Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

Smartwatch duel test
Samsung Galaxy Watch6 Classic vs. OnePlus Watch 2

Markedet bugner af smartwatches, med Apple som den største spiller, selvom Apple Watch kun fungerer med iPhone.

Samsung er størst, når det kommer til Android-platformen. Her taler vi om ure, der fungerer med alle Android-telefoner, men ikke på iPhone.

I underskoven finder vi f.eks. OnePlus Watch 2. Funktionerne ligner dem, vi finder hos f.eks. Samsung, men du skal indgå kompromisser på funktionaliteten.

Til gengæld leverer OnePlus en funktion, som hverken Samsung eller Apple har. Jeg taler om batteritiden!

Netop batteritiden er altafgørende for en god oplevelse med et smartwatch. Idéen med urene er, at de skal sidde på armen hele tiden, også om natten, men hvad hjælper det, når uret skal oplades én gang i døgnet? Derfor oplader mange om natten og går glip af spændende søvndata.

OnePlus Watch 2 er anderledes. Det kører omkring 100 timer på en opladning. Derfor behøver du kun opladning to gange om ugen.

Jeg har testet OnePlus Watch 2 og Samsung Galaxy Watch6 Classic, så du ved, hvor du skal gå på kompromis. Her er dagspriserne ifølge Pricerunner.

  • OnePlus Watch 2 (47 mm): 2.499 kroner
  • Samsung Galaxy Watch6 (47 mm) Classic: 2.150 kroner

Samsung Galaxy Watch6 Classic

Samsung fokuserer på sundhed og motion. Galaxy Watch6 Classic kan som noget helt særligt måle dit blodtryk. Uret kalibreres med data fra et analogt blodtryksapparat, der kan erhverves forholdsvist billigt. Herefter kan du tjekke dit blodtryk alene ved brug af uret.

Hvis din hvilepuls pludselig (uden varsel) falder eller stiger voldsomt, får du en besked. Du kan også køre en EKG samt overvåge menstruationscyklus. Med en temperaturmåler får du data om komforten i soveværelset.

Ens sundhed hænger nøje sammen med søvn. Derfor har Watch6 Classic en søvncoach og registrering af søvnmønstre, hvor du får forslag til forbedringer.

Falder du ned eller om, registreres det af uret og udløser en alarmbesked til dine nødkontakter, inkl. et kort over, hvor du er. Uret vil også foretage 1-1-2 alarmopkald. Jeg synes dette er en ’must have’ sikkerhedsfunktion på et smartwatch, som for alvor giver mening.

Samsung Galaxy Watch6 Classic er lidt som at have en læge på armen.

På toppen af alt dette kommer omfattende motionstracking, notifikationer, vækkeur og naturligvis ur og dato.

De mange funktioner kommer med ét stort kompromis; batteritiden. Vi taler 30-40 timer under de bedste forhold – måske lidt mere hvis uret ikke bruges så meget.

Samsung har designet et flot og lækkert smartwatch, med mange brugbare funktioner. Desværre snubler de på målstregen og har ikke styr på batteriforbruget.

LÆS TESTEN: Den fulde anmeldelse af Galaxy Watch6 Classic

KARAKTER: 5 / 6 stjerner

Se video-anmeldelsen

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

OnePlus Watch 2

Designet minder om Samsungs, inklusive en ramme i rustfrit stål, der løfter kvalitetsfølelsen i forhold til smartwatches med aluminiumsramme.

Uret har de mest basale sundheds- og motionsfunktioner. Du kan måle pulsen, holde øje med dit søvnmønster og tracke din mountainbiketur i skoven eller gå- og løbeture. Faktisk er der 100 motionsprogrammer.

I modsætning til Samsung-uret, skal du selv aktivere tracking af din sportsaktivitet, da det ikke starter automatisk. Der er heller ikke falddetektering eller advarsler om skæve pulsudsving.

Til gengæld har uret dual-GPS, hvor registreringen af positionen er mere præcis. Apple Watch Ultra er det eneste ur fra Apple, der har denne GPS-mulighed.

OnePlus Watch 2 er holdbart. Der er anvendt safirkrystalglas, og uret er støv- og vandtæt, svømmetæt. Desuden har uret, ligesom Samsungs, gennemgået den særlige MIL-STD-810H holdbarhedstest.

Det altoverskyggende argument er batteritiden. 100 timer UDEN at det står i strømsparetilstand. Det er den længste batteritid, jeg har oplevet på et smartwatch. Garmin er blandt dem, som også har lang batteritid, men her taler vi om et sportsur med smartwatch-funktioner.

OnePlus er her teknologisk overlegen, men laver så heller ikke så mange automatiske ‘overvågninger’ af ens helbredsdata. En ulempe ved Watch 2 er, at der ikke er dansk sprog og menuer.

LÆS TESTEN: Den fulde anmeldelse af OnePlus Watch 2

KARAKTER: 5 / 6 stjerner

Se video-anmeldelsen

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

DOMMEN: Dette skal du købe

OnePlus Watch 2 er et basis-smartwatch, der kan alt det, som jeg vil vurdere, at de fleste har brug for. Samsung Galaxy Watch6 Classic har mange flere funktioner inden for sundhed og kan f.eks. også selv aktivere tracking af en gåtur, hvilket skal ske manuelt hos OnePlus.

Fælles for begge ure er styresystemet Google Wear OS, der gør, at urene fungerer på tværs af alle Android-telefoner og deler de samme apps. Google Wallet er en del af Wear OS, hvilket åbner for kontaktløs betaling.

Samsung har en skærm med højere lysstyrke, men OnePlus brillerer på batteritid.

STATUS: Du køber OnePlus Watch 2, hvis batteritiden er det vigtigste. Samsung Galaxy Watch6 Classic køber du, hvis den udvidede sundhedspakke er vigtigst for dig.

Mere til historien

Vi har tidligere spurgt OnePlus om deres smartur kommer med en dansk sprogpakke på et tidspunkt. Aktuelt er der ingen informationer omkring denne del.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
OnePlus 4 spottet på Geekbench

En ny OnePlus-model er spottet på Geekbench og det rygtes, at der måske er tale om OnePlus Nord 4.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram