Gamle Sonos-højttalere blokerer for de nye

Har du en gammel Sonos-enhed må du leve med, at hele dit system tages som gidsel. Det oplyser Sonos.

Som vi skrev i går, så stopper Sonos med at udsende softwareopdateringer til et udvalg af ældre produkter – her i blandt første generation af Sonos Play 5.

”So what...?”. Sonos oplyste jo selv, at brugerne fortsat kan anvende enheden uden nye opdateringer. Det betyder også uden adgang til eventuelle nye tjenester. Højttaleren er jo ikke i stykker. Den spiller stadig fint.

Ja... Hmmm. Og nej! Nu forlyder det fra Sonos, i et officielt statement, som iNPUT har modtaget, at det alligevel ikke helt er tilfældet. Hvis du kombinerer gamle og nye Sonos produkter under den samme hat, så vil de nye produkter heller ikke modtage softwareopdateringer og nye funktioner.

En gammel Play 5 tager så at sige hele dit Sonos-system som gidsel.

Sonos kommer angiveligt med en kattelem til ejere af ældre produkter. Det skulle blive muligt at adskille gamle enheder og nye og fortsat bruger dem begge. Sonos vil senere på foråret dele flere informationer om denne mulighed, forlyder det.

Efter gårsdagens udmelding fra Sonos vælter det frem med vrede kommentarer fra ejere af Sonos produkter.

 - ”Så den holdt hvad, 5 - 6 år? Det er dælme ikke særlig meget, hvis man sammenligner med hvad andet hi-fi-udstyr ellers kan holde,” skrev Daniel Jørgensen eksempelvis her på MereMobil.dk.

Sonos Play 5 (1st gen) er baseret på ZonePlayer S5 der blev annonceret i oktober 2009. Fra august 2011 skiftede den navn til ”Play:5”.

Andre påpeger, at problemet ikke som sådan er at Sonos nedlægger supporten af gamle produkter. Problemet er, at de kun giver et meget kort varsel. Sonos handles nemlig brugt til ret høje priser. Derfor har nogen nok købt en første generations Play 5 for kort tid siden, uden at vide den ville udgøre et problem for hele systemet kort tid efter.

Nyheden om Sonos nedlæggelse af supporten på en række ældre produkter vil med garanti også betyde, at disse med et trylleslag er usælgelige på brugtmarkedet.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Sonos har generelt reddet på en bølge af positiv omtale, dedikerede brugere og gode anmeldelser. Nu vælter utilfredsheden frem... For hvor lang tid skal man egentlig forvente, at en relativ dyr højttaler bliver supporteret? Det er jo ikke fordi højttaleren er i stykker. Det er udelukkede et spørgsmål om software.

Sonos Sub Mini test | baspower til fornuftpris

TEST: Den er lille - men MEGET effektiv. Sonos Sub Mini er meget større (i lyden) end du regner med.

(mere…)
Endelig kom den – Sonos Sub Mini

Den prisvenlige subwoofer Sonos Sub Mini er endelig offentliggjort. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Ny high-end Sonos-højttaler er måske på vej

RYGTE: En ny stor Sonos højttaler, der kan sprede lyden i næsten alle retninger er på vej.

(mere…)
Er det Sub Mini Sonos udskyder?

Sonos bekræfter, at et nyt produkt udskydes til senere på året. Måske drejer det sig om en længe ventet mini-subwoofer.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram