple har benyttet Ceramic Shield. Der er ikke nogle oplysninger tilgængelige om, hvilken glastype der er anvendt på bagsiden.

Læg i øvrigt mærke til den kanten af rustfrit stål hele vejen rundt omkring skærmen. Denne designdetalje kommer fra iPhone 4 og er optimeret til 2020-designsprog.

Nyt kamerasystem i begge modeller

iPhone 12 Pro og 12 Pro Max, guld
iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max i guld (Foto: Apple)

Apple har igen i år givet kamerasystemet i begge telefoner et kæmpe boost. Eksempelvis leverer iPhone 12 Pro nu op til 4x optisk zoom – 5x på 12 Pro Max.

Der er også gjort mere ud af stabiliseringen af billeder og videoer. Desuden introduceres RAW-fotografering på iPhone. Og i lighed med iPhone 12 har promodellerne også store forbedringer omkring low-light fotografering. Lidar-scanneren som vi tidligere har set iPad Pro, kommer nu til iPhone med promodellen. Lidar måler lysafstanden og bruge oplysningerne til at skabe bedre AR-miljøer i spil såvel som læringsapps.

Som noget helt nyt er Dolby Vision understøttet i videoptageren med op til 60 billeder i sekundet. Du kan endda redigere native Dolby Vision videooptagelser direkte på telefonen. Dette krævede tidligere, ifølge Apple, meget kraftige computere.

Det ultimative kamera sidder i iPhone 12 Pro Max, der har en sensor som er 47 procent større. Den tilbyder som nævnt 5x optisk zoom og er endnu bedre ved low-light fotografering end både iPhone 12 Pro og forgængerne i iPhone 11-serien.

Klar til 5G og med bedre beskyttelse mod vand

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max kommer med 5G. I Danmark understøttes frekvenserne til 5G NR Sub-6. Kun i den amerikanske udgave, er der inkluderet mmWave-understøttelse. Apple har i deres testmiljø påvist mmWave-hastigheder på op til 4 Gbit/s.

I Danmark benytter vi indtil videre kun 5G Sub-6, da mmWave-frekvenserne først frigives af myndighederne i 2021. Derfor kommer det reelt ikke til at betyde noget, at mmWave mangler i udgaven til vores marked.

VIDEO: Forstå 5G på kun 4 minutter

Motoren i begge telefoner er A14 Bionic-chippen, der er væsentligt kraftigere end A13-chippen i 2019-udgaverne. Det er blandt andet denne processorkraft, som gør det muligt, at redigere videoer optaget Dolby Vision direkte på telefonen. Ifølge Apple leverer A14 Bionic op til 50 procent hurtigere grafik- og processorkraft end de hurtigste chipsets som konkurrenterne aktuelt benytter.

iPhone 12 Pro og 12 Pro Max er IP68-certificeret så de kan klare at ligge på 6 meters vand i 30 minutter. Telefonerne er således bedre beskyttet mod hverdagens små spild-uheld.

Begge telefoner har også den nye MagSafe-funktion til trådløs opladning, hvor magneter kan fastholde opladepladen for en mere stabil trådløs opladeforbindelse. Apple forventer en stor mængde af tredjepartstilbehør, der vil understøtte MagSafe. Med den nye MagSafe-meode kan der levereres op til 15 watt trådløs opladning, men telefonerne kan fortsat oplades på almindelige Qi-kompatible trådløse opladere.

APPLE TV+ OG APPLE ARCADE: Sammen med købet af en ny iPhone giver Apple, i en begrænset periode, Apple TV+ gratis med i 12 måneder samt Apple Arcade i tre måneder. Tilbudet gælder også ved købet af iPad, iPod Touch, Mac eller Apple TV.

Her er prisen på iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro og Pro Max, stillehavsblå
iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max i stillehavsblå. Priserne på iPhone 12 Pro starter ved 8.899 kroner (Foto: Apple)

iPhone 12 Pro vil koste fra 8.899 kroner. Det er for udgaven med 128 GB lagerplads. Den fås også med 256 og 512 GB lagerplads.

Vil du have max-udgaven må du af med 9.699 kroner for 128 GB-versionen. Også denne udgave kommer med 256 og 512 GB lagerplads.

Salgspakken indeholder for begge telefonernes vedkommende et USB-C > Lightning-kabel men ikke nogen oplader. Udover at reducere mængden af elektronikaffald så betyder det også, at salgspakken kan produceres mindre.

Du kan forudbestille iPhone 12 Pro fra den 16. oktober 2020. Telefonen er i handlen den 23. oktober 2020. Skal du have den store skærm som iPhone 12 Pro Max tilbyder, skal du vente til den 6. november 2020 med at forudbestille. Salget af iPhone 12 Pro Max starter den 13. november 2020.

Begge modeller fås i farverne grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå.

Apple har også præsenteret iPhone 12 og iPhone 12 Mini.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Begge pro-modeller har Face ID og understøtter hurtigopladning. Bruger du en 20 watts kablet oplader kan telefonerne oplades til 50 procents batterikapacitet på en halv time.

Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Apple Watch Series 9 klar i (Product)Red

KORT NYT: Apple har præsenteret Apple Watch Series 9 i den oftest populære (Product) Red farve.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
Hele iPhone 16-serien får måske Action Knap

RYGTE: Det ventes at den almindelige iPhone 16 og iPhone 16 Plus får Action Knap, og derved udgår den gamle mute-knap.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
60 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram