Reklamefri browser til iPhone og Android

Hader du reklamer, så er en ny browser klar til Android og iOS, men det kan betyde dit favoritindhold får sværere ved at overleve.

Adblock Browser

Adblock Browser

Det bliver sværere og sværere for reklamer at trænge igennem på internettet, da flere og flere benytter sig af diverse adblockers. Ifølge en rapport fra denne sommer, så er antallet af folk, der benytter sig af et plug-in, som fjerner reklamerne på internettet, når websites besøges fra PC’en i kraftig vækst. Det skriver DR.dk.

Verdens mest populære reklameblokker, Adblock Plus, er nu klar med en browser til Android og iOS. Mobilbrowseren hedder Adblock Browser og er til både iPhone og Android. Den udelukker helt annoncerne når du surfer på din smartphone.

Google besluttede i 2013, at smide Adblock Plus og andre reklameblokkere ud af deres officielle Google Play Store, men døren er nu åbnet op.

Apple har ligeledes aldrig ladet det være muligt, at installere en egentlig reklameblokker. Her har det kun været muligt, at brugere kunne benytte en browser med indbygget reklameblokering. Men de fleste links åbner som standard i Apples Safari browser.

Ellers har man måtte benytte sig af en løsning som eksempelvis Weblock, hvis man ikke har ville se reklamer på sin smartphone. En løsning som Weblock kan blokere reklamer når brugeren er på WiFi.

Apple måske på vej med reklameblokker?

Apple præsenterer formodentlig den endelige iOS 9 i aften, som sandsynligvis gør det muligt at installere en reklameblokker i Safari.

Dette forventes i hvert fald, da der på Apples hjemmeside er et officielt dokument, der specificerer muligheden for tredjepartsudviklere i at blokere indhold i Safari via en extension.

Dog er det stadig uklart om det bliver en reel mulighed før iOS 9 frigives officielt.

Screenshots fra Adblock browser

Adblock Plus-browseren giver privatliv

Der findes i dag alternative browsere, som kan blokere reklamer, men foruden det kan den nye Adblock Plus-browser også gøre du bevæger dig mere privat rundt på nettet.

Det er nemlig muligt, at slå ”tracking” fra i indstillingerne på Adblock Plus. Dermed sætter du en stopper for den dataindsamling der er om din adfærd på nettet, hvor mange hjemmesider deler disse oplysninger med annoncører.

Med Adblock Plus browseren kan du også fjerne deleknapperne fra sociale netværk, som Facebook og Twitter.

Adblock Plus påstår også, at det er godt for både din datatrafik og din smartphones batteri, at blive reklamerne kvit. De påstår helt præcist, at du kan nedsætte overførslen af data med op mod 50 procent, hvis browseren ikke skal downloade reklamer hver gang en hjemmeside åbnes. Hvilket kan resultere i en batteribesparelse på helt op til 23 procent.

Adblock Plus – ikke helt reklamefri

På verdensplan er Adblock Plus downloadet mere end 300 millioner gange på de klassiske computere, men til trods for det, er det tyske firma Eyeo, der står bag Adblock Plus, ikke lige populær hos alle. Det har også betydet de flere gange er blevet trukket i retten – indtil videre vundet sagerne.

Men Eyeo er heller ikke populær hos de mest indædte reklamehadere, da der er en ”whitelist” i Adblock Plus.

Eyeo tjener nemlig penge på, at tilføje firmaer, som Google, ved at lade dem slippe igennem reklameblokeringen. Ønsker man ikke det kan de deaktiveres i applikationens indstillinger. Men brugeren skal gøre dette manuelt.

Du kan downloade Adblock Plus i Apples App Store og Google Play Store.

Inden du henter så overvej, om dine favoritsites kan overleve uden reklamer på lang sigt. Er adblockers pludselig noget alle installerer, så kan et alternativ være, at en site overgår til brugerbetaling, eller helt lukker.

Mere til historien

Eyeo er også med i en alliance, der hedder Acceptable Ads, som forsøger at finde en balance der gør indholdsproducenter kan tjene penge på annoncer, men uden det ødelægger brugeroplevelsen for de enkelte brugere.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Atter fremgang i salget på smartphone-markedet

Efter et fald i salget de seneste tre år er der igen fremgang i salget af smartphones. Det er 5G som rykker.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram