3 dropper roaming aftale med TDC

28

Fra foråret 2016 vil 3’s kunder automatisk benytte Telias mobilnet, fremfor TDC, i områder hvor 3 ikke selv dækker.

Teleselskabet 3
3s hovedkontor i København (Foto: 3)

Fra 1. marts 2016 sendes kunderne hos teleselskabet 3 ikke længere over på TDC-mobilnet, steder hvor 3 ikke selv har dækning. Fremover sker roaming på Telia (og Telenors) mobilnet.

I aftalen med TDC har 3’s kunder kun haft 2G-roaming, hvilket har betydet, at brug af data stort set ikke har været en mulighed, men det ændres med Telia som ny roamingpartner. Her bliver der adgang til både 2G og 3G uden for 3’s dækningsområde. Netop 3G-roaming har været vigtig for 3, at få med i en ny aftale.

– ”Vores kunder er storforbrugere af smartphones, og det er de, uanset hvor i landet de befinder sig. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at kunderne i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne,” siger Morten Christiansen, adm. direktør i 3.

3 livetester nu 3CA Carrier Aggregation

TDC har, ifølge 3, også budt ind med et tilbud i forbindelse med forhandlingerne om en ny aftale, men det blev altså Telia der trak det længste strå.

– ”Vi har været meget glade for vores aftale med TDC, og begge selskaber (TDC og Telia), kom med gode tilbud i forbindelse med de seneste forhandlinger. Vi endte med en rigtig god aftale med Telia. Vi kan ikke kommentere yderligere på forhandlingerne,” siger 3 til MereMobil.dk.

3 bygger stadig 3G-net

Den ny-indgåede aftale får ingen betydning for 3’s planer omkring fremtidig udbygning af sit eget mobilnet, lyder det videre fra 3.

Desuden bliver der igangsat et intensivt testforløb i områder med dårlig dækning fra 3’s egne master. 3 vil sikre, at kunderne får den bedst mulige brugeroplevelse.

I setuppet med TDC har signalet næsten skulle være helt væk, inden telefonen er skiftet til TDCs 2G-net, men sådan bliver det umiddelbart ikke i fremtiden.

3’s direktør Morten Christiansen vil ikke, overfor Business.dk, komme ind på aftalens varighed, men blot sige den strækker sig længere end to år frem i tiden.

Søsterselskabet Oister, som 3 ejer, får også glæde af aftalen med Telia. Også her vil kunderne blive sendt over på dette netværk, i områder hvor 3 endnu ikke har hul igennem.

Baggrund: 3 får bedre dækning og mere 4G LTE

Mere til historien

I Danmark har 3 en markedsandel på 14 procent. Det svarer til 1.159 millioner kunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer