Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

Sådan kan beskederne fra de hvide bude se ud (Kilde: Københavns Politi)
Sådan kan beskederne fra de hvide bude se ud (Kilde: Københavns Politi)

Når børn får en mobiltelefon, er det en helt ny verden, som åbner sig – både for forældre og børnene selv.

Man skal nemlig forholde sig til, at der kan komme beskeder, opkald og meget andet fra personer, der ikke kun er venner eller familie til børnene. Ligesom verden åbnes helt, hvis der er tale om en smartphone og adgang til internettet.

Nu er Københavns Politi ude med en advarsel. De er nemlig i flere tilfælde stødt på sager, hvor børn ned til 8 år har modtaget beskeder fra en narkohandler, som ”reklamerer” med tilbud på hårde stoffer, som kokain og MDMA. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Beskederne er afsendt fra de såkaldte ”hvide bude”, der leverer de bestilte varer til køberne – præcis som var det pizzabuddet, som kom med pizza.

- ”Vi har en hård kurs over for hvide bude, som vi de seneste år har set flere af. Det er organiserede kriminelle, som med alle midler prøver at sælge deres stoffer, og de holder sig ikke tilbage med at kontakte selv små børn,” siger politikommissær Andreas Madsen fra Operativ specialafdeling i Københavns Politi.

Det er ikke fordi, at de hvide bude går efter børnene. Årsagen til børn modtager disse ”narko-beskeder” er oftest, at barnets telefonnummer har tilhørt en, som tidligere har benyttet et af de hvide bude eller der tastes forkert.

Opfordringen fra Københavns Politi er, at forældre skal tale med deres børn omkring problemet, så de ved, hvad de skal gøre, hvis de pludselig modtager en besked, hvor de kan købe ”flake” eller ”emma”. Dette er nemlig betegnelser for kokain og MDMA.

- ”Det er vigtigt, at forældre snakker med deres børn om, at de kan få den her slags sms’er eller beskeder på deres sociale medier. Hvis det sker, så skal de fortælle det til deres forældre, som skal kontakte politiet. De skal ikke begynde at svare på beskederne. Det er dybt kriminelle personer, der sidder i den anden ende, og dem skal børn ikke have noget med at gøre,” siger Andreas Madsen.

Mere til historien

Skulle dit barn eller du selv modtage sådanne ”narko-SMS’er” eller beskeder på sociale medier. Så er det vigtigt, at du ikke svarer på beskeden. Og tag gerne et screenshot af beskeden inklusive telefonnummer.

Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Xplora klar med nyt smartwatch til børn

Smartwatches til børn er et bud på ”den første mobil” før de får en rigtig smartphone. Læs her om Xplora XG03, hvor du kan følge barnet via GPS.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

(mere…)
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram