3’s kunder har fået markant bedre dækning

3’s kunder kan nu bruge Telias 3G-net, hvor der ikke er 3-dækning. Det skulle give en væsentligt forbedret netværksoplevelse.

Mobilmast telemast antenne netværk

3-kunderne kan nu bruge Telias 3G-net hvor 3 ikke har dækning (Foto: MereMobil.dk)

Kunderne hos 3 vil i dag opleve en stor ændring på netværket.

For at sikre tale- og SMS-dækning på steder, hvor 3’s netværk ikke dækker, har der i mange år eksisteret en roaming-aftale med TDC. Når 3’s signal forsvandt, skiftede telefonen over på TDC’s 2G-netværk.

Aftalen med TDC blev opsagt i slutningen af 2015, og fra i dag (1. marts 2016) overgår 3 til at roame på Telias netværk (TT-netværket). 3-kunderne får adgang til både 2G og 3G-dækning hos Telia, hvilket gerne skulle forbedre netværksoplevelsen markant.

3 har testet med Telia i løbet af februar hvor én landsdel blev åbnet af gangen, og adgangen er nu etableret i alle fire landsdele.

Et stort skridt frem

Ifølge de seneste netværksrapporter kommer 3’s mobilnetværk ind på sidstepladsen som landets ringeste net. Her skal man huske, at netværksoplevelser er individuelle. Urbane kunder hos 3 vil nok ikke klage over dækningen og netværket generelt. Bor man på landet kan snakken være en anden.

Når 3’s kunder ikke længere skal nøjes med 2G-adgang på TDC’s mobilnet, bliver det dermed muligt, at benytte datakrævende tjenester uden for 3’s dækningsområde.

– ”Vores kunder er storforbrugere af smartphones, og det er de, uanset hvor i landet de befinder sig. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at kunderne i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne,” sagde Morten Christiansen, adm. direktør i 3 i forbindelse med afslutningen på samarbejdet med TDC.

I testperioden har nogle kunder kunne opleve, at der stod TDC eller Telia-Telenor i displayet, når der blev roamet. Dette er nu rettet, så der står 3 på skærmen.

Skifter selv til Telia

Som kunde hos 3 skal man ikke gøre noget aktivt, for at få glæde af roamingaftalen med Telia, ligesom man heller ikke kommer til at betale ekstra for adgang til 3G uden for 3’s dækningsområde.

Da 3 roamede med TDC var det almindelig kendt, at signalet skulle være stort set komplet forsvundet, før nøddækningen på 2G-nettet blev etableret. I den nye aftale er ambitionen, at dette skal være anderledes, lyder det fra 3.

– “Det er vores mål, at skiftet til Telias netværk sker så hurtigt som muligt i områder, hvor kunderne befinder sig uden for vores egen dækning. De tests, der er foretaget, lover for et hurtigt skifte mellem de to netværk,” fortæller 3 til MereMobil.dk.

Kunderne hos det 3-ejede søsterselskab Oister, vil også skifte over til roaming på Telias mobilnet.

TDC overhaler konkurrenterne med 3 overrasker på 4G

Opdatering til SIM-kort

3 har sendt opdateringer ud til alle SIM-kort i netværket, så kunderne automatisk får adgang til roaming med Telia.

En mindre pulje af kunder har ikke modtaget opdateringen endnu, oplyser 3. Det kan betyde, at deres device er slukket, fordi det ikke benyttes særligt tit.

Opdateringen genudsendes løbende, så alle kommer med. Der er tale om en usynlig opdatering, som ikke kan ses på telefonen. Kunderne kan også selv anmode om SIM-kort updaten ved at sende teksten INIT til 4545.

Mere til historien

Aftalen med Telia løber i mere end to år, har 3’s direktør Morten Christiansen tidligere udtalt. Han har ikke ønsket, at oplyse hvor længe aftalen er gældende.

Læs også:
3 vil blokere annoncer på mobilen

Teleselskabet 3 oplever markant fremgang

KORT NYT: Første kvartal 2024 har været rigtigt godt, når det kommer til kundevæksten, hos teleselskabet 3.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram