Apple iPhone Xr blev den mest solgte telefon i 2019

13

Ifølge analysefirmaet Omdia, så blev iPhone Xr den mest solgte smartphone på verdensplan i 2019. Se hele top-10-listen her.

Apple iPhone Xr (Foto: Apple)
Apple iPhone Xr (Foto: Apple)

Apple iPhone Xr kom på markedet i efteråret 2018, men den endte alligevel, som den mest solgte telefon på verdensplan i 2019. I hvert fald hvis vi skal tro tal fra analysefirmaet Omdia. Det skriver MacRumors.

46,3 millioner iPhone Xr enheder blev solgt i 2019, hvilket er mere end en fordobling af, hvad der blev solgt i 2018. Her nåede den fra salgsstarten og til årsskiftet at blive solgt i 21,3 millioner eksemplarer.

Brugte iPhones er i høj kurs

Den andenmest solgte smartphone i 2019 blev faktisk efterfølgeren til iPhone Xr – nemlig iPhone 11. Den blev solgt i 37,3 millioner eksemplarer. Dog havde den ikke 12 måneder til at nå disse salgstal. Den kom på markedet i september 2019.

Apple iPhone 11 er et kæmpe hit

Generelt domineres listen af Apple og Samsung, som sidder på 9 ud af 10 pladser. Foruden Apple og Samsung er der blevet plads til Redmi Note 7 fra Xiaomi på ottendepladsen. Den blev solgt i 16,4 millioner eksemplarer.

Samsung topmodeller ikke i Top 10

Analysefirmaet Omdia's bud på hvilke telefoner, som blev solgt i 2019 (Kilde: Omdia/MacRumors)
Analysefirmaet Omdia’s bud på hvilke telefoner, som blev solgt i 2019 (Kilde: Omdia/MacRumors)

Samsung er ikke noteret for nogle af deres topmodeller, men derimod A-modeller, samt en J-model. Galaxy A10 blev den mest solgte Samsung-telefon med 30,3 millioner solgte enheder. Galaxy S-serien og Galaxy Note-serien er ikke synlig på listen.

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er også på top-10-listen, hvor de henholdsvis indtager sjette- og niendepladsen. Dermed er alle de nyeste iPhone-modeller altså kommet ind i top-10.

Android vs. iPhone – tallene du ikke må se

-”Apple har ejet første og anden pladsen på de forskellige salgshitlister, og denne dominans fortsætter for mere end femte år i træk. Apples fortsatte dominans er endnu mere bemærkelsesværdig, når man tænker på deres prisstigninger betød, at salget faldt sidste år,” udtaler Jusy Hong, direktør for smartphone-research og analyse hos Omdia

iPhone 8, som måske udgår i nær fremtid, blev solgt i 17,4 millioner eksemplarer i 2019. Dette er dog mindre end i 2018, hvor den blev den mest solgte telefon ifølge Omdia’s tal.

Apple vil offentliggøre iPhone SE 2 i slutningen af marts

Mere til historien

Huawei havde sidste år Huawei P20 Lite telefonen på listen, men i 2019 er der ingen telefoner repræsenteret fra Huawei. Dette antager vi på redaktionen skyldes, at krisen mellem USA og Kina har gjort en del for salget af Huawei telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer