Huawei tager patent på berøringsfølsom ramme til urer

1

Fremtidens smartur kan mærke, når du klemmer på det. Læs om Huaweis nye smartwatch-patent.

Gennemgang af de funktioner, som smarturet understøtter ifølge Huaweis patent. Illustration: Huawei / GSMArena

Forestil dig et smartur, som har et hav af fysiske knapper – du kan bare ikke se dem. Det er angiveligt Huaweis vision for fremtidens smartur. Det skriver mediet GSMArena, der har kigget nærmere på et af Huaweis seneste patenter.

Patentet viser, hvordan Huawei vil gøre det muligt for brugere at inteagere med smarturer på en ny måde. Urets ramme i patentet er udstyret med otte tryk følsomme områder. De kan registrere, når brugeren trykker eller klemmer på dem.

Ny patent: Microsoft holder fast i 3,5 mm jackstik

Det er ikke kun urets ramme, der skal give mulighed for ny interaktion med smarturet. Lige under urskiven sidder et område, der kan registrere, når bruger swiper henover det. Tilsvarene sidder et område magen til over urskiven. Det betyder, at det er lige meget, hvordan man vender uret.

Huaweis patent har flere ligheder med den roterende skærm, som man finder på Samsung Galaxy Gear S3. På Samsungs seneste smartur er det nemlig muligt at navigere interfacet ved at rotere rammen omkring skærmen. Det samme er tilsyneladende muligt på Huaweis patent; men her følger rammen ikke med.

Samsung Gear S3 test – nu er Samsung i gear 

Overodnet set virker Huaweis patenterede design dog væsentlig mere avanceret end Samsungs nuværende løsning. Huaweis ur kan blandt andet mærke hvor hårdt man trykker. Men modsat Apples smartur, så er det ikke kun skærmen, der kan registrere kraften bag trykket. På Huaweis ur er det nemlig rammen, der kan mærke, hvid tomlen er.

Som med ethvert patent er det usikkert om, det nogensinde bliver til virkelighed. Det er snart et år siden, Huawei præsenterede sit seneste smartur, så måske patentet snart bliver til virkelighed?

Mere til historien

Apple er verdens største producent af wearbles. Huawei ligger som nummer fire på listen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer