Computersalget er i dag lavere end i 2007

1

Salget af PC’ere fortsætter med at dykke og 2015 blev det værste år for PC-salget i nyere tid og i første kvartal 2016 var det lavere end i 2007.

Doro EasyPC (Foto: Doro)
Doro EasyPC (Foto: Doro)

Der findes et utal af digitale enheder med skærme i forskellige størrelser, og det store udvalg af elektroniske enheder kan være en af grundene til at salget af PC’ere bliver ved med at falde.

 – Nye tablets og hybridcomputere fra Lenovo

Sidste år har vist sig at være det værste år for PC-salget i nyere tid og nye tal fra analysefirmaerne Gartner og IDC viser, at tendensen fortsætter i 2016 og salget i første kvartal er styrtdykket og nu under niveauet i 2007. Det skriver DR.dk.

Der blev i første kvartal 2016 solgt 64,8 millioner computere på verdensplan, hvilket er bundrekorden for de seneste 9 år.

 – Windows 10 – de kommende nyheder i Redstone

Faldet i første kvartal er faldet mellem 9,6 og 11,5 procent ifølge de to analysefirmaer, hvilket er overraskende da det normalt medfører en midlertidig fremgang når der kommer nye versioner af Windows, hvilket der gjorde i sommer.

Analysefirmaet Gartner mener, at det særligt er producenterne HP og Lenovo, som oplever store fald i salget. Lenovo skulle ifølge Gartner være faldet 7,2 procent i kvartalet, mens Apple skulle opleve fremgang i salget.

 – Microsoft sælger flere tablets end Apple

Apple er nu blandt de fem bedst sælgende PC-producenter.

Mere til historien

Der var engang, hvor PC-salget kunne være en indikator på økonomiens generelle tilstand, da gode tider får virksomheder til at investere i nyt, men de senere år har særligt smartphones og tablets været en medvirkende årsag til det pressede PC-salg.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer