Sonos: Google har stjålet fra os

Google har stjålet patenteret teknologi fra Sonos, der nu vil have nedlagt forbud mod salg af Googles smarthøjttalere Google Home.

Sonos YouTube Music
Sonos gav Google adgang til patenteret teknologi, som Google har udnyttet til egen vinding (Foto: Sonos)

Google skal i retten. Det er Sonos, der står bag søgsmålet. Ifølge Sonos har Google krænket fem patenter og i øvrigt kopieret Sonos teknologi og anvendt denne på Googles egne smarthøjttalere.

Det skriver Wall Street Journal.

Sonos vil have nedlagt forbud mod salg af Googles højttalere, smartphones og bærbare computere i USA.

Google fik i 2013 adgang til Sonos teknologi i forbindelse med et samarbejde mellem de to virksomheder. I 2016 præsenterede Google så deres første smarthøjttaler Google Home, der ifølge Sonos indeholder patenteret teknologi. Google har, ifølge Sonos, ikke udvist vilje til i samarbejde at finde en løsning.

Efter Google Home i 2016 har Google lanceret adskillige smarthøjttalere, hvor Nest Hub er blandt de seneste.

ANMELDELSE: Nest Hub – en gang bliver det rigtigt smart

Sonos så ikke problemer i at udlevere informationerne til Google i 2013, da Google var et internetfirma, der ikke producerede højttalere. Årsagen til samarbejdet var, at Google sagde ja til at integrere deres musiktjeneste til at spille sammen med Sonos.

Google afviser Sonos anklager

Ifølge avisen er Google skuffede over søgsmålet og afviser anklagerne. De havde hellere set, at Sonos og Google kunne løse tingene ved forhandlingsbordet.

I dag har Sonos højttalere på markedet som indeholder Googles- og Amazons taleassistenter. Om retssagen ændrer på samarbejdet om nuværende og fremtidige Sonos højttalere med Google Assistant vides ikke.

I september 2019 fik danske Sonos brugere adgang til Google Assistant i højttaleren Sonos One og Sonos Beam. Den bærbare højttaler Sonos Move blev også lanceret med taleassistenten.

Sonos har startet 2020 med at være negativt i fokus blandt kunderne. Det er sket på basis af et tiltag om at tilbyde 30 procent rabat på købet af en ny Sonos højttaler.

Problemet er, at den gamle højttaler, der udløser rabatten, blokeres i Sonos systemer. Det sker for at kunden sikkert kan aflevere enheden på genbrugsstationen. Det som rigtigt har hidset folk op er, at hvis kunden fortryder, så vil Sonos ikke genaktivere højttaleren.

Du kan læse mere om Sonos rabattiltag, der kom i modvind her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ifølge Wall Street Journal sprøjter Google og Amazon smarthøjttalere ud. Faktisk så sælger Google og Amazon på én måned, hvad Sonos sælger på et helt år.

Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Bruger du stadig den originale Chromecast, bør du nok snart overveje at udskifte den.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram