TDC drøner fra konkurrenterne – men 3 overrasker på 4G

8

Ifølge ny rapport fra Opensignal spurter TDCs netværk stadigvæk fra konkurrenterne, men 3 kommer ind med overraskende god 4G-dækning.

Opensignal måler og indsamler, med hjælp fra almindelige brugere, data om blandt andet hastigheder og dækning via selskabets applikation til smartphones. Det kommer der altid nogle interessante tal ud af, selvom det skal understreges, at alle data er indsamlet ved at benytte et utal af forskellige smartphones, abonnementer osv.mobilmast

TDCs brugere kan, følge Opensignal, fange 4G LTE-dækning i 82 procent af tiden, mens teleselskabet 3 dækker 70 procent, Telia 58 procent og Telenor 59 procent. Her overrasker 3, der ellers ofte anklages for, at have dårligere net end konkurrenterne. At 3’s netværk leverer betydeligt mere 4G-dækning end Telia og Telenor, må siges at være et resultat man ikke havde set komme.

I tredje kvartal 2015 kom 3 også lige efter TDC og lå over Telia og Telenor. Her var 3-kunderne på 4G LTE i 63 procent af tiden. Det hører med til historien, at Telia og Telenors netværk er hurtigere til at skifte til 3G, for at sikre god dækning, mens 3’s netværk “klamrer” sig i længere tid til 4G, fordi selskabet ikke har så mange alternativer.

Set i forhold til tredje kvartal 2015 så viser tallene for fjerde kvartal 2015 også at selve dækningen på 4G bliver bedre hos alle danske teleselskaber. Dækningen hos Telia og Telenor steg tre procent fra tredje til fjerde kvartal, mens dækningen hos teleselskabet 3 steg syv procent.

3 dropper netaftale med TDC – vælger Telia i stedet

TDC kører i overhalingsbanen

Det er dog TDC, som har mest fart på selskabets 4G LTE mobilnetværk. TDC kunder downloader i gennemsnit med 31 Mbit/s, mens nærmeste konkurrenter er Telia med 23 Mbit/s og Telenor med 22 Mbit/s. Teleselskabet 3 er henvist til en sidste plads med gennemsnitlig 15 Mbit/s.

TDC er altså i en helt anden klasse, og faktisk er gennemsnitshastigheden og dækningen på TDCs nye 4G LTE mobilnetværk i verdensklasse sammenlignet med alle andre lande i Opensignals rapport. TDC må dog notere sig, at gennemsnitshastigheden er faldet fra tredje til fjerde kvartal fra 36 Mbit/s til 31 Mbit/s.

Verdens pt. hurtigste 4G LTE netværk findes i bystaten Singapore, hvor SingTel kan prale af en gennemsnitlige downloadhastighed på 40 Mbit/s.

Her kan du læse hele rapporten fra Opensignal.

Her er teleselskabernes planer for Wi-Fi Calling

Mere til historien

Det er ikke helt overraskende at TDCs nye 4G LTE mobilnetværk er rasende hurtigt. Det kan du læse mere om i vores baggrundsartikel fra 2014.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer