Computersalget er i dag lavere end i 2007

Salget af PC’ere fortsætter med at dykke og 2015 blev det værste år for PC-salget i nyere tid og i første kvartal 2016 var det lavere end i 2007.

Doro EasyPC (Foto: Doro)

Doro EasyPC (Foto: Doro)

Der findes et utal af digitale enheder med skærme i forskellige størrelser, og det store udvalg af elektroniske enheder kan være en af grundene til at salget af PC’ere bliver ved med at falde.

 – Nye tablets og hybridcomputere fra Lenovo

Sidste år har vist sig at være det værste år for PC-salget i nyere tid og nye tal fra analysefirmaerne Gartner og IDC viser, at tendensen fortsætter i 2016 og salget i første kvartal er styrtdykket og nu under niveauet i 2007. Det skriver DR.dk.

Der blev i første kvartal 2016 solgt 64,8 millioner computere på verdensplan, hvilket er bundrekorden for de seneste 9 år.

 – Windows 10 – de kommende nyheder i Redstone

Faldet i første kvartal er faldet mellem 9,6 og 11,5 procent ifølge de to analysefirmaer, hvilket er overraskende da det normalt medfører en midlertidig fremgang når der kommer nye versioner af Windows, hvilket der gjorde i sommer.

Analysefirmaet Gartner mener, at det særligt er producenterne HP og Lenovo, som oplever store fald i salget. Lenovo skulle ifølge Gartner være faldet 7,2 procent i kvartalet, mens Apple skulle opleve fremgang i salget.

 – Microsoft sælger flere tablets end Apple

Apple er nu blandt de fem bedst sælgende PC-producenter.

Mere til historien

Der var engang, hvor PC-salget kunne være en indikator på økonomiens generelle tilstand, da gode tider får virksomheder til at investere i nyt, men de senere år har særligt smartphones og tablets været en medvirkende årsag til det pressede PC-salg.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Apple: Ingen planer om 27-tommer iMac

Apple iMac får ingen 27 tommer model, som mange ellers havde håbet.

(mere…)
Den to år gamle iMac får kraftigere ydelse

Apples desktopcomputer iMac opgraderes nu til det nye M3-chipset, der fordobler ydelsen på iMac.

(mere…)
Ny MacBook Pro med M3-chip – dette skal du vide
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram