Apple er verdens største wearable-producent

8

Apple sælger flere smarturer end Samsung og Huawei til sammen. Xiaomi ligger på andenpladsen.

Apple har førertrøjen på, når det kommer til salg af wearables. Men der er ikke langt ned til Xiaomi og Fitbit. (Grafik: canalys)

Folk er fans af Apples smartur. Og det betyder, at Apple generobrer titlen som verdens største wearble-producent for tredje kvartal 2017. Det viser en ny rapport fra analysefirmaet Canalys.

Apple har ifølge rapporten solgt 3,9 millioner Apple Watches i løbet af tredje kvartal. Det skyldes efter sigende stor efterspørgsel på Apple Watch Series 3 med LTE. I Danmark er det Series 3 uden LTE, der er tilgængelig.

Hvis man sammenligner med salget af telefoner klarer Apple sig markant bedre end konkurrenterne. Hver gang Apple sælger syv iPhone 7/8 bliver der solgt ét Apple Watch. Samsung skal sælge 23 Galaxy-telefoner, før der bliver langet et Samsung-smartur over disken.

Fitbit satser på smartur med Fitbit Ionic

Samlet set sidder Apple på 23 procent af markedet for wearables. På andenpladsen ligger kinesiske Xiaomi, der blandt andet sælger fitness-trackeren “Mi Band”. Xiaomi har en markedsandel på 21 procent. Dermed ligger amerikanske Fitbit lige bagefter. Fitbit sælger nemlig hver femte wearbles.

Samlet tilbagegang

Overodnet set har markedet for wearbles dog set bedre dage. Der er nemlig solgt 2 procent færre wearbles i tredje kvartal sammenlignet med andet kvartal. I alt er der solgt 17,3 millioner enheder. Til sammenligning er der solgt omkring 370 millioner smartphones i samme periode. Det skriver Venture Beat.

Samsung Gear-smartwatches understøttes nu på iPhone 

Apple Watch havde sin debut i foråret 2015. Allerede i 2013 lancerede Samsung sit første smartur. Det hed Samsung Galaxy Gear. Ligesom Apple Watch virkede det ikke med konkurrenternes telefoner. Det har Samsung dog sidenhen lavet om på. Samsung Galaxy Gear var i øvrigt udstyret med et kamera. Den bedste oplevelse med eksempelvis Gear S3, som vi tidligere har anmeldt, er dog sammen med en Samsung telefon.

Mere til historien

Under præsentationen af Apple Watch Series 3 kunne Apples administrerende direktør, Tim Cook, fortælle, at han stod i spidsen for verdens største ur-producent. Apple havde nemlig overhalet Rolex, som verdens største ur-producent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer