Apple Watch Series 3 test – jeg er uimponeret

TEST: Apple skuffer ved manglede adgang til mobilnetværket fra Apple Watch. Series 3 er bestemt ikke imponerende.

Apple Watch Series 3 test

Apple Watch Series 3 (Foto: Apple)

Da Apple Watch Series 3 blev præsenteret i september, var den helt store nyhed det indbyggede mobilmodul der understøtter både 3G og 4G.

Det stod hurtigt klart, at de danske teleselskaber ikke var klar til det nye Apple Watch. Dermed faldt det smarte fra hinanden, fordi brugerne ikke kan bruge uret på mobilnetværket.

Idéen med mobilmodulet er mulighed for SMS og telefonsamtaler uden ens iPhone behøver at være i nærheden. På løbeturen kan musikken altså flyde ud gennem et Bluetooth headset, der også kan bruges til samtaler, når telefonen ringer.

Apple Watch Series 3 bringes til live gennem et indbygget hardwarebaseret SIM-kort. Kendt som eSIM. Der er mere til den historie. Læs mere senere i denne anmeldelse.

BAGGRUND: Bliv klogere på eSIM – fremtidens SIM-kort

Flytter sig hurtigere, men…

I forhold til Apple Watch Series 2 leverer Series 3 op til 70 procent bedre performance, hurtigere indlæsning af apps og generelt en mere smooth brugeroplevelse. Det lover Apple.

Jeg har frem til lanceringen af Series 3 haft forgængeren tilgængelig, og kan ikke mærke nogen synderlig forskel i dagligt brug. Apples performance-tal er uden tvivl rigtige nok. Men målinger i et laboratorium er bare ikke det samme som almindeligt brug.

Dette er præcis den samme problemstilling, som gør sig gældende, når der lanceres en ny iPhone eller iPad. Jo! De nye produkter ER hurtigere, men det var forgængeren også. Dermed oplever man reelt ikke en forskel.

For første gang på Apple Watch taler Siri til dig, via den indbyggede højtaler. Ja! Jo! Men bare ikke i Danmark. Her må du stadig nøjes med den tavse Siri, der kommer med tekstbaserede svar. Jeg forstår det ikke. Hvorfor taler Siri ikke dansk på Apple Watch, når det fungerer på iPhone?

Fornuftig batteritid

Batteritiden, når du ellers ikke bruger den indbyggede GPS, er rigtig flot. Jeg kører op mod tre dage, uden opladning.

Det hører med til historien, at jeg i testperioden har været virkeligt dårligt motiveret i forhold til løbeturene. Derfor er den nævnte batteritid uden ”sports-brug”. Apples officielle beskrivelse lover strøm til en fuld dag, ved all-round brug, der også omfatter motion.

Selvom jeg kun lader cirka hver tredje dag, opleves det stadig som forholdsvis ofte. Bærbare gadgets lider stadig under, at de skal oplades alt for tit.

Som på tidligere Apple Watch modeller sker opladningen trådløst med en magnet-brik, der sættes bag på. Du kan ikke bruge den trådløse oplader du eventuelt har til iPhone. Apple Watch kan kun lades med sin egen lader. Dette er temmelig irriterende.

VIDEO: Er trådløs opladning smart? Her er fordele og ulemper

Skærmbilleder fra Apple Watch

Småt med nyhederne

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 med 3G/4G forbindelse. Bemærk den røde knap, der indikerer, at det er ‘cellular’ udgaven (Foto: Apple)

I udgangspunktet kan Apple Watch-modellerne det samme, da de alle kører WatchOS. Du kan altså afvikle apps, der understøtter Apple Watch, modtage notifikationer, diktere beskeder, afvise og besvare opkald osv.

Du kan naturligvis også kan have glæde af Apples motiverende sundheds-påmindelser og benytte Apple Watch til at tracke din motion.

Men alt i alt er det småt med nyhederne. Har du Apple Watch Series 2 skal du ikke opgradere. Har du Series 1, så læs videre.

Vær opmærksom hvilken udgang du køber

I Danmark sælges Apple Watch Series 3 i en GPS-only version. Det er naturligvis fordi mobilselskaberne i Danmark, som nævnt, ikke understøtter udgaven med mobilnetværk.

Hvis du køber Series 3 her i landet, og teleselskaberne pludselig åbner for brug af 3G/4G forbindelse på Apple Watch, vil du ikke kunne udnytte funktionaliteten, fordi uret ikke understøtter det.

Køber du Apple Watch Series 3 via Apple.com kan du vælge udgaverne ”GPS” og ”GPS + Cellular”. I udgangspunktet vil cellular-versionen kunne fungere i Danmark når/hvis teleselskaberne understøtter det, men jeg kan dog ikke garantere det.

Konklusion: En dansk lancering skulle have ventet

Skærmbillede fra Apple Watch Series 3

Skærmbillede fra Apple Watch Series 3. Bemærk punktet ‘Mobilnetværk’. Jeg har testet 3G/4G udgaven, men desværre har teleselskaberne i Danmark ikke åbnet for muligheden (Foto: MereMobil.dk)

Apple Watch og Samsung Gear S3 er fortsat de mest relevante smartwatch-produkter på markedet, men der mangler stadig præcis dén killer-feature, der kan forsvare den forholdsvis store investering det er.

Samsung er længst fremme når det handler om designet. Gear S3 føles og ser ud som et rigtigt ur. Apple Watch ligner stadig en tech-gadget. Jeg er mest til et smartwatch, der rent faktisk ligner et ”watch”.

TEST: Gear S3 er det meste relevante Android smartwatch

I Danmark er Apple Watch Series 3 lige nu tilgængelig i aluminium. Det er rigtigt ærgerligt. Series 2 havde jeg i rustfrit stål. Det er bare en bedre kvalitetsoplevelse.

Apple Watch Series 3 leverer i dagligt brug, hvad du forventer. Men årets store nyhed, understøttelse af 3G/4G, udebliver. Det duer bare ikke. Så hellere holde produktet helt ude af markedet, indtil det er rigtigt klar.

Der er ikke tale om et dårligt produkt. Apple Watch spiller bare. Men har du et Series 2 så behøver du ikke skifte. Er du i markedet for et Apple Watch, fordi du ikke har ét i forvejen, så køb enten et brugt Series 2 eller vent til Apple eventuelt når til enighed med teleselskaberne om lancering af Series 3 med mobilforbindelse i Danmark.

4 ud af 6 stjerner.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendtl.


Fordele og ulemper

Fordele

– Kører stabilt og gør hvad der loves
– Fornuftig men ikke imponerende batteritid
– Stor understøttelse fra udviklermiljøet = mange apps

Ulemper

– Ingen mobilforbindelse i Danmark
– Svært at opleve reel forskel på Series 2 og Series 3
– Kan kun oplades med urets egen trådløse oplader
– Siri fungerer kun ved tekst og ikke dansk tale

Mere til historien

Smartwatch-kategorien har svært ved at finde fodfeste, men inden for kategorien er Apple den største. Faktisk sælger Apples flere smartwatches end Samsung og Huawei til sammen.

Apple Watch Series 3
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram