Sonos kan gøre din højttaler ubrugelig

Tager du imod en rabat på 30 procent fra Sonos, bliver din gamle Sonos enhed ubrugelig efter 21 dage. Fortryder du er det bare ærgerligt.

SONOS Play 5 1stgen
Første generation af Sonos Play:5 er et af de produkter, der kan blive ubrugelige, hvis du aktiverer “Recycle Mode”.

En sand shitstorm rejser sig i disse dage mod den amerikanske højttalergigant Sonos. Årsagen er et ombytningsprogram, hvor ejere af ældre Sonos-produkter tilbydes 30 procent rabat på købet af en ny Sonos højttaler.

En Sonos Play:5 (første generation) udløser eksempelvis 119,70 dollars i rabat ved køb af en Sonos Move.

Rabatten frigives ved at sætte den gamle Sonos højttaler i en såkaldt ”Recycle Mode”. Der er tale om en særlig selvdestruktionstilstand, hvor produktet efter 21 dage bliver inaktivt og efterfølgende IKKE vil kunne genaktiveres.

OBS! Pas nu på…

Sonos mener det ret alvorligt, når de skriver, at produktet IKKE kan genaktiveres. Hvis du kommer til at sætte det i Recycle Mode, så er der INGEN vej tilbage. Uanset hvordan du henvender dig til Sonos, så er det slut for produktet.

På Twitter har jeg set flere personer forsøge at råbe Sonos support op. Brugerne har aktiveret Recycle Mode og fortrudt, men der er det for sent. Sonos kan (eller vil) ikke stoppe nedtællingen.

Så pas på med at aktivere denne tilstand, blot fordi du er nysgerrig. Jeg har personligt ikke nogen produkter i mit Sonos system, der kan ombyttes. Derfor jeg kan ikke selv finde funktionen og se hvordan den præsenteres – eller om muligheden findes i Danmark.

Ifølge Sonos er det produkterne Play:5 (Gen 1), Connect og Connect Amp, som aktuelt er en del af ombytnings- og rabatprogrammet.

Når produktet er i genbrugstilstanden skal det ikke sendes retur til Sonos, men blot afleveres på eksempelvis en genbrugsstation. Det har allerede åbnet for fusk, hvor brugere deaktiverer produktet, scorer rabatten og sælger den ubrugelige højttaler til intetanende købere.

ANMELDELSE: Lyt med her før du køber Sonos Move

Planlagt forældelse?

Udover problemstillingen med at en Sonos enhed kan gøres ubrugelig fra centralt hold, så åbner sig en helt anden diskussion på blandt andet Twitter. Diskussionen handler om det miljømæssige aspekt ved at velfungerede produkter underkastes en slags planlagt forældelse og gøres ubrugelige uden de fejler noget.

Sonos er generelt kendt for at producere langtidsholdbare produkter. I denne sag ses også holdninger om, at Sonos har svært ved at sælge nye enheder, da de gamle holder ”i for lang tid”. Derfor mener nogle af debattørerne, at Sonos upgrade-tilbud og deaktivering handler om at tvinge gamle produkter ud af markedet – og få folk til at købe nyt.

Ssagen har på ganske få dage fået temmelig meget opmærksomhed. Det bliver interessant hvorvidt Sonos vil ændre kurs i sagen.

Sagen begyndt at rulle på Twitter den 27. december 2019, da Ralph Waldo Cybersyn åbnede sagen.

Sonos varsler prisstigning i USA

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Det værste ved sagen er, ifølge min mening, Sonos uvilje til at genaktivere produkter. Trods alt er det nok blot en backlisting af produkterne på Sonos’ servere. De 21 dage burde være en fortrydelsesperiode. Når det er sagt, så synes jeg i øvrigt det er tåbeligt at ødelægge produkter, som ikke fejler noget.

Robust højttaler er klar fra Ultimate Ears

Everboom er en ny robust højttaler som tåler fald og vand.

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Sonos Roam 2 er relanceret med en ekstra knap

En ekstra knap. Det er den store nyhed i den transportable højttaler Sonos Roam 2.

(mere…)
Sonos Ace er en realitet – Sonos hovedtelefoner

Spatial Audio, støjreduktion og integration med Sonos soundbars. Her er Sonos Ace.

(mere…)
Sonos’ nye app er fuld af fejl og mangler

En række brugere raser over den nye Sonos-app, som de mener er fyldt med fejl og mangler.

(mere…)
Endelig Sonos! Endelig!

Sonos har netop annonceret en nyhed, som jeg har ventet længe på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram