Telmore accepterer bøde på 25.000 kroner

Telmore har accepteret en bøde fra Forbrugerombudsmanden for ulovligt, at have kontaktet tidligere kunder om abonnementsaftaler.

Telmore, logo

Telmore

Telmore har accepteret, at skulle betale en bøde på 25.000 kroner til Forbrugerombudsmanden, da selskabets medarbejdere ulovligt kontaktede tidligere kunder, med tilbud om en abonnementsaftale. Dette førte til, at Forbrugerombudsmanden politianmeldte selskabet grundet nogle hændelser tilbage i november 2013.

Telmore er blevet politianmeldt for ulovligt telefonsalg

Telmore har nu erkendt, at have kontaktet tidligere kunder uden at have et forudgående samtykke. Ifølge forbrugeraftaleloven må erhvervsdrivende, som udgangspunkt ikke ringe til forbrugere med henblik på salg af varer eller ydelser, medmindre forbrugerne selv har givet samtykke til dette.

Læs også: Telmore Play – nyt abonnement med film og musik

Teleselskabet har også oplyst, at forbrugerne kun havde givet samtykke til, at Telmore kunne kontakte dem med markedsføring via e-mail – og altså ikke telefon. Derfor har de også accepteret bøden på 25.000 kroner for fire ulovlige telefonopkald.

Telmore er dog langt fra det eneste selskab, som benytter denne metode lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Telmore lancerer 40 GB datapakke

– ”Telmore er desværre ikke det eneste selskab, som ringer forbrugere op uden samtykke. Det er noget, jeg ofte får henvendelser om. I år har jeg derfor særligt fokus på at sætte ind over for selskaber, der ikke respekterer forbuddet mod telefonsalg,” siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Mere til historien

Telefonsalg er, som udgangspunkt forbudt, men der er få brancher, der ikke er omfattet af forbuddet mod uanmodet telefonsalg. Det drejer sig om salg af; abonnementer på aviser, ugeblade og tidsskrifter, bøger, forsikringer og abonnement på redningstjenester og sygetransport.

Du kan dog blive fri for disse opkald ved at tilmelde dig Robinsonlisten, der er et register over forbrugere, som har frabedt sig uanmodede reklamer. Dette gøres ved at kontakte CPR-registret i din kommune.

Telmore klar med ny mulighed i Telmore Play

Telmore har gjort det muligt kun at vælge tre streamingtjenester i Telmore Play. Det er attraktivt, da prisen er lavere.

(mere…)
Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Tinderbox i nyt samarbejde

Musikfestivalen Tinderbox i Odense og Telmore Musik indgår partnerskab.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram