Så længe holder din Sonos højttaler

Hvor længe vil Sonos vedligeholde deres produkter? Fem år…

Din Sonos højttaler vil fungere i minimum fem år efter Sonos har stoppet salget af produktet.

Det oplyser Sonos på Facebook og Twitter til de mange vrede kunder, der enten har mistet tilliden til Sonos eller er ængstelige over, hvor længe deres investering er noget værd.

Sonos Play 1, der blev præsenteret i februar 2013, blev i oktober 2017 afløst af Sonos One. Med Sonos egne ord inde i beregningerne så bliver Sonos Play 1 lagt ned i 2022.

Selvom Sonos har forsøgt at forklare situationen og tilmed undskyldt, så hjælper det ingenting. Kunderne er vrede og skuffede. Uanset hvilken opdatering Sonos udgiver på Twitter eller Facebook så flyder kommentarfelterne over med negative indspark fra utilfredse Sonos-kunder.

I dag er tech-kunder vant til at skifte eksempelvis deres smartphone hvert eller hvert andet år, men når det kommer til højttalere, så ser kunderne anderledes på det. Højttalere ses som en langtidsinvestering, der skal være i hjemmet i mange år.

Trenden handler lige nu om genbrug og om at passe på naturen og miljøet. Sonos udmelding falder rigtigt dårligt i tråd med denne globale megatrend.

ANMELDELSE: Sonos Amp giver en fed retrooplevelse

Sonos højttalere er låst til virksomhedens eget økosystem, der kræver, at brugerne benytter Sonos egen app. De ældste højttalere kan eksempelvis ikke benyttes med hverken Airplay, kabel eller Bluetooth. Dermed er brugerne stærkt afhængige af Sonos og deres support.

Det skal siges, at de produkter som fra 1. maj 2020 lukkes ned på supportdelen, stadig kan anvendes. De kan blot ikke benyttes sammen med nyere Sonos produkter på det samme netværk med mindre, at du accepterer, at de nyere produkter kører med samme software som de ældste og dermed heller ikke længere bliver opdateret.

Sonos kommer med en mulighed for at gamle og nye produkter kan sameksistere, men det vil blive som to forskellige dele i Sonos appen. Således vil gamle og nye ikke kunne spille fra den samme kilde samtidigt.

ANMELDELSE: Sådan er Ikea Symfonisk – Sonos i Ikea-version

Herunder kan du se et indslag om sagen fra Digitaltrends.

Mere til historien

Sonos Move er producentens første højttaler med Bluetooth forbindelse. Sonos Move burde dermed i teorien kunne anvendes uden om Sonos’ system.

LÆS OGSÅ:
Tech-forældelsen der udløste kaos på rekordtid

Robust højttaler er klar fra Ultimate Ears

Everboom er en ny robust højttaler som tåler fald og vand.

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Sonos Roam 2 er relanceret med en ekstra knap

En ekstra knap. Det er den store nyhed i den transportable højttaler Sonos Roam 2.

(mere…)
Sonos Ace er en realitet – Sonos hovedtelefoner

Spatial Audio, støjreduktion og integration med Sonos soundbars. Her er Sonos Ace.

(mere…)
Sonos’ nye app er fuld af fejl og mangler

En række brugere raser over den nye Sonos-app, som de mener er fyldt med fejl og mangler.

(mere…)
Endelig Sonos! Endelig!

Sonos har netop annonceret en nyhed, som jeg har ventet længe på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram