Sonos Move test – lyt her før du køber

TEST: Du kan tage Sonos Move på nakken og afspille via Bluetooth eller AirPlay. Hvad med lyden? Hvordan er kvaliteten? Lyt til min test af Sonos Move.

Endelig! Sonos er klar med en højttaler, der kan spille uden at være bundet af en stikkontakt. Det har jeg manglet i mange år.

Udover et stort indbygget batteri, med strøm til 10 timers musik, så har Move tilmed Bluetooth-forbindelse. For første gang er du HELT uafhængig af Sonos egen app og et Wi-Fi netværk.

Nu kan jeg endelig få musik på badeværelset, terrassen eller på børneværelset, uden at skulle tænke på strøm – eller om appen fra Sonos er installeret på smartphonen. Sonos Move understøtter tilmed også AirPlay 2, så nu mangler jeg bare Chromecast før det er rigtigt godt.

Lyder af meget men ikke nok

Ved den første lytning imponerer Sonos Move. Der er pænt meget ”øf” i lyden. Bassen brager igennem uden det smadrer sang- og taleforståelsen. Jeg var imponeret!

Sonos Move egner sig dog bedst til små rum. Når jeg giver den noget at leve af, så bliver lydbilledet noget mudret, og ikke så imponerede som ved de første afspilninger. Med små rum mener jeg værelser, et aflukket køkken eller badeværelset.

Move er ikke højttaleren til dit store køkkenalrum eller stue.

Blegner i en sammenligning

Jeg har tidligere anmeldt Sonos Amp, som jeg er ret glad for. Sonos Amp er en kompakt forstærker med trådløse forbindelser til Sonos-systemet samt tilslutninger til analoge højttalere.

Som du kan høre i videoen herover, så er der himmelvid forskel på produkterne, hvilket også afspejles i prisen.

Særligt når du skruer op for musikken, vil du opleve en kæmpe forskel. Jeg tror, du i min video kan få et meget godt indtryk af, hvordan Sonos Move og Sonos Amp lyder, selvom lydoptagelsen ikke bringer virkeligheden retfærdighed; de lyder begge MEGET bedre i virkeligheden.

Sonos Move spiller ikke dårligt. Min pointe er, at du skal købe højttalere til det rigtige formål og ikke mindst afpasse købet til rummets størrelse.

Er svær at ”move”

Indbygget batteri og tre højttalerenheder vejer mere end jeg umiddelbart havde forventet. Helt præcist er vægten tre kilo. Så i forhold til transportabel lyd, så er Sonos Move ikke lige den højttaler, som du smider i rygsækken. Hvis du vil spille skaterbanen op, så er Move i øvrigt heller ikke det rigtige produkt.

Så længe du bare skal flytte højttaleren rundt i boligen, betyder vægten knapt så meget.

Sonos Move er i øvrigt også en smarthøjttaler. Den har Google Assistant (med dansk sprog) indbygget. Du kan bruge Sonos Move fuldt ud som en Google Home eller Google Home Mini. Udover at styre musikken kan du også stille Google alverdens spørgsmål.

Nu hedder Google Home Mini “Nest Mini”

Når du har kørt højttaleren tør for strøm, skal den blot sættes tilbage på en meget simpel dock, der blot er en ring af plastik med to terminaler. Så simpelt kan det gøres.

Konklusion: Dette skal du tænke over

Mangler du, ligesom jeg, en højttaler til køkkenet eller badeværelset, uden du skal tænke på strømtilslutning, så er Sonos Move en overvejelse værd. Det kan både være din første Sonos-enhed og dermed starten på en endeløs række af investeringer i højttalere. Men det kan også være en naturlig tilføjelse til et eksisterende Sonos-setup eller bare en standalone-enhed.

Sonos Move er ikke interessant til et køkkenalrum eller som en boombox på skater- eller fodboldbanen. Dette er en meget vigtig pointe at tage med.

Du kan købe Sonos Move på en pris på 2.999 kroner Annoncelink. Jeg synes, det er en fair pris for et produkt, der på de fleste punkter holder en fin kvalitet og med mulighed for integration i et eksisterende Sonos-system – men som også spiller uafhængigt af disse.

VIGTIG BEMÆRKNING: Efter afslutningen af testen og videoen er jeg blevet opmærksom på, at strømtiden på Sonos Move er skuffende. Move kan, ifølge Sonos, kun stå standby i 120 timer. Det svarer til fem dage. For mig er dette et kæmpe problem. Du kan dermed ikke have Move stående på eksempelvis badeværelset og bruge den til lejlighedsvis afspilning. I hvert fald ikke uden at flytte den til en opladeplacering minimum 1-2 gange om ugen. De 120 timer gælder også selvom Move er slukket. Oprindeligt var min vurdering 5 stjerner. På denne baggrund bliver jeg desværre nødt til at fratage Sonos Move én stjerne. Jeg troede mit testprodukt var fejlramt, og fik det ombyttet. Desværre gjorde det ingen forskel.

Sonos Move får 5 ud af 6 stjerner. Sonos Move får 4 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Musikeksemplet i videoen er XO Cupid (Maya Avedis) og coverversionen af True Colors. Den er udgivet i 2018. True Colors er oprindeligt indspillet af Cyndi Lauper i 1986.

Sonos Move
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Robust højttaler er klar fra Ultimate Ears

Everboom er en ny robust højttaler som tåler fald og vand.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram