Spotify er gratis – her er hvad du ikke får

3

TEST: Spotify er blevet gratis, men ikke uden forbehold. Vi har testkørt 0-kroners versionen af musiktjenesten.

Spotify, musik
Spotify er gratis at lytte til, men ikke uden begrænsninger (Foto: John G. Pedersen)

Musikelskere kan helt gratis lytte til alt fra Michael Jackson, over Katy Perry til Rasmus Seebach, for den internationale musiktjeneste Spotify har lanceret en gratis version, af den populære digitale tjeneste.

For at lytte til gratis musik på Spotify, skal man blot hente applikationen på enten computeren, smartphone eller en tablet.

Tidligere var det også muligt, at lytte gratis via tjenesten, blot i et begrænset omfang på 10 timer om måneden.

Lyt: Hør hvordan iTunes forandrede musikken for altid

Gratis med flere forbehold

Ting, der er gratis, kommer ikke uden begrænsninger, hvilket også gælder for Spotify.

Hagen ved gratiskonceptet er, at musikken afbrydes af reklamer. Desuden er det ikke muligt at søge efter én bestemt sang, og spille dem umiddelbart.

Spotify og andre musiktjenester bryder loven

Musikken, man vil lytte til, skal være tilføjet en spilleliste, med minimum 15 sange. Det viser testen, som MereMobil.dk har lavet af det gratis tilbud. Det er heller ikke muligt, at hente sangene ned på enheden og lytte til dem uden internetforbindelse.

Vi har erfaret, at der en små forskelle på begrænsningerne, alt efter om tjenesten tilgås fra en smartphone eller en tablet, som iPad.

Test: iPad Air er den bedste tablet

Spotify har tre indstillinger for lydkvalitet , og dermed dataforbruget; normal, high og extreme. Højkvalitets-indstillingen er heller ikke tilgængelig for gratister.

Test: HTC One – mobilen med de bedste højtalere

I korte træk er gratis Spotify et fint tiltag, men båndene bliver hurtigt snærende, og tvinger en til at opgradere til den store premiumversion, hvilket i sidste ende, nok er Spotifys formål med gratiskonceptet.

Spotify
Spotifys egen sammenligning af pakkerne.

Mere til historien

Spotify kom på markedet i Sverige i 2006, og er nu tilgængelig i 55 lande. Ifølge selskabet selv, er der over 24 millioner aktive brugere. Kun en fjerdel betaler for musikadgangen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer