Android vs. iPhone – tallene du ikke må se

På 6 måneder har Apple solgt iPhones for næsten 2 milliarder kroner i Danmark. Her er nogle af de tal som holdes hemmelige for forbrugerne.

Salgskanalerne og mobilproducenterne er hemmelighedsfulde, når det kommer til salgstal. Det interessante er, at salgstal og markedsandele opgøres og udgives i rapporter, men indholdet i er hemmeligt – i hvert fald for forbrugerne.

Hele den bagvedliggende branche kender dog alle tallene.

Apple ved altså præcis hvor meget Samsung, og de andre konkurrenter i markedet, sælger og hvor stor deres omsætning er. Dette er også tilfældet for Huawei, Samsung samt teleselskaberne og de andre producenter.

Hemmelighedskræmmeriet er grobund for mange myter, når forbrugerne ingen mulighed har for at se, hvad der reelt er den mest populære platform eller de bedste sælgende smartphones.

På MereMobil.dk bringer vi hver måned top-10 lister over mobilsalget fra teleselskaberne, men de er langt fra dækkende. Der sælges nemlig mange telefon uden for top-10 og desuden repræsenterer teleselskaberne kun omkring halvdelen af markedet.

Nu kan jeg punktere eller bekræfte nogle af tallene for det danske marked. MereMobil.dk har nemlig gravet nogle af de tal op som branchen holder tæt til kroppen.

Salget i 2019

Jeg har spurgt teleselskaberne hvordan salget i 2019 fordelte sig på styresystemer. Hvem solgte bedst? Var det iOS eller Android?

Kun Telenor og 3 Danmark er vendt retur på mine forespørgsler. Telenor og 3 repræsenterer 36,2 procent af markedet ifølge Telestatistik (udgivet af Energistyrelsen), så deres tal er derfor kun et fingerpeg.

I gennemsnit fordeler tallene sig med 60 procent af salget til iOS-enheder, altså iPhone, og 40 procent til Android.

Gennemsnittet dækker over store forskelle.

3s salg fordelte sig i 2019 med 72 procent på iPhone og 28 procent på Android. Hos Telenor var det mere lige. Apple måtte her nøjes med 49 procent af salget. Android sad på 51 procent.

PRISTJEK: For 100 kroner får du en rigtig stor mobilpakke

Apple slår Android på omsætningen

Smartphone omsætning i første halvår 2019 fordelt på styresystem
Omsætning på det danske smartphonemarkedet i første halvår 2019. Apple stod for 62 procent af omsætningen. Det svarer til 1,959 milliarder kroner. Android sad på 38 procent – svarende til cirka 1,2 milliader kroner (Grafik: MereMobil.dk / Data: GfK)

Når vi ser på hele markedet i styksalg, og ikke kun nogle enkelte teleselskaber, så slår Android-salget hvad Apple kan præstere. Det hænger blandt andet sammen med, at der sælges rigtigt mange relativt billige Android-telefoner.

I første halvår 2019 tog Android-platformen således 53 procent af markedet. Det svarer til omkring 400.000 solgte telefoner. Apple solgte lige under 360.000 iPhones i Danmark i dette halvår – januar til juni 2019. Det kan læses i en fortrolig rapport fra analysefirmaet GfK.

Der er ikke grund til at tro, at fordelingen i andet halvår 2019 vil se væsentligt anderledes ud. Her skal det dog med, at Apples salg ofte er højere efter lanceringen i efteråret og resten af året.

Som bekendt ligger Apples produkter i den dyre ende. Derfor er det også Apple som kom ud med den største omsætning. I første halvår 2019 blev der således i Danmark solgt iPhones for 1,959 milliarder kroner.

Androids omsætning lå 1,2 milliarder kroner.

Apples gennemsnitlige telefon kostede således cirka 5.400 kroner mens gennemsnitsprisen på en Android telefon, i første halvår 2019, var cirka 3.000 kroner uden moms.

HITLISTE: Årtiets mest solgte smartphones i Danmark

Styksalget på det danske smartphonemarked i første halvår 2019
Styksalget på det danske smartphonemarked i første halvår 2019. Android tog en andel på 53 procent af salget – cirka 400.000 telefoner. Apple solgte cirka 360.000 iPhones – 47 procent af markedet. (Grafik: MereMobil.dk / Data: GfK)

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Vi har til denne artikel forsøgt at få oplyst fordelingen af Android og iOS-enheder i netværkene hos teleoperatørerne, men kun 3 er vendt retur. I 2019 var 58,3 procent af de enheder, der var online på netværket hos 3 med iOS-systemet. For Android var tallet 41,7 procent. Tallene dækker ikke kun telefoner solgt i 2019 men alle telefoner, der har været koblet på netværket.

Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
125 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram