Ny patent: Microsoft holder fast i 3,5 mm jackstik

Løsningen er et stik, der kan udvide sig.

Microsoft har flere bud på, hvordan man kan bevare 3,5 mm jackstikket. (Illustration: US Patent Office / MSPoweruser)

Apple har sagt farvel. Det har Google, HTC og Huawei også.

Færre og færre mobilflagskibe er udstyret med 3,5 mm jackstik. Senest har Huawei og Google sagt farvel til lydstikket. Men Microsoft arbejder i øjeblikket på at gå imod strømmen. Den afslører et nyt patent, som MSPoweruser har set nærmere på.

Huawei har droppet 3,5 mm jackstik og ekstra hukommelse

Microsoft foreslår et stik, der kan udvide sig. På den måde er stikket ikke “i vejen”, når der ikke er sat et kablet headset til. Som det fremgår af patentet betyder det, at stikket fylder mindre end de nuværende løsninger, hvor stikket har samme størrelse hele tiden.

Da Apple fjernede jackstikket fra iPhones, var det med den begrundelse, at stikket tog for meget plads inde i telefonen. Med Microsofts løsning vil man kunne bibeholde mere plads til batteri, samtidigt med, at man beholder jackstikket.

iPhone 7 og iPhone 7 Plus test – skal du købe?

Også meget tynde telefoner vil med Microsoft løsning kunne have et jackstik. (Illustration: US Patent Office / MSPoweruser)

Microsoft har ikke kun taget på patent på en løsning til nutidens telefoner. Et af patenterne viser en meget tynd enhed. Her kan enheden udvide sig på både for- og bagside, når jackstikket bliver sat i telefonen.

I MereMobil.dk’s anmeldelse af iPhone 7 og 7 Plus hedder det: “Det har fået meget omtale, at iPhone 7 og iPhone 7 Plus ikke indeholder et 3,5 mm headset-stik. (…) Men slap af! Det er ikke et reelt problem, der betyder noget som helst. (…) Jeg synes, det er tiltrængt med et nyt tiltag på området.”

Mere til historien

3,5 mm jackstikket blev for alvor udbredt med Sonys EFM-117J transistorradio fra 1964. Sonys Walkman fra 1979 var med til at popularisere stikket yderligere.

Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Outlook er nu gratis

Microsoft gør deres mest eftertragtede app gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram