Er trådløs opladning smart? Få styr på fordele og ulemper

WEB-TV: Langsom opladning og minimal udbredelse, er blandt ulemperne. Men trådløs opladning har også fordele. Se med her.

Visionen var stor folkelig udbredelse

Trådløs opladning

Trådløs opladning fylder en del (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har en lang række telefoner med trådløs opladning. Nokia var en stor fortaler for det i Lumia-perioden og senest er Apple sprunget med på vognen da muligheden blev indbygget i iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

TEST: iPhone 8 Plus – kameraet slår alt

Selvom teknologien har været omkring os siden 2012, mangler et gennembrud stadig. Visionen var ellers god nok. Borde på caféer og restauranter skulle have indbygget oplademulighed. Det samme var tanken omkring ventepladserne i lufthavne og naturligvis som en del af møblerne til hjemmet.

Reelt er det meget lidt vi har set til trådløs opladning uden for tech-kredse.

IKEA har introduceret nogle møbler og produkter, der er født med lademulighed. Det er nok det tætteste trådløse opladning nogensinde er kommet på folkelighed. Måske kan IKEA rent faktisk blive en driver på dette område.

iPhone 8’erne virker med IKEA’s trådløse produkter

Her er ulemperne og fordelene

Naturligvis er der fordele ved trådløs opladning, men der er i den grad også ulemper. Jeg har her samlet nogle af de vigtigste.

Fordele:

  • Telefonen lader, så snart den lægges på pladen
  • Slid på kabler og stik minimeres

Ulemper:

  • Betydeligt (meget betydeligt) langsommere opladning
  • Ladepladen skal have en fast plads, og stadig tilsluttes strøm
  • Du kan ikke bruge telefonen (f.eks. læse nyheder) mens den lader
  • Trådløse opladere medfølger ikke, og er en betydelig ekstra udgift

BAGGRUND: Bag om Qi, trådløs opladning

Hvad med smartwatches?

Hvis du har besluttet dig for at købe trådløs opladning, og egentlig er blevet glad for det (for det bliver du sandsynligvis) så opdager du, at hverken Apple Watch eller Samsung Gear smartwatches kan bruges mens de er på ladeprodukterne. Så her skal du stadig have fat i standardladeren.

TEST: Gear S3 – nu er Samsung i gear

Måske kan Apple skabe et gennembrud for teknologien? Jeg tror det ikke. Trods alt er trådløs opladning ikke nyt, og har været en mulighed på mange telefoner i flere år, uden det har rykket.

Appel er en stor spiller, men det er langt fra på alle markeder, at de har samme udbredelse og markedsandel som i Danmark. Samsung er stadig en største producent af smartphones. Derfor er Apples ”magt” i andre lande ikke den samme, som tilfældet er i Danmark.

I 2018 kommer Apple med deres opladeplade AirPower. Denne understøtter både Apple Watch, iPhone 8 (og nyere) samt AirPods (med ny oplade-æske).

Mere til historien

Når du køber opladeplader til trådløs opladning skal du se efter ”Qi”. Det er standarden at blandt andet Samsung og Apple benytter. Produkterne fra IKEA er eksempelvis af denne type.

Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram