Apple iPhone Xr blev den mest solgte telefon i 2019

Ifølge analysefirmaet Omdia, så blev iPhone Xr den mest solgte smartphone på verdensplan i 2019. Se hele top-10-listen her.

Apple iPhone Xr (Foto: Apple)
Apple iPhone Xr (Foto: Apple)

Apple iPhone Xr kom på markedet i efteråret 2018, men den endte alligevel, som den mest solgte telefon på verdensplan i 2019. I hvert fald hvis vi skal tro tal fra analysefirmaet Omdia. Det skriver MacRumors.

46,3 millioner iPhone Xr enheder blev solgt i 2019, hvilket er mere end en fordobling af, hvad der blev solgt i 2018. Her nåede den fra salgsstarten og til årsskiftet at blive solgt i 21,3 millioner eksemplarer.

Brugte iPhones er i høj kurs

Den andenmest solgte smartphone i 2019 blev faktisk efterfølgeren til iPhone Xr – nemlig iPhone 11. Den blev solgt i 37,3 millioner eksemplarer. Dog havde den ikke 12 måneder til at nå disse salgstal. Den kom på markedet i september 2019.

Apple iPhone 11 er et kæmpe hit

Generelt domineres listen af Apple og Samsung, som sidder på 9 ud af 10 pladser. Foruden Apple og Samsung er der blevet plads til Redmi Note 7 fra Xiaomi på ottendepladsen. Den blev solgt i 16,4 millioner eksemplarer.

Samsung topmodeller ikke i Top 10

Analysefirmaet Omdia's bud på hvilke telefoner, som blev solgt i 2019 (Kilde: Omdia/MacRumors)
Analysefirmaet Omdia’s bud på hvilke telefoner, som blev solgt i 2019 (Kilde: Omdia/MacRumors)

Samsung er ikke noteret for nogle af deres topmodeller, men derimod A-modeller, samt en J-model. Galaxy A10 blev den mest solgte Samsung-telefon med 30,3 millioner solgte enheder. Galaxy S-serien og Galaxy Note-serien er ikke synlig på listen.

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er også på top-10-listen, hvor de henholdsvis indtager sjette- og niendepladsen. Dermed er alle de nyeste iPhone-modeller altså kommet ind i top-10.

Android vs. iPhone – tallene du ikke må se

-”Apple har ejet første og anden pladsen på de forskellige salgshitlister, og denne dominans fortsætter for mere end femte år i træk. Apples fortsatte dominans er endnu mere bemærkelsesværdig, når man tænker på deres prisstigninger betød, at salget faldt sidste år,” udtaler Jusy Hong, direktør for smartphone-research og analyse hos Omdia

iPhone 8, som måske udgår i nær fremtid, blev solgt i 17,4 millioner eksemplarer i 2019. Dette er dog mindre end i 2018, hvor den blev den mest solgte telefon ifølge Omdia’s tal.

Apple vil offentliggøre iPhone SE 2 i slutningen af marts

Mere til historien

Huawei havde sidste år Huawei P20 Lite telefonen på listen, men i 2019 er der ingen telefoner repræsenteret fra Huawei. Dette antager vi på redaktionen skyldes, at krisen mellem USA og Kina har gjort en del for salget af Huawei telefoner.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.