Vores første indtryk af Galaxy S6 Edge+

Vi har haft fingrene i Samsung Galaxy S6 Edge+. Her får du vores første indtryk af den nye topmodel fra Samsung.

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har i præsenteret os for en ny topmodel i deres S6-serie af smartphones. Tidligere på året gav de os en overraskelse med Galaxy S6 og S6 Edge, der fik alverdens tech-magasiner til at hæve hænderne over hovedet, inklusive os på MereMobil.dk.

Nu er tiden kommet til at friske serien op med en mindre overbygning. Det er blevet Galaxy S6 Edge+. MereMobil.dk har sammen med få andre udvalgte, været i selskab med telefonen, før den udkommer.

S6 Edge+ er ikke revolutionerende, ej heller overraskende på samme måde som dens to mindre brødre. Der er tale om en visuel overhaling med små tweaks til at krydre kagen.

Det første du vil bemærke er den store skærm på hele 5,7 tommer, men med samme høje 2K-opløsning (1440 x 2560 pixels) som de to mindre modeller. Som du nok har gættet ud fra navnet, er der tale om Edge-design med buet skærm i begge sider som på S6 Edge.

Mere waw-faktor

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Med den større skærm er waw-faktoren fra S6 Edge ikke blevet mindre. Skærmen bidrager nu i endnu højere grad til den effektfulde oplevelse som edge-siderne giver, når man bladre på hjemmesider, eller har andre aktiviteter kørende på skærmen.

Det afrundede design i både kanter og hjørner skaber en letheds-følelse i hånden, tilsvarende S6 Edge, og det selvom S6 Edge+ faktisk er blevet en del fysisk større. Men S6 Edge+ føles slet ikke så voldsom som dimensionerne antyder.

Vægten er også holdt i bund, og sat op imod konkurrenten Apples iPhone 6 Plus, er der tale om en lille mærkbar vægtreduktion. S6 Edge+ både vejer mindre og fylder mindre end den store iPhone, selvom skærmen på Samsungs telefon er en smule større.

Den største ulempe ved det større design, specielt på guld-versionen af S6 Edge+, er bagsidens evne til at suge fedtfingre til sig. Den bliver ubestridelig grim efter blot få berøringer, specielt hvis man har tendens til svedige hænder. På den sorte model er problemet synligt, men ikke ligeså blikfangende. Til gengæld der telefonen ubeskrivelig flot, når den er pudset ren.

- Alt du skal vide om Samsung Galaxy S6 Edge+

Er større bedre?

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Hvis man er ejer af en Galaxy S6 eller S6 Edge, så bør man virkelig overveje hvorfor man vil opgradere til S6 Edge+. Her er mildt sagt tale om ganske små, og i hverdagen, ubetydelige forbedringer.

Den større skærm er selvfølgelig altid dejlig at have, specielt hvis man er filmelsker på farten, eller blot er glad for store skærme i smartphones.

Ud over en større skærm så bidrager den ene ekstra gigabyte RAM ikke med en forskel du i dagligdagen vil bemærke. Telefonen åbner rigtigt nok apps hurtigere, specielt hvis man multitasker meget, kan telefonen holde flere apps kørende på én gang. Men i hverdagen er forskellen så lille, at man ikke vil bemærke det uden noget at sammenligne med.

De små software forbedringer og fornyelser som Samsung har tilføjet til S6 Edge+, lover selskabet også vil finde vej til de to mindre modeller i serien.

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S6 Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Så er der det større batteri, hvilket vi af gode grunde ikke udtale os om, hvor vidt det giver en mærkbar forskel, da de 3.000 mAh nu skal føde en større skærm. Men hvis Samsung har taget den fornuftige hat på, så har de sørget for at give strøm nok til en forlænget batteritid, sammenlignet med S6 Edge.

Vi noterer det som en glæde, at Samsung nu har gjort mere ud af edge-funktionaliteten. Vi holdt meget af programgenvejene i siden på Galaxy Note Edge, og ser frem til, at dette også bliver muligt på Edge+ såvel som Edge. Samsung har i den nye model også lavet nogle humørikon-features, hvor der kan sendes "et humør" til andre understøttede Galaxy modeller. Dette skal du bare se bort fra. Det er fyld.

Alt i alt er her altså tale om ganske små forbedringer, hvoraf nogle vil finde vej til de to mindre modeller, mens andre er fysiske og forbeholdt S6 Edge+. Vi har ikke meget at pege fingre af ved den nye model, og kan om ganske få uger, byde den velkommen i de danske butikker.

UPDATE: Læs her hele anmeldelsen af Galaxy S6 Edge+

- Danske priser på Galaxy S6 Edge+

- Web-TV: Første gennemgang af S6 Edge+

Mere til historien

Samsung Galaxy S6 Edge+ lander hos de første operatører den 4. september til en vejledende oppe omkring 7.000 kroner for 32 GB udgaven.

Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram