Sonos: Google har stjålet fra os

Google har stjålet patenteret teknologi fra Sonos, der nu vil have nedlagt forbud mod salg af Googles smarthøjttalere Google Home.

Sonos YouTube Music
Sonos gav Google adgang til patenteret teknologi, som Google har udnyttet til egen vinding (Foto: Sonos)

Google skal i retten. Det er Sonos, der står bag søgsmålet. Ifølge Sonos har Google krænket fem patenter og i øvrigt kopieret Sonos teknologi og anvendt denne på Googles egne smarthøjttalere.

Det skriver Wall Street Journal.

Sonos vil have nedlagt forbud mod salg af Googles højttalere, smartphones og bærbare computere i USA.

Google fik i 2013 adgang til Sonos teknologi i forbindelse med et samarbejde mellem de to virksomheder. I 2016 præsenterede Google så deres første smarthøjttaler Google Home, der ifølge Sonos indeholder patenteret teknologi. Google har, ifølge Sonos, ikke udvist vilje til i samarbejde at finde en løsning.

Efter Google Home i 2016 har Google lanceret adskillige smarthøjttalere, hvor Nest Hub er blandt de seneste.

ANMELDELSE: Nest Hub – en gang bliver det rigtigt smart

Sonos så ikke problemer i at udlevere informationerne til Google i 2013, da Google var et internetfirma, der ikke producerede højttalere. Årsagen til samarbejdet var, at Google sagde ja til at integrere deres musiktjeneste til at spille sammen med Sonos.

Google afviser Sonos anklager

Ifølge avisen er Google skuffede over søgsmålet og afviser anklagerne. De havde hellere set, at Sonos og Google kunne løse tingene ved forhandlingsbordet.

I dag har Sonos højttalere på markedet som indeholder Googles- og Amazons taleassistenter. Om retssagen ændrer på samarbejdet om nuværende og fremtidige Sonos højttalere med Google Assistant vides ikke.

I september 2019 fik danske Sonos brugere adgang til Google Assistant i højttaleren Sonos One og Sonos Beam. Den bærbare højttaler Sonos Move blev også lanceret med taleassistenten.

Sonos har startet 2020 med at være negativt i fokus blandt kunderne. Det er sket på basis af et tiltag om at tilbyde 30 procent rabat på købet af en ny Sonos højttaler.

Problemet er, at den gamle højttaler, der udløser rabatten, blokeres i Sonos systemer. Det sker for at kunden sikkert kan aflevere enheden på genbrugsstationen. Det som rigtigt har hidset folk op er, at hvis kunden fortryder, så vil Sonos ikke genaktivere højttaleren.

Du kan læse mere om Sonos rabattiltag, der kom i modvind her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ifølge Wall Street Journal sprøjter Google og Amazon smarthøjttalere ud. Faktisk så sælger Google og Amazon på én måned, hvad Sonos sælger på et helt år.

Google slutter 2023 med stor opdatering til Pixel

I en stor opdatering til Google Pixel, er der kommet store nyheder til kamera-delen, og kunstig intelligens tager det til et højere niveau.

(mere…)
Den nye AI-model Gemini skal gøre Google Bard meget klogere

Google har introduceret en ny kraftig AI-model, der skal konkurrere 1:1 med ChatGPT.

(mere…)
Her er Sonos roadmap for 2024

Se listen over hvilken nyheder som Sonos forventes at lancere i 2024. Et roadmap er sluppet ud.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram