Apple Watch Series 2 test – bedre men ikke en ‘killer’

6

MINITEST: Apple Watch Series 2 er bedre end den første udgave, men mangler fortsat ‘killer-features’ for at være et godt køb.

Apple Watch Series 2 (Foto: Apple)
Apple Watch Series 2 (Foto: Apple)

Apple har mange varianter og kombinationer af Apple Watch, hvilket nok er svaret på, hvorfor Apple sælger flere smartwatches end nogen anden producent, også selv om Apple Watch kun fungerer sammen med iPhones og ikke Android- eller for den sags skyld Windows 10-telefoner.

Det nye Apple Watch Series 2 har et par væsentlige opdateringer, som er værd at bemærke.

  • Skærmlysstyrken er kraftigere
  • Indbygget GPS
  • Hurtigere hardware

Apple Watch, uanset version, er stadig, et af de mest relevante smartwatches der aktuelt findes på markedet. Samsung Gear S2 og Gear S3 kommer tæt på, men disse findes ikke i nærheden af det udtryksantal, som tilfældet er med Apple Watch. Samsungs ure fungerer med mange typer af Android telefoner. Der arbejdes også på understøttelse af iPhone.

Læs mere om Samsung Gear S3

Forskelle på Series 1 og Series 2

Apple Watch Series 2 Hermés edition (Foto: Apple)
Ufattelige mange kombinationer

Apple Watch har to forskellige størrelser på urkassen. 38 og 42 mm. Series 2 fås med en urkasse i aluminium, rustfrit stål og keramisk. Når vi dertil lægger forskellige farver og typer af urremme, så kommer vi op på, at der aktuelt findes 112 kombinationer af Apple Watch – og så har vi sikkert glemt nogle i vores uvidenskabelige optælling.

Det oprindelige Apple Watch fra 2015 er udgået i sin oprindelige form. Processoren er opgraderet til samme type som i Series 2, der yder op til 50 procent mere, end på den første type. Denne version hedder Apple Watch Series 1 ude i butikkerne.

Alle urerne, uanset udgave, har 8 GB hukommelse, der ikke kan udvides.

Det er udelukkende Series 2 der har det nye og ekstra lysstærke display. Det er også kun i Apple Watch Series 2, at du får indbygget GPS.

Prisen starter på 2.399 kroner og 2.599 kroner for henholdsvis 38 mm og 42 mm i Series 1, mens der skal betales mindst 3.299 kroner og 3.499 kroner for de billigste modeller i Series 2.

Du skal være opmærksom på, at “Series 1” i butikkerne altså IKKE er den samme udgave som det oprindelige Apple Watch, selvom det ligner.

Den (hidtil) nyeste software WatchOS 3 understøttes på begge versioner.

MINITEST: Vi har prøvet ladedock til Apple Watch

Ligner stadig en gadget

Design har gennem årene været Apples stærke side, men Apple Watch ligner desværre en gadget fremfor et ur. Her her udstråler Samsungs nyeste smartwatches mere en ur-følelse. Jeg vil vove den påstand, at Apple Watch er Apples dårligste design i nyere tid.

Derimod har Apple den bedste integration mellem deres forskellige enheder. F.eks. motionstracking der sendes til app’en Aktivitet med tydelige grafer over ens præstationer. Dataene overføres automatisk til Sundhed.

Her holdes også styr på om gå- og løbeture er udført med telefonen eller Apple Watch. Går du tur med telefonen, uden uret, tælles disse skridt stadig med i dine samlede opgørelser, og omvendt.

GPS mangler understøttelse

Den indbyggede GPS gør positionstracking af motion muligt, uden du har telefonen med. Udfordringen er, at ens favorit sportapps ikke kan udnytte GPS-delen, hvis ikke udvikleren har udsendt en opdateret udgave, der gør brug af urets GPS.

Du må altså i mange tilfælde nøjes med Apples egen motionsapp. Samme problemstilling findes på Samsungs smartwatches.

Du kan heller ikke umiddelbart dele data fra Apples applikation, og få dem lagt ind i din statistik på Endomondo eller Fitbit.

Brug uret sammen med headset

Apple Watch Series 2 (Foto: Apple)
Nummer #2 i verden

Apple Watch var i 2015 det andet mest solgte ur i verden, målt på omsætning. Verdens største ur-producent er Rolex. Tallene blev fremlagt af Apples topchef Tim Cook ved præsentationen af Apple Watch.

Apple Watch har plads til 250 sange i hukommelsen, og via et Bluetooth headset kan du høre musik på løbeturen, uden telefonen er med. Efterfølgende synkroniseres motionsdata med telefonen. Musikken overføres automatisk mellem iPhone og Apple Watch når uret ligger til opladning, om iPhone er i indenfor rækkevidde. Det tager nogle minutter at overføre et helt album.

Batteritiden er bedre på Apple Watch Series 2 end i den allerførste udgave, som jeg testede tilbage i november 2015. Jeg kan køre op mod to hele dage uden opladning på Series 2. Tidligere har opladning skulle ske hver nat, da den ikke havde strøm nok til, at komme helt igennem dag to.

Det er stadig ALT for kort tid for et ur. Den fulde udnyttelse af uret er netop også at sove med det, så man f.eks. kan bruge det diskrete vækkeur, fremfor telefonen der vækker hele huset.

Løber du lange ture hvor GPS’en er aktiv skal du nok ikke forvente to dages strøm.

Apple: Du kan svømme med Apple Watch

Ifølge Apple er Series 2 designet til, at kunne modstå vand ned til 50 meters dybde. Du kan svømme i pool, åbent vand, surfe eller sejle kajak med uret, lyder det fra Apple.

Apples trænings-app kan nu tracke svømmeture. Algoritmen i softwaren er testet på mere end 700 individuelle svømmere på mange typer af svømning. Der er indsamlet data fra mere end 1.500 træningspas, og Apple Watch kan tælle både omgange og distance.

Det er kun Apple Watch Series 2 der er vandtæt. Selvom Apple påstår uret er vandtæt, vil jeg personligt være meget påpasselig med at udsætte det for vand i store mængder.

Konklusion: Stadig bare mest et ur

Endomondo på Apple Watch
Endomondo overvejer GPS-understøttelse

Den populære danskudviklede træningsapp Endomondo, der nu ejes af Under Armour, ser for øjeblikket nærmere på udnyttelse af den indbyggede GPS i Apple Watch Series 2. – ”Standalone GPS i Apple Watch er dog noget, vi ser på i en senere version,” fortæller Endomondo til MereMobil.dk. Aktuelt kan Endomondo på Apple Watch udelukkende benyttes til at starte / stoppe træningen og følge tid, puls, distance, hastighed m.v.(Foto: Endomondo)

Apple Watch er fortsat en gadget og ikke et ur eller sportstracker. Hvis man VIRKELIG går op i motionstracking så tror jeg man køber et ur, som er udviklet alene til dette formål. Her er Apple Watch stadig bagud.

Når du modtager beskeder er det absolut en fordel ikke at skulle have telefonen frem hver eneste gang, men blot diskret kan kigge på uret.

Den korte rækkevidde er stadig et kæmpe problem. Telefonen kan ikke ligge ude i bilen, mens du handler, eller være i jakkelommen i garderoben, når du går ind til et møde. I disse situationer er uret så bare mest et ur.

Dermed er vi tilbage ved, at den vigtigste funktion i Apple Watch, og andre smartwatches, er, at de endnu ikke er rigtigt smarte og mest bare er et forholdsvis dyrt ”Watch”.

4 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Apple Watch klarer sig allerbedst når man holder sig inden for Apples økosystem. Bruger du apps fra andre udviklere, særligt omkring motion, er det så som så med gevinsten.

Apple Watch Series 2

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer