Shazam er overtaget af Apple for ukendt beløb

Den populære musikservice Shazam, der kan genkende musik, er nu en del af Apple. Shazam har været vurderet til 1 mia. dollars.

Shazam

Shazam genkender en sang på få sekunder (Foto: Shazam)

Apple har annonceret en overtagelse af musikgenkendelses-servicen Shazam. Det er Apples højst profilerede køb siden overtagelsen af Beats i maj 2014 for 3 milliarder dollars.

Der er ikke nogle officielle oplysninger om salgsprisen. Tidligere har en værdiansættelse på 400 millioner dollars været i omløb. I januar 2015 blev Shazam angiveligt vurderet til 1 milliard dollars, skriver Macrumors.

– ”Siden lanceringen i App Store har Shazam konstant været placeret blandt de mest populære apps til iOS,” skriver Apple blandt andet i et officielt statement.

Shazam er integreret med Apple Music såvel som Spotify. Når en sang er identificeret, kan den åbnes og spilles direkte Spotify og Apple Music samt tilføjes en playliste. Tjenesten er tilgængelig på både iOS og Android.

Maskinlæringsteknologien der benyttes til identificering af sange, kan have store værdi for Apple. Det samme kan integrationen af augmented reality, der åbner sig op, når eksempelvis en magasinforside scannes med Shazam.

Huawei: Vi kan slå Apple på Face ID

Mere til historien

Shazam er allerede integreret i iOS, og har været det længe. Når du spørger Siri om ”hvilken sang lytter jeg til” er det Shazam der leverer resultaterne.

Læs også:
GUIDE: Sådan bliver du superbruger på Spotify

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram