Huawei tager patent på berøringsfølsom ramme til urer

Fremtidens smartur kan mærke, når du klemmer på det. Læs om Huaweis nye smartwatch-patent.

Gennemgang af de funktioner, som smarturet understøtter ifølge Huaweis patent. Illustration: Huawei / GSMArena

Forestil dig et smartur, som har et hav af fysiske knapper – du kan bare ikke se dem. Det er angiveligt Huaweis vision for fremtidens smartur. Det skriver mediet GSMArena, der har kigget nærmere på et af Huaweis seneste patenter.

Patentet viser, hvordan Huawei vil gøre det muligt for brugere at inteagere med smarturer på en ny måde. Urets ramme i patentet er udstyret med otte tryk følsomme områder. De kan registrere, når brugeren trykker eller klemmer på dem.

Ny patent: Microsoft holder fast i 3,5 mm jackstik

Det er ikke kun urets ramme, der skal give mulighed for ny interaktion med smarturet. Lige under urskiven sidder et område, der kan registrere, når bruger swiper henover det. Tilsvarene sidder et område magen til over urskiven. Det betyder, at det er lige meget, hvordan man vender uret.

Huaweis patent har flere ligheder med den roterende skærm, som man finder på Samsung Galaxy Gear S3. På Samsungs seneste smartur er det nemlig muligt at navigere interfacet ved at rotere rammen omkring skærmen. Det samme er tilsyneladende muligt på Huaweis patent; men her følger rammen ikke med.

Samsung Gear S3 test – nu er Samsung i gear 

Overodnet set virker Huaweis patenterede design dog væsentlig mere avanceret end Samsungs nuværende løsning. Huaweis ur kan blandt andet mærke hvor hårdt man trykker. Men modsat Apples smartur, så er det ikke kun skærmen, der kan registrere kraften bag trykket. På Huaweis ur er det nemlig rammen, der kan mærke, hvid tomlen er.

Som med ethvert patent er det usikkert om, det nogensinde bliver til virkelighed. Det er snart et år siden, Huawei præsenterede sit seneste smartur, så måske patentet snart bliver til virkelighed?

Mere til historien

Apple er verdens største producent af wearbles. Huawei ligger som nummer fire på listen.

Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Xplora har lanceret nyt ur til børnene – X6Play

Der findes flere forskellige modeller af Xploras smartwatches til børn. Den nye topmodel hedder X6Play. Læs mere her.

(mere…)
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
Er Motorola på vej med nye smartwatch?

Motorola Moto Watch 70 er det næste smartwatch fra Motorola. Det er lækket på en udenlandsk forhandlers hjemmeside.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram