Facebook åbner for nyhedsartikler via Instant Articles

Instant Articles på Facebook åbnes bredt i april. Medier kan fremover publicere nyheder direkte på Facebook.

Eksempel på Instant Article fra Washington Post (Foto: MereMobil.dk)Eksempel på Instant Article fra Washington Post (Foto: MereMobil.dk)

Eksempel på Instant Article fra Washington Post (Foto: MereMobil.dk)

Facebook har gennem snart et år ladet udvalgte medier publicere deres artikler direkte på Facebook, foruden deres egne websites, men snart er det muligt for alle medier at være med, når Facebook fra april åbner funktionen bredt.

Dermed forsøger Facebook også, at blive stedet hvor brugerne altid skal kigge, da alt samles der.

 – Facebook vil vise mere indhold du selv vælger

Helt præcis bliver det 12. april 2016, at verdens største sociale netværk åbner for, at alle der har en website kan publicere artiklerne direkte på Facebook. Den nye løsning giver brugerne mulighed for, at gøre artiklerne interaktive i stedet for kun at linke til en artikel i en Facebook-opdatering. Det skriver Business.dk.

Dermed kommer der også et øget pres på udgivere, hvor det er vigtigt, at de også tilbyder deres nyheder på Facebook.

Artikelformen hedder ”Instant Articles” og har det sidste års tid været testet i samarbejde med New York Times, Washington Post, BuzzFeed, BBC, The Guardian, Bild og Spiegel.

 – TIP: Sådan bestemmer du dine nyheder på Facebook

Den nye ”Instant Articles”-funktion skal være med til at fastholde Facebook-brugerne i længere tid i Facebook-universet.

Udgiverne lokkes også med, at hvis de selv sælger annoncer til de artikler, der publiceres på Facebook, så kan de beholde alle indtægterne selv, mens de ”kun” får 70 procent af indtægten hvis Facebook sælger annoncen. Det skriver Wall Street Journal.

Mange medier, i særligt avisbranchen, har været kritiske over for Facebooks initiativ, da de frygter at brugerne trækkes væk fra egne websites og er for afhængige af Facebook, da de så har kontrollen.

Facebook selv vil også nemmere kunne sælge flere annoncer, hvilket kommer dem til gode da de lever af annonceindtægterne.

 – Facebook vil integrere SMS og Messenger

Hvad tænker du om det nye tiltag fra Facebook?

Hvis du vil se et eksempel på Instant Articles kan du blandt andet besøge Washington Post på Facebook fra en iOS eller Android enhed.

Mere til historien

Husk i øvrigt, at du kan finde MereMobil.dk på Facebook, hvor vi også deler nogle af vores historier, afholder konkurrencer osv.

Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram