Lumigon har indgivet konkursbegæring – det danske mobileventyr slutter

6

BREAKING: Det lykkes ikke at skabe en bæredygtig danskdesignet smartphone. Lumigon lukkes nu ned. Vi ser tilbage.

Lumigon
Lumigons kontor i København (Foto: MereMobil.dk)

Så gik den ikke længere. Siden 2009 har Lumigon, med Lars Gravesen i spidsen, kæmpet for at skabe en dansk veldesignet Android-telefon. Nu er mobileventyret i Sydhavnen, København, slut. Lumigon A/S har indgivet konkursbegæring.

Den 30. august 2017 skiftede selskabet Lumigon A/S navn til Selskabet af 30. august 2017, hvilket ofte er et udtryk for en forestående konkurs eller andre større omlægninger.

Der kommer ikke nogle investorer i klemme, i forbindelse med konkursen, lyder det fra Michael Moesgaard, ifølge ITWatch.dk. Moesgaard har været storinvestor i Lumigon.

Sådan startede det

Lumigon
Lumigon (Foto: Lumigon)

Første gang vi hørte om Lumigon var tilbage i februar 2010, hvor de udsendte en pressemeddelelse om den nye danske telefon. Ja faktisk var der i første omgang ikke engang tale om en enkelt telefon, men hele tre telefoner. De lød navnene T1, S1 og E1.

I februar 2010 var meldingen, at T1 ville komme på markedet i starten af andet kvartal (altså i 2010), mens S1 først ville komme i slutningen af andet kvartal. Og senere samme år (2010) ville E1 følge efter.

Lanceringen af T1 blev dog udskudt gang på gang.

I oktober 2010 afholdte selskabet en kæmpe lanceringsfest for en masse inviterede og det danske band Infernal spillede op til fest.

Lumigon T2 erstattede T1

Virkeligheden blev dog, at T1 aldrig kom på markedet. Den officielle forklaring handlede om at det var chipsettet, der var problemer med. Senere opstod en mulighed for at bruge en Qualcomm Snapdragon 1.4 GHz processor, der også på daværende tidspunkt var anvendt af HTC.

Lumigon T1 blev så meget forsinket, at tiden løb fra specifikationerne og designet. Så Lumigon T1 forblev den mystiske telefon, der aldrig kom på markedet. Modellen T2 blev efterfølgende lanceret som en erstatning. Denne telefon kom rent faktisk på markedet. Det skete den 28. maj 2013 via Expansys.dk.

Jeg testede Lumigon T2, der fik en pæn bedømmelse. Designet var klart unikt, T2 fungerede godt, men telefonen var ikke up to speed i forhold til specifikationerne på konkurrenternes produkter. Årsagen var, i kort form, at det er meget dyrt for små producenter, at få fingre i helt opdaterede komponenter.

T2 HD kom ind hos Telenor

Den 27. marts 2014 blev Lumigon T2 HD præsenteret. På MereMobil.dk bragte jeg en anmeldelse af telefonen, samme dag som den blev offentligt kendt. Det var faktisk en rigtig god telefon der endte på 5 ud af 6 stjerner og udmærkelsen ”MereMobi.dk anbefaler”.

Læs den eksklusive test af Lumigon T2 HD

Jeg fremviste også T2 HD i et web-tv indslag. Dette kan du gense herunder.

Lumigon T2 HD blev den seneste smartphone fra Lumigon, der fik plads på hylderne hos et teleselskab. Den 21. juli 2014 kunne vi fortælle, at Telenor meldte sig klar til at sælge T2 HD.

Lumigon T2 HD – se anmeldelse

T3 introducerede 24-karat guld

T2 HD blev ikke nogen succes, men det slog ikke benene væk under Lars Gravesen i Lumigon. Den 9. maj 2016 var Lumigon T3 en realitet. T3 havde ret bemærkelsesværdigt et infrarødt kamera så det kunne se i mørke. Jeg lavede dengang en kort videodemo af natkameraet i T3.

Lumigon T3 var spektakulær andre måder. Eksempelvis kom den i en eksklusiv 24-karat guld udgave. Herunder kan du se guldudgaven i et indslag fra foråret 2016.

Her stoppede det ikke for T3. Den amerikanske super-kendis Tori Spelling fik ved hendes besøg i Danmark, hvor hun fejrede fødselsdag, overrakt den særlige guldudgave. Det skete på Remees natklub ARCH.

Her får Tori Spelling Lumigon T3 i guld

Siden blev der stille omkring Lumigon, og nu kom så konkursen. Et eventyr er slut.

Se Lumigon T3 i 24-karats guld

Anmeldelse af Lumigon T3

Mere til historien

I april 2016 gik investoren Michael Moesgaard ind i Lumigon med investorkroner Moesgaard blev kendt da han i 2004 solgte CBB Mobil til Sonofon for omkring 200 millioner kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer