Her er iPhone 7 og iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 og iPhone 7 Plus er offentliggjort. Her kan du læse alt om de to nye iPhones.

Tim Cook på køretur med James Corden før lancering af iPhones i september 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Tim Cook på køretur med James Corden før lancering af iPhones i september 2016 (Foto: MereMobil.dk)

I en sal med plads til omkring 7.000 gæster åbnede Apples CEO Tim Cook ballet for journalister, analytikere og investorer i salen samt for de mange, der fulgte med i livestreamen verden over.

Fra scenen i Bill Graham Civic Auditorium, San Francisso, kunne Tim Cook fremvise to nye telefoner. Ganske som ventet iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Det hele startede dog med en køretur i bilen hos James Corden, en allerede legendarisk amerikansk talkshowvært, der har gjort det til sit speciale, at få kendte med på en karaoke-køretur. Turen viste en afslappet Tim Cook, der turde være lidt uhøjtidelig, hvilket klædte ham rigtigt godt.

Ved lanceringen af 6S og 6S Plus beskrev jeg telefonerne som faceliftede udgaver af 6-serien, hvilket ikke er tilfældet denne gang. Særligt omkring designdetaljerne er der sket en del, men også teknologien har fået et løft.

iPhone 7 Plus (Foto: Apple)

iPhone 7 Plus (Foto: Apple)

Apple har, som forventet, fjernet 3,5 mm headset-stikket. Nu lægges den analoge port på hylden og erstattes af EarPods med Lightning stik. I salgspakken, på begge telefoner, vil der ligge en adapter, så man stadig kan bruge hovedtelefoner med 3,5 mm stik.

Telefonerne kommer nu med stereohøjtalere i stil med det vi kender fra f.eks. iPad Pro.

Apple præsenterede også et sæt trådløse AirPods med en ny chip til trådløs kommunikation kaldet Apple W1. Alt besvær med parring skulle være helt væk, og Beats kommer desuden også med nye headsets, der indeholder denne chip.

Se specifikationerne på iPhone 7 og 7 Plus

Vand og støvtæt – ikke en dykkertelefon.

De nye iPhones er vand- og støvtætte efter IP 67. Det gælder både iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Helt præcist er telefonerne modstandsdygtige overfor vandsprøjt og vand i almindelighed samt støvtæt. Vand- og støvtætheden er ikke permanent og vil aftale som et resultat af normalt brug. Apple fraråder i øvrigt, at man prøver at oplade en våd iPhone.

IP 67-cerficifering foregår i et laboratorium – typisk i stillestående ferskvand. Der er ikke tale om, at du kan svømme og dykke med telefonen.

Du skal ikke være nervøs for, at iPhone 7’erne tager vand ind omkring hjemknappen. Denne er ikke længere en trykknap, men en overflade der reagerer på berøring i stil med 3D Touch på skærmen. “Tryk” og berøring suppleres af en ny Taptic feedback engine, der kan give små præcise vibrationer, så man har fornemmelsen af at trykke.

Skader som følge af vand og væsker er ikke dækket af garantien, oplyser Apple.

Ny processorchip

iPhone 7 (Foto: Apple)

iPhone 7 (Foto: Apple)

De nye iPhones kører på et helt nyt chipset kaldet A10 Fusion. Den er på rå ydelse 40 procent hurtigere end A9-chippen der sidder i sidste års iPhones. I forhold til A8-chippen i iPhone 6 / 6 Plus er den dobbelt så hurtig.

Faktisk er poweren i iPhone 7 og 7 Plus 120 gange hurtigere, end hvad der sad i den første iPhone fra 2007.

Også grafikydelsen giver A10 Fusion et stort løft opad. Her er ydelsen 50 procent hurtigere end A9 chippen og tre gange hurtigere end A8, lyder det fra Apple.

Samme skærmstørrelser

Apple holder fast i størrelserne på 4,7 tommer til den mindste model, iPhone 7, og 5,5 tommer på iPhone 7 Plus. Der benyttes stadig højtopløselige skærme, Retina Display, men det er ikke noget konkurrenterne ikke allerede matcher.

På iPhone 7 får du en opløsning på 750 x 1334 pixels (326 PPI) mens iPhone 7 Plus kører med Full HD-opløsning – det vil sige 1080 x 1920 pixels. Altså præcis det samme som på alle telefonerne i iPhone 6-serien.

Apple skriver i oplysningerne, omkring telefonerne, at de her har det mest lysstærke og farverige display i en iPhone nogensinde.

Opdateret kamera – optisk zoom i 7 Plus

Mens de foregående modeller havde 12 megapixels hovedkamera og 5 megapixels frontkamera, er der på 7’erne sket meget store forbedringer.

Der er tale om en helt ny 12 megapixels kamerachip samt en ny efterbehandlings-processor. Begge telefoner kommer nu med optisk billedestabilisator, hvilket tidligere var forbeholdt plusmodellen.

Fotolysdioden har nu en Quad LED-diode med true tone, så belysningen bliver endnu bedre.

iPhone 7 Plus, iPhone 7 og iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone 7 Plus, iPhone 7 og iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone 7 kommer med et almindeligt 12 megapixels kamera, mens iPhone 7 Plus har to kameraer, hvor det ekstra kamera har zoom-funktion, så man kan lave op til 2 x optisk zoom, og altså ikke kun digitalzoom som på andre mobilkameraer. Hvis der zoomes tættere end to gange går telefonen over til digital zoom, men Apple lover, at selv digitalt zoomede billeder vil se godt ud. iPhone 7 Plus kan samlet set zoome op til 10 gange.

iPhone 7 Plus får også en funktion hvor man kan tage portrætbilleder med baggrunden helt sløret ligesom på spejlreflekskameraer. Dette er dog ikke med i iOS 10 fra starten, men kommer som en softwareopdatering senere på året.

Frontkameraet har en opløsning på 7 megapixels.

Nu med 32 GB hukommelse

Med iPhone 7 og 7 Plus gen-introducerer Apple 32 GB hukommelsesplads. De to nye telefoner bliver således ikke tilgængelig med 16 GB.

Varianterne ved lanceringen vil være 32, 128 og 256 GB. Samtidigt vil der komme nye hukommelsesudgaver af iPhone 6S og 6S Plus med 32 GB på markedet.

Apple noterede ved præsentationen, at farven Jet Sort kun vil blive tilgængelig med 128 og 256 GB hukommelse.

Apples præsentation af iPhone 7

https://www.youtube.com/watch?v=Q6dsRpVyyWs

iPhone holder prisen

Sammen med præsentationen offentliggjorde Apple også danske priser på produkterne, men du skal du ikke sætte næsen op efter, at kunne få iPhone 7 og 7 Plus billigt. Apple holder prisen oppe, og ved nok hvad de kan få for produkterne ude hos forbrugerne.

Farvevarianterne bliver Guld, Sølv, Rosa Guld, Sort og Jet Sort. iPhone 7 og 7 Plus kommer med 32, 128 eller 256 GB hukommelsesplads.

iPhone 7iPhone 7 Plus
16 GB – –
32 GB 5.799 kr. 6.899 kr.
64 GB – –
128 GB 6.699 kr. 7.799 kr.
256 GB 7.599 8.699 kr.

Forudbestillingerne begynder den 9. september. Starten på salget i USA og Danmark er fredag den 16. september 2016. Som noget helt nyt er Danmark med i den første runde, og vi skal således ikke vente et par uger længere.

iPhone 7 og 7 Plus – mere om danske priser

Apple promo-video

https://www.youtube.com/watch?v=sbios0u2Px8

Mere til historien

Apple solgte i lanceringsweekenden for iPhone 6S og 6S Plus omkring 13 millioner enheder hvilket var ny rekord for den første weekend. Året forinden havde iPhone 6 og 6 Plus solgt 10 millioner eksemplarer i åbningsweekenden.

Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
EM-TIP: Få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen. Læs her hvordan.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram