Sonos lukker for opdatering af ældre højttalere

10

Farvel til opdatering af Sonos Play 5 og Connect Amp. Sonos udfaser nu gamle produkter.

Sonos Play5, 1st gen
Sonos Play5, 1st gen vil efter maj 2020 ikke længere få opdateringer (Foto: Sonos)

Hvis du har ældre Sonos-produkter i din samling, så skal du nu forholde dig til, at produkterne er nået deres ”end of life”. Ifølge Sonos udfases produkterne og med dette lukkes der ned for softwareopdateringer og nye funktioner.

Fra maj 2020 vil følgende Sonos produkter ikke længere blive vedligeholdt:

  • Zone Player
  • Connect
  • Connect Amp
  • Sonos Play 5 (første generation)
  • CR200
  • Sonos Bridge

UPDATE: En gammel Sonos-højttaler tager hele dit system som gidsel

Når produkterne ikke længere vil modtage softwareopdateringer, betyder det også, at der ikke kommer nye musiktjenester ind i systemet, hvis du bruger en af de ældre enheder.

Ifølge Sonos kan du fortsætte med at benytte de gamle produkter uden at få adgang til softwareopdateringer og ny funktionalitet. Det er altså ikke sådan, at din gamle Sonos Play 5 holder op med at fungere fra maj 2020.

Vi har tidligere beskrevet Sonos genbrugsordning, hvor du får 30 procent i rabat til køb af et nyt produkt, hvis du sender dit gamle produkt til genbrug. Dette kræver dog, at du aktiverer en såkaldt Recycle Mode. Her slettes din personlige information og højttaleren lukkes ned for evigt og bliver dermed uanvendelig.

Sonos kan gøre din gamle højttaler ubrugelig

Hvis du aktiverer Recycle Mode så kan denne ikke annulleres. Når den er aktiveret, bliver dit Sonos produkt ubrugeligt. Så pas på hvad du trykker på, med mindre, du ved, hvad du gør.

Årsagen til udfasningen af de gamle enheder er, ifølge Sonos, at produkterne ikke vil have hukommelse og processorkraft nok til den kommende udvikling på området.

Ifølge Sonos er 92 procent af alle deres produkter, der nogensinde er produceret, fortsat i brug den dag i dag.

Mere til historien

Senest har Sonos anklaget Google for at have stjålet patenteret teknologi fra dem. Sonos vil have nedlagt forbud mod salg af blandt andet Google Home.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer