Apple køber Beats for 3 milliarder dollars

Det største opkøb for Apple nogensinde er afsluttet. Beats overtages for 3 milliarder dollars.

Beats
Beats

Apple har officielt annonceret deres største opkøb nogensinde. Ifølge en pressemeddelelse fra den amerikanske elektronikvirksomhed overtager Apple Beats Music og Beats Electronics.

Beats står bag de populære Beats hovedtelefoner, som typisk hitter hos den yngre del af befolkningen. Beats er grundlagt af Jimmy Iovine og Dr. Dre, der følger med over til Apple.

Handlen lyder samlet på 3 milliarder dollars. De 2.6 milliarder dollars falder med det samme, mens de resterede 400 millioner dollars skal betales over tid.

Podcast: Musikkens historie fra vinyl til iTunes

– ”Musik er en vigtig del af alles liv og har en speciel plads i vore hjerter hos Apple. Det er derfor vi investerer i musik og nu sætter vi helt fantastisk teams sammen, så vi kan forsætte med at udvikle innovative musikprodukter og services,” siger Tim Cook, Apples CEO.

Apple forventer at handlen afsluttes i deres Q4-regnskabsår.

Det får du ikke med gratis Spotify

Musik-abonnementer er vigtige

En central del af opkøbet handler om Beats Music service. Ifølge Mike McGuire, analytiker ved Gartner, viser det, at Apple er seriøs når det kommer til musik på abonnement.

Dette er et radikalt skifte for Apple, hvis tidligere topchef Steve Jobs, insisterede på, at folk ikke vil leje deres musik, men eje den.

Det første skridt i den nye retning blev taget sidste år da Apple introducerede iTunes Radio, som ikke er tilgængelig i Danmark. Dette er en reklamefinansieret musikstreaming-service der konkurrerer med Pandora.

Apples iTunes er i dag verdens største musikbutik, men det yngre publikum vil hellere streame musikken fremfor at downloade den. Hidtil har der været problemer med at få økonomien til at blive god, inden for dette forretningsområde.

– ”Apple har endnu ikke annonceret en abonnementsmodel, og det er der god grund til. En stor årsag er, at der ikke er ret mange at penge at tjene,” lyder det fra Gartner analytikeren Mike McGuire, ifølge Bloomberg.

Beats åbnede deres Spotify-konkurrent tidligere i år. Beat har i modsætning til konkurrenterne hyret musikkritikere, radio DJs og veteraner fra pladeindustrien til skabelsen af playlister, så kunderne lettere kan navigere i den overvældende mængde af musik på tjenesten.

Mere til historien

HTC har tidligere ejet 50.1 procent af Beats, men samarbejdet sluttede med at HTC solgte deres Beats-aktier.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram