Danskerne sludrer mest på SMS

De lange telefonsamtaler skiftes i højere grad ud med chat på SMS og sociale medier.

SMS

SMS

Først røg forbindelsen til fastnettelefonen, da flere og flere danskere skiftede denne ud med en mobiltelefon. Og nu ser det ud til, at de traditionelle lange telefonsamtaler, som danskerne har haft, primært om søndagen, også er på vej til at blive skiftet ud med SMS-beskeder. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov for Telia.

At mobiltelefonen er blevet en smartphone og nu har en række andre kommunikationsformer er formentlig den helt store årsag til denne ændring. Det gør tit, at man løbende har en kontakt og derfor måske ikke behov for de lange samtaler, hvor hele verdens situationen skal vendes igen og igen.

 – ADVARSEL: Tag ikke telefonen hvis dette nummer ringer

Ifølge undersøgelsen, så vurderer mere end hver tredje dansker, at de i dag har væsentlig færre lange samtaler (mere end 10 minutter) end de havde for fem år siden. En tendens, som er mere udbredt hos kvinderne end mændene.

42 procent af de af adspurgte, som svarer de taler mindre i telefon end tidligere, svarer også, at de i dag primært opdateres via SMS- og MMS-beskeder. Mens nærmest ligeså mange (41 procent) følger med på de sociale medier.

– ”De sociale mediers konstante nyhedsstrøm fra vores personlige netværk betyder, at vi stort set er real-time opdateret på alle store og små begivenheder i vennekredsen. Dermed bliver den lange, hyggelige søndagssamtale efterhånden mere et ritual end en egentlig udveksling af nyheder og sladder fra ugen, der gik. Dette understreges af, at når de 18-34 årige endelig giver sig tid til en lang telefonsnak, så er det oftest med deres forældre i den anden ende. Langt efter på listen følger venner og søskende,” siger Camilla Wilfert, ekspert i sociale medier hos Telia.

 – Mobilbanker slår sociale medier i 2019

Undersøgelsen viser også, at de fleste lange telefonsamtaler også oftest foregår inden for hjemmets fire vægge. Mens det særligt hos de 35-49 årige fra Sjælland samt Syd- og Midtjylland, prioriteres at sludrer længe mens de kører bil.

Mere til historien

Det bliver spændende at se om 2015 bliver året, hvor det ellers faldende antal SMS- og MMS-beskeder atter stiger igen. Eller de sociale medier og tjenester som Messenger, SnapChat og lignende fortsat har kronede dage.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram