Samsung Galaxy S6 Edge+ - alt du skal vide

Galaxy S6 Edge+ er en toptrimmet udgave af S6 Edge. Større skærm og batteri, hurtigere opladning og 4 GB RAM. Her er alt om Galaxy S6 Edge+.

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Godt tre uger før IFA i Berlin åbner har Samsung præsenteret en større udgave af topproduktet Galaxy S6 Edge, der i april landede på butikshylderne.

Den største nyhed ved Samsung Galaxy S6 Edge+ er skærmen. Størrelsen er nu 5,7 tommer mod tidligere 5,1 tommer på S6 Edge. 2K-opløsningen 1440 x 2560 er den samme, men desværre er pixeltætheden faldet fra 577 til 518 PPI. Der er fortsat tale om et skærmpanel af Super AMOLED-typen.

Konkurrenten Apple har 5,5 tommer skærm i iPhone 6 Plus, men til trods for, at Samsung har givet den 0,2 tommer mere, er S6 Edge+ stadig mindre og lettere end iPhone 6 Plus. Apples 172 gram er hos Samsung reduceret til 153 gram, og Edge+ er desuden mindre i målene på alle andre punkter.

Designsproget fra S6 Edge går igen på S6 Edge+ med aluminiumsramme samt glas (Corning Gorilla Glass 4) på for- og bagside.

Telefonen kommer i udgaver med 32 og 64 GB brugerhukommelse og 4 GB RAM, hvilket er én gigabyte mere end standardudgaven af S6 Edge. Der kan ikke sættes MicroSD-kort i telefonen, og derfor kan hukommelsen ikke udvides.

Nu kan Edge-skærmen endelig bruges til noget

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

De første forsøg med en kantskærm så vi på Samsung Galaxy Note Edge. Her kunne den buede del af skærmen, ud over kontakter, indeholde eksempelvis genveje til ens mest brugte applikationer. I S6 Edge var kun kontaktdelen taget med på edge-skærmen, og denne blev kaldt Peoples Edge.

I Galaxy S6 Edge+ har Samsung igen gjort det muligt, at have programgenveje på Edge-skærmen, hvilket gør denne skærmdel mere anvendelig. Samsung kalder dette for ”Apps edge”.

I den mere ligegyldige afdeling finder vi særlige humørikoner, som kun kan sendes til andre brugere af S6-modellerne, hvilket jo reelt bare er en popsmart gimmick, som man ikke kommer til at benytte sig af i hverdagen.

Mere RAM og hurtigere telefon

RAM-mængden er forøget til 4 GB, mod tidligere 3 GB, og Samsung har generelt skabt en hurtigere telefon. Selvom Edge og Edge+ deler samme processortype, er det alligevel lykkedes for Samsung, at stramme op på brugeroplevelsen.

Vores første afprøvning af Galaxy S6 Edge+ afslører en smartphone, der er en smule mere ”snappy” end forgængeren. Ikke meget, men lige nok til det mærkes.

Hvis du har brug for mere plads end 32 eller 64 GB hukommelsen, så er der 115 GB plads på Microsoft OneDrive i to år, som en promotion der følger med telefonen.

Den større skærm betyder højere strømforbrug. Det tager Samsung højde for med et batteri på 3.000 mAh, det er en forøgelse på 400 mAh. Desuden kommer Edge+ med en opdateret trådløs opladeteknologi, der sætter turbo under trådløs opladning.

I forhold til den trådløse lader der kan købes til S6 og S6 Edge, giver den nye mulighed for opladning af telefonen 35 procent hurtigere. Faktisk lover Samsung fuld opladning trådløst på 120 minutter.

Den hurtigste opladning fås dog stadig med kabel og medfølgende hurtigoplader som fylder batteriet på 90 minutter.

Nyere 4G teknologi

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ bliver Samsungs første telefon med 4G LTE i Cat9. Telefonen kan således samle op til tre frekvensområder på hver 20 MHz, og download-hastigheden kan dermed nå op på 450 Mbit/s i hvert fald teoretisk.

Teknikken omtales også som Carrier Aggregation. I Danmark er de danske teleselskaber allerede godt i gang med planer om understøttelse af denne netværksteknologi.

Galaxy S6 Edge har ”kun” LTE Cat6 med op til 300 Mbit/s download på det teoretiske plan. Slutbrugeren kommer dog næppe til at mærke den store forskel. I vores baggrundsartikel om 4G LTE kategorierne, kan du få mere indsigt i teknologien.

Også Bluetooth delen har fået et løft. Den går fra version 4.1 til 4.2. Stadig med A2DP, apt-X og Bluetooth Low Energi. Vi finder også teknologien Mimo 2x2, som er to antenner til modtagelse af signaler og to antenner til afsendelse. Det er noget, der er med til at presse hastigheden op på trådløst netværk.

- Baggrund: Hvad er Mimo 2x2?

Mere af det samme

For at finde forskellene mellem Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 Edge+ skal luppen frem. Helt grundlæggende skal du tænke på Edge+ som den samme telefon, blot opdateret med større skærm.

Samsung Galaxy S6 Edge+ kommer med Android 5.1.1 Lollipop i farverne guld og sort. Der vil sandsynligvis på et senere tidspunkt følge flere farver.

S6 Edge+ vil ikke have nogle ”note-funktioner” eller S Pen, sådan som det er tilfældet på Galaxy Note-produkterne, men som en del af tilbehørsudvalget bliver almindelige covers og flipcovers tilgængelige.

Vil du have et rigtigt tastatur kommer der også et click-on QWERTY-tastatur, der bringer tankerne hen på Blackberry.

Hovedspecifikationer på Galaxy S6 Edge+

- Skærm: 5.7” Super AMOLED
- Opløsning: 2K 1440 x 2560 pixels, 518 PPI
- Kamera: 16 megapixels (OIS)
- Frontkamera: 5 megapixels
- Chipset: Samsung Exynos octa-core (Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57)
- RAM: 4 GB LPDDR4
- Batteri: 3.000 mAh
- Netværk: 4G LTE Cat9
- WiFi 802.11 a/b/g/n/AC, dual-band, MIMO 2x2
- Bluetooth 4.2, ANT+
- USB 2.0, NFC
- System: Android 5.1 Lollipop
- Mål og vægt: 154.4 x 75.8 x 6.9 mm – 153 gram

Utrolig høj pris

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du vil have fingrene i Samsung Galaxy S6 Edge+ skal du frem med utroligt mange penge.

Den største model med 64 GB hukommelse ligger vejledende til 7.999 kroner uden abonnement. Kan du nøjes med 32 GB så er prisen 6.999 kroner.

Til sammenligning kostede 64 GB-udgaven af Galaxy S6 Edge 7.495 kroner vejledende.

- Mere om danske priser og tilgængelighed på Galaxy S6 Edge+

Salget starter i Norden fredag den 4. september 2015.

Mens du venter kan du læse vores første indtryk af Galaxy S6 Edge+, som MereMobil.dk har prøvet før alle andre.

Video: Officiel præsentation af S6 Edge+

https://www.youtube.com/watch?v=_Q-p-zkydLQ

Mere til historien

I forbindelsen med lanceringen af Samsung Galaxy S6 Edge+ blev også den næste note-model præsenteret. Navnet blev som ventet Samsung Galaxy Note 5, og selvom det er en spændende telefon, bliver det ikke en som i første gang vil kunne købes i vores markedsområde.

Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
Samsung kan miste eksklusivitet

Da Samsung lancerede Galaxy S23-serien var det med en eksklusiv Snapdragon-processor, men måske kommer den i andre Android-modeller.

(mere…)
Salget af ”refurbished”-smartphones stiger

Salget af brugte og renoverede telefoner går frem. Flest foretrækker at købe en refurbished iPhone.

(mere…)
Magisk fotoværktøj fra Galaxy S23 kommer i billigere telefoner

En eksklusiv fotofunktion fra Galaxy S23-serien bliver tilgængelig i andre telefoner.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 vs Galaxy S23

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy A54 og se om den er værd at købe. Jeg sammenligner også Galaxy A54 med Galaxy S23-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram