Sonos: Google har stjålet fra os

Google har stjålet patenteret teknologi fra Sonos, der nu vil have nedlagt forbud mod salg af Googles smarthøjttalere Google Home.

Sonos YouTube Music
Sonos gav Google adgang til patenteret teknologi, som Google har udnyttet til egen vinding (Foto: Sonos)

Google skal i retten. Det er Sonos, der står bag søgsmålet. Ifølge Sonos har Google krænket fem patenter og i øvrigt kopieret Sonos teknologi og anvendt denne på Googles egne smarthøjttalere.

Det skriver Wall Street Journal.

Sonos vil have nedlagt forbud mod salg af Googles højttalere, smartphones og bærbare computere i USA.

Google fik i 2013 adgang til Sonos teknologi i forbindelse med et samarbejde mellem de to virksomheder. I 2016 præsenterede Google så deres første smarthøjttaler Google Home, der ifølge Sonos indeholder patenteret teknologi. Google har, ifølge Sonos, ikke udvist vilje til i samarbejde at finde en løsning.

Efter Google Home i 2016 har Google lanceret adskillige smarthøjttalere, hvor Nest Hub er blandt de seneste.

ANMELDELSE: Nest Hub - en gang bliver det rigtigt smart

Sonos så ikke problemer i at udlevere informationerne til Google i 2013, da Google var et internetfirma, der ikke producerede højttalere. Årsagen til samarbejdet var, at Google sagde ja til at integrere deres musiktjeneste til at spille sammen med Sonos.

Google afviser Sonos anklager

Ifølge avisen er Google skuffede over søgsmålet og afviser anklagerne. De havde hellere set, at Sonos og Google kunne løse tingene ved forhandlingsbordet.

I dag har Sonos højttalere på markedet som indeholder Googles- og Amazons taleassistenter. Om retssagen ændrer på samarbejdet om nuværende og fremtidige Sonos højttalere med Google Assistant vides ikke.

I september 2019 fik danske Sonos brugere adgang til Google Assistant i højttaleren Sonos One og Sonos Beam. Den bærbare højttaler Sonos Move blev også lanceret med taleassistenten.

Sonos har startet 2020 med at være negativt i fokus blandt kunderne. Det er sket på basis af et tiltag om at tilbyde 30 procent rabat på købet af en ny Sonos højttaler.

Problemet er, at den gamle højttaler, der udløser rabatten, blokeres i Sonos systemer. Det sker for at kunden sikkert kan aflevere enheden på genbrugsstationen. Det som rigtigt har hidset folk op er, at hvis kunden fortryder, så vil Sonos ikke genaktivere højttaleren.

Du kan læse mere om Sonos rabattiltag, der kom i modvind her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ifølge Wall Street Journal sprøjter Google og Amazon smarthøjttalere ud. Faktisk så sælger Google og Amazon på én måned, hvad Sonos sælger på et helt år.

Endelig kom den – Sonos Sub Mini

Den prisvenlige subwoofer Sonos Sub Mini er endelig offentliggjort. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Advarer mod falske AirPods

En ny funktion i din iPhone vil fremover advare om falske AirPods.

(mere…)
Jabra opdaterer headset – Elite 5

Jabra har omtrent fordoblet prisen, men Jabra Elite 5 har én funktion, som du ikke får i lavprisudgaven.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram