Shazam er overtaget af Apple for ukendt beløb

1

Den populære musikservice Shazam, der kan genkende musik, er nu en del af Apple. Shazam har været vurderet til 1 mia. dollars.

Shazam
Shazam genkender en sang på få sekunder (Foto: Shazam)

Apple har annonceret en overtagelse af musikgenkendelses-servicen Shazam. Det er Apples højst profilerede køb siden overtagelsen af Beats i maj 2014 for 3 milliarder dollars.

Der er ikke nogle officielle oplysninger om salgsprisen. Tidligere har en værdiansættelse på 400 millioner dollars været i omløb. I januar 2015 blev Shazam angiveligt vurderet til 1 milliard dollars, skriver Macrumors.

– ”Siden lanceringen i App Store har Shazam konstant været placeret blandt de mest populære apps til iOS,” skriver Apple blandt andet i et officielt statement.

Shazam er integreret med Apple Music såvel som Spotify. Når en sang er identificeret, kan den åbnes og spilles direkte Spotify og Apple Music samt tilføjes en playliste. Tjenesten er tilgængelig på både iOS og Android.

Maskinlæringsteknologien der benyttes til identificering af sange, kan have store værdi for Apple. Det samme kan integrationen af augmented reality, der åbner sig op, når eksempelvis en magasinforside scannes med Shazam.

Huawei: Vi kan slå Apple på Face ID

Mere til historien

Shazam er allerede integreret i iOS, og har været det længe. Når du spørger Siri om ”hvilken sang lytter jeg til” er det Shazam der leverer resultaterne.

Læs også:
GUIDE: Sådan bliver du superbruger på Spotify

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer