Apple iPhone Xr blev den mest solgte telefon i 2019

Ifølge analysefirmaet Omdia, så blev iPhone Xr den mest solgte smartphone på verdensplan i 2019. Se hele top-10-listen her.

Apple iPhone Xr (Foto: Apple)
Apple iPhone Xr (Foto: Apple)

Apple iPhone Xr kom på markedet i efteråret 2018, men den endte alligevel, som den mest solgte telefon på verdensplan i 2019. I hvert fald hvis vi skal tro tal fra analysefirmaet Omdia. Det skriver MacRumors.

46,3 millioner iPhone Xr enheder blev solgt i 2019, hvilket er mere end en fordobling af, hvad der blev solgt i 2018. Her nåede den fra salgsstarten og til årsskiftet at blive solgt i 21,3 millioner eksemplarer.

Brugte iPhones er i høj kurs

Den andenmest solgte smartphone i 2019 blev faktisk efterfølgeren til iPhone Xr - nemlig iPhone 11. Den blev solgt i 37,3 millioner eksemplarer. Dog havde den ikke 12 måneder til at nå disse salgstal. Den kom på markedet i september 2019.

Apple iPhone 11 er et kæmpe hit

Generelt domineres listen af Apple og Samsung, som sidder på 9 ud af 10 pladser. Foruden Apple og Samsung er der blevet plads til Redmi Note 7 fra Xiaomi på ottendepladsen. Den blev solgt i 16,4 millioner eksemplarer.

Samsung topmodeller ikke i Top 10

Analysefirmaet Omdia's bud på hvilke telefoner, som blev solgt i 2019 (Kilde: Omdia/MacRumors)
Analysefirmaet Omdia's bud på hvilke telefoner, som blev solgt i 2019 (Kilde: Omdia/MacRumors)

Samsung er ikke noteret for nogle af deres topmodeller, men derimod A-modeller, samt en J-model. Galaxy A10 blev den mest solgte Samsung-telefon med 30,3 millioner solgte enheder. Galaxy S-serien og Galaxy Note-serien er ikke synlig på listen.

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er også på top-10-listen, hvor de henholdsvis indtager sjette- og niendepladsen. Dermed er alle de nyeste iPhone-modeller altså kommet ind i top-10.

Android vs. iPhone – tallene du ikke må se

-”Apple har ejet første og anden pladsen på de forskellige salgshitlister, og denne dominans fortsætter for mere end femte år i træk. Apples fortsatte dominans er endnu mere bemærkelsesværdig, når man tænker på deres prisstigninger betød, at salget faldt sidste år,” udtaler Jusy Hong, direktør for smartphone-research og analyse hos Omdia

iPhone 8, som måske udgår i nær fremtid, blev solgt i 17,4 millioner eksemplarer i 2019. Dette er dog mindre end i 2018, hvor den blev den mest solgte telefon ifølge Omdia’s tal.

Apple vil offentliggøre iPhone SE 2 i slutningen af marts

Mere til historien

Huawei havde sidste år Huawei P20 Lite telefonen på listen, men i 2019 er der ingen telefoner repræsenteret fra Huawei. Dette antager vi på redaktionen skyldes, at krisen mellem USA og Kina har gjort en del for salget af Huawei telefoner.

Ny billig fitnesstracker - Xiaomi Smart Band 7 Pro

Mangler du en fitnesstracker, som er til at betale? Tjek Smart Band 7 Pro fra Xiaomi til kun 999 kroner.

(mere…)
Kan købes i dag - iPhone 14 Plus er nu i handlen

Apple har haft salgsstart på 3 ud af de 4 nye iPhone 14-modeller og nu er iPhone 14 Plus endelig tilgængelig for mobilkøberne.

(mere…)
Ny prisvenlig tablet fra Xiaomi – mød Redmi Pad

Xiaomi er klar med en ny 10,6 tommer Android-tablet, hvor prisen er rimelig. Navnet er Redmi Pad.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Xiaomi 12T Pro test | Et sikkert køb

TEST: Xiaomi 12T Pro er en glimrende 200-megapixels smartphone, der outperformer konkurrenterne.

(mere…)
Nu gør Xiaomi det også

Xiaomi har netop præsenteret en telefon, som du under særlige omstændinger bør overveje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram