Apple køber Beats for 3 milliarder dollars

Det største opkøb for Apple nogensinde er afsluttet. Beats overtages for 3 milliarder dollars.

Beats
Beats

Apple har officielt annonceret deres største opkøb nogensinde. Ifølge en pressemeddelelse fra den amerikanske elektronikvirksomhed overtager Apple Beats Music og Beats Electronics.

Beats står bag de populære Beats hovedtelefoner, som typisk hitter hos den yngre del af befolkningen. Beats er grundlagt af Jimmy Iovine og Dr. Dre, der følger med over til Apple.

Handlen lyder samlet på 3 milliarder dollars. De 2.6 milliarder dollars falder med det samme, mens de resterede 400 millioner dollars skal betales over tid.

Podcast: Musikkens historie fra vinyl til iTunes

– ”Musik er en vigtig del af alles liv og har en speciel plads i vore hjerter hos Apple. Det er derfor vi investerer i musik og nu sætter vi helt fantastisk teams sammen, så vi kan forsætte med at udvikle innovative musikprodukter og services,” siger Tim Cook, Apples CEO.

Apple forventer at handlen afsluttes i deres Q4-regnskabsår.

Det får du ikke med gratis Spotify

Musik-abonnementer er vigtige

En central del af opkøbet handler om Beats Music service. Ifølge Mike McGuire, analytiker ved Gartner, viser det, at Apple er seriøs når det kommer til musik på abonnement.

Dette er et radikalt skifte for Apple, hvis tidligere topchef Steve Jobs, insisterede på, at folk ikke vil leje deres musik, men eje den.

Det første skridt i den nye retning blev taget sidste år da Apple introducerede iTunes Radio, som ikke er tilgængelig i Danmark. Dette er en reklamefinansieret musikstreaming-service der konkurrerer med Pandora.

Apples iTunes er i dag verdens største musikbutik, men det yngre publikum vil hellere streame musikken fremfor at downloade den. Hidtil har der været problemer med at få økonomien til at blive god, inden for dette forretningsområde.

– ”Apple har endnu ikke annonceret en abonnementsmodel, og det er der god grund til. En stor årsag er, at der ikke er ret mange at penge at tjene,” lyder det fra Gartner analytikeren Mike McGuire, ifølge Bloomberg.

Beats åbnede deres Spotify-konkurrent tidligere i år. Beat har i modsætning til konkurrenterne hyret musikkritikere, radio DJs og veteraner fra pladeindustrien til skabelsen af playlister, så kunderne lettere kan navigere i den overvældende mængde af musik på tjenesten.

Mere til historien

HTC har tidligere ejet 50.1 procent af Beats, men samarbejdet sluttede med at HTC solgte deres Beats-aktier.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram