Huawei har droppet 3,5 mm jackstik og ekstra hukommelse

På Mate 10 Pro skal du undvære 3,5 mm. jackstik og mulighed for udvidelse af hukommelsen. Kan du det?

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro (Foto: Huawei)

Efter præsentationen af Huawei Mate 10 Pro står det klart, at det på papiret er en yderst spændende og potent telefon, som Huawei lancerer op til julehandlen. Alligevel fik den lynhurtigt negative kommentarer med på vejen fra potentielle købere, da nyheden blev offentliggjort.

Mate 10 Pro kommer nemlig uden mulighed for udvidelse af hukommelsen via MicroSD-kort. Køberne må altså nøjes med de 128 GB, som den interne brugerhukommelse byder på.

Sidste års model, Mate 9 Pro, havde plads til et MicroSD-kort og dermed mulighed for mere lagerplads.

Huawei har desuden fjernet 3,5 mm jackstikket. I salgspakken ligger et USB Type C-baseret headset. Dermed lægger Huawei sig op af Google Pixel 2 og HTC U11, der heller ikke tilbyder 3,5 mm-stikket.

- OVERBLIK: Huawei Mate 10 Pro i detaljer

Det var Apple, der satte 3,5 mm stikket i spil, som en funktion, der måske kunne undværes. Det skete i 2016 med iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Apple har i øvrigt aldrig tilbudt muligheden for hukommelsesudvidelse.

Huawei har også præsenteret Mate 10, der ikke kommer på det danske marked. Denne har 64 GB intern lagerplads. Men modsat Pro-udgaven har den også plads til et MicroSD-kort. Derudover har den “almindelige" Mate 10 stadig et 3,5 mm jackstik. Mate 10 Porsche Design har 256 GB indbygget lagerplads, men heller ikke mulighed for at læse et MicroSD-kort.

Hvad tænker du? Kan disse to ting undværes?

- PRIS: Det koster Mate 10 Pro i Danmark

Mere til historien

På Huawei Mate 10 Pro sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden. Mate 9 Pro havde denne på forsiden.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram