Telmore er blevet politianmeldt for ulovligt telefonsalg

0

Forbrugerombudsmanden har meldt Telmore til politiet for ulovligt telefonsalg. Telmore erkender, at de har ringet til forbrugere, uden at have fået samtykke.

Telmore logo
Telmore

Forbrugerombudsmanden har netop politianmeldt teleselskabet Telmore for ulovligt, at have ringet uanmodet til forbrugere med tilbud om abonnements-aftaler. Telmore erkender, at de ikke har fået forbrugernes samtykke, inden de ringede til dem.

 – Ny direktør i Telmore offentliggjort

Sagen er startet ved, at Forbrugerombudsmanden i efteråret 2013 modtog klager fra to forbrugere, som begge var blevet ringet op af Telmore med et tilbud om en abonnements-aftale uden at have givet samtykke. Den ene af forbrugerne blev ringet op tre gange.

 – Telmore åbner for 4G til de udvalgte

Forbrugerne var, ifølge Telmore, tidligere kunder og havde dengang givet deres samtykke til, at teleselskabet kunne kontakte dem med markedsføring via e-mail, men ikke via telefon.

Derfor vurderer Forbrugerombudsmanden, at Telmore har overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod uanmodet telefonsalg, og det giver en bødestraf. Det er nu politiet, som skal foretage den videre efterforskning i sagen.

Mere til historien

Ifølge forbrugeraftaleloven, så må erhvervsdrivende ikke uden samtykke ringe til forbrugere, som befinder sig på bopælen, arbejdspladsen eller andre steder, hvor der ikke er almindelig adgang, med henblik på at opnå tilbud eller accept af tilbud om indgåelse af aftale.

Dog er der få brancher, som ikke er omfattet af forbuddet mod uanmodet telefonsalg. Det er salg af abonnementer på aviser, ugeblade og tidsskrifter, salg af bøger og forsikringer, samt abonnement på redningstjenester og sygetransport.

Ønsker du at blive fri for sådanne opkald, så kan du tilmelde dig Robinsonlisten,der er et register over forbrugere, som har frabedt sig uanmodede reklamer. Dette gøres ved, at kontakte CPR-registret i din kommune.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer