Samsung Galaxy Gear – det første skridt er svært

MINITEST: Galaxy Gear er Samsungs første smartwatch. Det bærer desværre tydeligt præg af, at de første skridt kan være usikre.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Smartwatches har været det nye i 2013, og med det, så er en helt ny produktkategori blevet til. De såkaldte ”wearable gadgets” kan kommunikere med smartphones og tablets. Indtil videre er det Samsung og Sony, som er de eneste store producenter, der har forsøgt sig i den nye produktkategori.

Der hvor et smartwatch for alvor får sin berettigelse er, hvis man har en telefon på mere end 5 tommer, det der kaldes phablets.

- Test: Samsung Galaxy Note 3 – når størrelse giver mening

Samsungs første bud på et smartwatch hedder Galaxy Gear, og det er i handlen netop nu. Vi har set nærmere på første generation af Galaxy Gear.

Designet – godkendt, men ingen skønhed

Galaxy Gear er udført med en ramme af rustfrit stål omkring skærmen, hvor der også er fire synlige skruer, der tilfører uret et råt look. Uret vejer cirka 74 gram og er 11.1 mm tyks, 37 mm bredt og 57 mm langt.

Personligt synes jeg dog, at Galaxy Gear er for kluntet, hvilket for alvor irriterer mig når jeg har skjorte på. Samsungs smartwatch kan nemlig ikke være inde under skjorteærmet, hvilket ikke gør noget godt for pasformen, som desværre ikke er for god i forvejen.

Det er blandt andet kameraet, som sidder på remmen, der er skyld i den dårlige pasform. Ved første øjekast er uret meget maskulint, men kigger man nærmere i Samsungs produktsortiment, så findes der varianter til kvinderne.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Kort om Galaxy Gear

Galaxy Gear kommer med en skærm på 1,63 tommer, 800 MHz Exynos processor, 512 MB RAM, 4 GB intern hukommelse og skærmen har en opløsning på 320 x 320 pixels (1:1 aspect ratio) – pixeltætheden er på 278 PPI. Dette betyder også, at AMOLED-skærmen fremstår ganske flot. Kameraet er på 2 megapixels, og tager nogle hæderlige fotos. Det kan i øvrigt optage video i 720p, dog max 15 sekunder pr. klip.

Galaxy Gear kommunikerer med smartphone eller tablets via Bluetooth 4.0.

Jeg har i testperioden heller ikke haft problemer med, at læse hvad der står på skærmen – selv i sollys.

Da jeg først hørte om Galaxy Gear tænkte jeg, at det kunne være det perfekte sportsur, men Gear er desværre kun IP55 certificeret, så det er ikke vand- og støvtæt på et niveau, som gør det muligt at anvende som sportsur.

Batteritiden er fra Samsungs side nomineret til omkring 24 timers driftstid, men ved at skrue lidt ned for skærmlyset har jeg i testperioden kunne komme hjem efter en arbejdsdag, hvor der stadig har været cirka 75 procent strøm tilbage på batteriet. Mest irriterende er, at uret kun kan oplades ved at blive sat i en særlig plastikramme, da der ikke er en USB-tilslutning direkte i Galaxy Gear.

Du navigerer rundt i Galaxy Gear ved, at swipe til siden på uret, og skal du retur til ”hovedsiden” (som er uret), så skal du blot swipe nedad på skærmen. I applikationen på telefonen, kan du vælge en masse indstillinger, der blandt andet inkluderer urets designudtryk.

Galaxy Gear fungerer med følgende produkter; Galaxy S4, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note 3, Galaxy S4 mini, Galaxy S4 Active, Galaxy Mega 6.3 og Galaxy S4 zoom. Dog kræver det, at mobiltelefonen som minimum kører Android 4.3.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Galaxy Gear gør din phablet mere ”mobil”

De store skærme betyder også, at telefonens fysiske størrelse er gået fra at være stor til at blive kæmpe. Derfor er smartwatch-produktkategorien også smart tænkt, da man får en udvidelse af telefonens skærm, men i et fiks lille format. Der også gør, at den store mobil kan holdes nede i tasken eller lommen i mange tilfælde.

Du kan læse indgående SMS-beskeder, men desværre ikke besvare dem. Her ville et lille T9-tastatur være smart, så man kunne sende en kort besked retur.

Men det bliver hurtigt en vane, at man kan holde sig opdateret på indgående beskeder hurtigt og nemt. Uret understøtter en masse, så du kan holde dig opdateret på både mail, sms, opkald – samt flere applikationer inklusiv Twitter og Facebook.

Kameraet i Gear kan blandt andet bruges til Vivino-applikationen, så du lige kan tjekke vinen på restauranten, uden at skulle tage mobilen op ad lommen.

Konklusion: Gear – ikke helt i gear

Galaxy Gear er et smart stykke tilbehør, men jeg kunne godt have ønsket mig, der var en mulighed for at anvende Gear alene – eksempelvis som sportsur. Men dette er desværre ikke muligt.

Rækkevidden med Bluetooth 4.0 har også været lige kort nok. Jeg så straks idéen i, at jeg kunne lade telefonen ligge i jakkelommen i garderoben – og blot modtage beskeder diskret ved bordet, men flere gange manglede jeg forbindelse. Det betyder også, at i mange af de situationer hvor Gear kunne være super smart, der er det ikke så smart endda.

Jeg har snakket med nogle stykker, som ikke kunne nikke genkendene til det med den dårlige komfort, men da vi alle også er forskellige, så sidder uret jo forskelligt på os alle. Derfor må et godt råd være, at du skal prøve, hvordan det sidder på dig, inden du køber det.

Galaxy Gear er et godt første generations forsøg, men det er ikke helt perfekt. Det er blandt andet en begrænsning, at uret kun virker på udvalgte Samsung produkter.

Uret koster omkring 2.500 kroner, hvilket efter min mening er lige i overkanten. Men jeg glæder mig til, at se hvordan efterfølgeren bliver.

Men første generation kommer aldrig helt i gear og ender derfor på 3 ud af 6 stjerner.

gear3Mere til historien

Samsung Galaxy Gear er i handlen netop nu, og kan hos nogle teleselskaber købes i bundles i december måned, sammen med Galaxy Note 3 og Galaxy S4.

Samsung Galaxy Gear
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

(mere…)
Apple Watch Series 9 - ny cool dobbelttryk-funktion

Her er nogle af nyhederne i Apple Watch Series 9. Dobbelt-tryk er en ny måde at betjene uret på.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram