Teleselskab vil blokere mobilannoncer

3 i Storbritannien og Italien indfører netværksbaseret blokering af annoncer på web og mobil. 3 vil ikke kommentere på de danske planer.

mobilreklameMobilselskabet 3 gør klar til at aktivere en ny teknologi, der kan blokere alle annoncer, som ellers vises på smartphones, tablets og PC’ere der henter data via 3’s netværk.

Teleselskabet 3 har afprøvet den nye teknologi i Storbritannien og Italien og nu er det planen at indføre den nye funktion i andre lande, hvor Danmark altså er i blandt. Det skriver den britiske avis Financial Times.

 – Her er bagsiden af adblockers

– ”Irrelevante og voldsomme mobilannoncer irriterer kunderne og påvirker deres overordnede oplevelse på netværket. Vi mener ikke, at kunderne bør betale for dataforbrug, som skyldes mobilannoncer,” siger Tom Malleschitz, der er marketingsdirektør for Three UK, i en pressemeddelelse.

Brugerne bestemmer selv

Spærringen af annoncer vil ikke være aktiveret som standard, men 3 giver kunderne muligheden for at slå funktionen til. 3 forhindrer dermed at få EU på nakken for at overtræde reglerne omkring netneutralitet, der lyder at al internettrafik skal behandles ens.

Ved at fjerne reklamerne bruges mindre data og de forskellige sider loades derfor hurtigere. Præcis som hos de der benytter adblockers. Udviklerne arbejder dog også på, at finde ud af at undgå disse ved at bruge kryptering, som koder datatrafikken. Det vil gøre det sværere for blokeringsværktøjer, at skelne mellem indholdet og annoncerne.

Denne software, som kan spærre for reklamerne, installeres i teleselskabernes datacentre og vil blokere annoncer, både når man går på nettet og når man bruger mobilapplikationer. Hovedejeren i 3, Li Ka-shing, har investeret penge i det israelske softwareselskab Shine, der står bag denne annonceblokeringsteknologi.

 – Facebook åbner for nyhedsartikler via Instant Articles

Uvist om 3 Danmark også vil blokere

Om 3 i Danmark også vil give kunderne adgang til blokering af reklamer er der, ifølge 3, ikke taget stilling til.

– “Det er ikke besluttet, om vi bringer ad blocking til Danmark, og hvornår det eventuelt bliver. Indtil videre arbejder 3Gruppen på at implementere netværksbaseret ad blocking i England og Italien. Vi kan derfor ikke kommentere yderlige på tilgangen for Danmark,” siger pressechef i 3 Danmark, Rikke Juul Hansen, til MereMobil.dk.

3 er ikke første teleselskab, der spærrer for annoncerne også det caraibiske mobilselskab Digicel har indført et sådan system sidste år for deres 14 millioner kunder.

Mere til historien

Der bruges omkring 100 milliarder dollars på verdensplan på mobilannoncer, ifølge tal fra analysefirmaet eMarketer.

Læs også:
Reklamefri browser til iPhone og Android

Oprydning: Google vil fjerne irriterende reklamer

Der skal ryddes op i junglen af reklamer, så lødige indholdsskabere kan skabe en indtægt med lødige reklamer. (mere…)

Google Chrome vil udfase nogle reklamer via blokering

KORT NYT: De mest generende reklamer risikerer at blive blokeret i Google Chrome browseren fremadrettet.

(mere…)
Flere benytter reklameblokering – også på mobilen

En ny rapport viser, at mere end 20 procent benytter sig af adblockers på deres smartphone, hvilket gør det dobbelt så udbredt som på PC.

(mere…)
Slut med reklamer?

Engelsk teleselskab fjerner alle reklamer på netværksniveau - er det enden på online reklamer?

(mere…)
Her er bagsiden af adblockers

BAGGRUND: De blokerer for reklamerne, adblockers, men måske blokerer de også fremtidens internet. Her er bagsiden af ”reklamer nej tak”.

(mere…)
Apple fjerner adblockers fra App Store

Apple har fjernet adblocker-applikationer fra App Store pga sikkerhedsproblemer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram