Apple køber Beats for 3 milliarder dollars

0

Det største opkøb for Apple nogensinde er afsluttet. Beats overtages for 3 milliarder dollars.

Beats
Beats

Apple har officielt annonceret deres største opkøb nogensinde. Ifølge en pressemeddelelse fra den amerikanske elektronikvirksomhed overtager Apple Beats Music og Beats Electronics.

Beats står bag de populære Beats hovedtelefoner, som typisk hitter hos den yngre del af befolkningen. Beats er grundlagt af Jimmy Iovine og Dr. Dre, der følger med over til Apple.

Handlen lyder samlet på 3 milliarder dollars. De 2.6 milliarder dollars falder med det samme, mens de resterede 400 millioner dollars skal betales over tid.

Podcast: Musikkens historie fra vinyl til iTunes

– ”Musik er en vigtig del af alles liv og har en speciel plads i vore hjerter hos Apple. Det er derfor vi investerer i musik og nu sætter vi helt fantastisk teams sammen, så vi kan forsætte med at udvikle innovative musikprodukter og services,” siger Tim Cook, Apples CEO.

Apple forventer at handlen afsluttes i deres Q4-regnskabsår.

Det får du ikke med gratis Spotify

Musik-abonnementer er vigtige

En central del af opkøbet handler om Beats Music service. Ifølge Mike McGuire, analytiker ved Gartner, viser det, at Apple er seriøs når det kommer til musik på abonnement.

Dette er et radikalt skifte for Apple, hvis tidligere topchef Steve Jobs, insisterede på, at folk ikke vil leje deres musik, men eje den.

Det første skridt i den nye retning blev taget sidste år da Apple introducerede iTunes Radio, som ikke er tilgængelig i Danmark. Dette er en reklamefinansieret musikstreaming-service der konkurrerer med Pandora.

Apples iTunes er i dag verdens største musikbutik, men det yngre publikum vil hellere streame musikken fremfor at downloade den. Hidtil har der været problemer med at få økonomien til at blive god, inden for dette forretningsområde.

– ”Apple har endnu ikke annonceret en abonnementsmodel, og det er der god grund til. En stor årsag er, at der ikke er ret mange at penge at tjene,” lyder det fra Gartner analytikeren Mike McGuire, ifølge Bloomberg.

Beats åbnede deres Spotify-konkurrent tidligere i år. Beat har i modsætning til konkurrenterne hyret musikkritikere, radio DJs og veteraner fra pladeindustrien til skabelsen af playlister, så kunderne lettere kan navigere i den overvældende mængde af musik på tjenesten.

Mere til historien

HTC har tidligere ejet 50.1 procent af Beats, men samarbejdet sluttede med at HTC solgte deres Beats-aktier.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer