Gamle Sonos-højttalere blokerer for de nye

Har du en gammel Sonos-enhed må du leve med, at hele dit system tages som gidsel. Det oplyser Sonos.

Som vi skrev i går, så stopper Sonos med at udsende softwareopdateringer til et udvalg af ældre produkter – her i blandt første generation af Sonos Play 5.

”So what…?”. Sonos oplyste jo selv, at brugerne fortsat kan anvende enheden uden nye opdateringer. Det betyder også uden adgang til eventuelle nye tjenester. Højttaleren er jo ikke i stykker. Den spiller stadig fint.

Ja… Hmmm. Og nej! Nu forlyder det fra Sonos, i et officielt statement, som iNPUT har modtaget, at det alligevel ikke helt er tilfældet. Hvis du kombinerer gamle og nye Sonos produkter under den samme hat, så vil de nye produkter heller ikke modtage softwareopdateringer og nye funktioner.

En gammel Play 5 tager så at sige hele dit Sonos-system som gidsel.

Sonos kommer angiveligt med en kattelem til ejere af ældre produkter. Det skulle blive muligt at adskille gamle enheder og nye og fortsat bruger dem begge. Sonos vil senere på foråret dele flere informationer om denne mulighed, forlyder det.

Efter gårsdagens udmelding fra Sonos vælter det frem med vrede kommentarer fra ejere af Sonos produkter.

 – ”Så den holdt hvad, 5 – 6 år? Det er dælme ikke særlig meget, hvis man sammenligner med hvad andet hi-fi-udstyr ellers kan holde,” skrev Daniel Jørgensen eksempelvis her på MereMobil.dk.

Sonos Play 5 (1st gen) er baseret på ZonePlayer S5 der blev annonceret i oktober 2009. Fra august 2011 skiftede den navn til ”Play:5”.

Andre påpeger, at problemet ikke som sådan er at Sonos nedlægger supporten af gamle produkter. Problemet er, at de kun giver et meget kort varsel. Sonos handles nemlig brugt til ret høje priser. Derfor har nogen nok købt en første generations Play 5 for kort tid siden, uden at vide den ville udgøre et problem for hele systemet kort tid efter.

Nyheden om Sonos nedlæggelse af supporten på en række ældre produkter vil med garanti også betyde, at disse med et trylleslag er usælgelige på brugtmarkedet.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sonos har generelt reddet på en bølge af positiv omtale, dedikerede brugere og gode anmeldelser. Nu vælter utilfredsheden frem… For hvor lang tid skal man egentlig forvente, at en relativ dyr højttaler bliver supporteret? Det er jo ikke fordi højttaleren er i stykker. Det er udelukkede et spørgsmål om software.

Her er Sonos roadmap for 2024

Se listen over hvilken nyheder som Sonos forventes at lancere i 2024. Et roadmap er sluppet ud.

(mere…)
Sonos er på vej med spændende nyt

Et nyt spændende produkt er på vej fra Sonos og forventningerne er store.

(mere…)
Sonos Move 2 test | Forbedret, tung og dyr

TEST: Batteritiden er længere, og lyden er bedre, men vægten og prisen er stadig høj. Læs min test af den transportable højttaler, Sonos Move 2, her.

(mere…)
Ny kraftig batterihøjttaler fra Sonos – Move 2

Sonos Move 2 har kraftigere lyd, længere batteritid, trådløs opladning og holder til vand.

(mere…)
Nu kan du købe Sonos højttalere med rabat

PRISTJEK: Sonos har i en begrænset periode sat prisen ned på udvalgte produkter, men er de så billigere? Det har vi tjekket.

(mere…)
Sonos Era 100 test | minimale lydforskelle

TEST: Era 100 lyder fint og har et par esser i ærmet. Lyden er dog ikke afgørende forskellig fra Sonos One.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram