Huawei tager patent på berøringsfølsom ramme til urer

Fremtidens smartur kan mærke, når du klemmer på det. Læs om Huaweis nye smartwatch-patent.

Gennemgang af de funktioner, som smarturet understøtter ifølge Huaweis patent. Illustration: Huawei / GSMArena

Forestil dig et smartur, som har et hav af fysiske knapper – du kan bare ikke se dem. Det er angiveligt Huaweis vision for fremtidens smartur. Det skriver mediet GSMArena, der har kigget nærmere på et af Huaweis seneste patenter.

Patentet viser, hvordan Huawei vil gøre det muligt for brugere at inteagere med smarturer på en ny måde. Urets ramme i patentet er udstyret med otte tryk følsomme områder. De kan registrere, når brugeren trykker eller klemmer på dem.

Ny patent: Microsoft holder fast i 3,5 mm jackstik

Det er ikke kun urets ramme, der skal give mulighed for ny interaktion med smarturet. Lige under urskiven sidder et område, der kan registrere, når bruger swiper henover det. Tilsvarene sidder et område magen til over urskiven. Det betyder, at det er lige meget, hvordan man vender uret.

Huaweis patent har flere ligheder med den roterende skærm, som man finder på Samsung Galaxy Gear S3. På Samsungs seneste smartur er det nemlig muligt at navigere interfacet ved at rotere rammen omkring skærmen. Det samme er tilsyneladende muligt på Huaweis patent; men her følger rammen ikke med.

Samsung Gear S3 test – nu er Samsung i gear 

Overodnet set virker Huaweis patenterede design dog væsentlig mere avanceret end Samsungs nuværende løsning. Huaweis ur kan blandt andet mærke hvor hårdt man trykker. Men modsat Apples smartur, så er det ikke kun skærmen, der kan registrere kraften bag trykket. På Huaweis ur er det nemlig rammen, der kan mærke, hvid tomlen er.

Som med ethvert patent er det usikkert om, det nogensinde bliver til virkelighed. Det er snart et år siden, Huawei præsenterede sit seneste smartur, så måske patentet snart bliver til virkelighed?

Mere til historien

Apple er verdens største producent af wearbles. Huawei ligger som nummer fire på listen.

Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram