Lumigon T2 HD – nu er den en realitet

4

Den første danske 4G-smartphone, Lumigon T2 HD, er nu præsenteret. Her er hvad du skal forvente.

Lumigon der har til huset på Sydhavnen i København, har nu offentliggjort produktet Lumigon T2 HD. Telefonen er en efterfølger til Lumigon T2, som kom ud i begrænset oplag tilbage i maj 2013.

Selvom T2 HD har designtræk der ligner T2, er produkterne langt fra ens.

T2 HD har 4.3 tommer HD-skærm med en opløsning på 720 x 1280 pixels, altså ikke Full HD. Inde i motorrummet finder vi en Qualcomm Snapdragon processor på 1.7 GHz (dual-core) samt grafikchippen Adreno 320. Styresystemet er Android 4.4 KitKat.

Telefonen er konstrueret i rustfrit stål på siderne, samt glas på front og bag, med en beskyttelse af Gorilla Glass 3 fra firmaet Corning. Firmaet lover, at hvis skærmen går i stykker inden for 12 måneder efter købet, så kan man få en ny monteret uden beregning.

Som flere andre telefoner på markedet modstår Lumigon T2 HD støv og har certificeringen IP65. Den tåler altså lidt, men ikke meget vand. Sony Xperia Z2 og Samsung Galaxy S5 har en højere certificering.

Stor hukommelse – op til 128 GB

Den danske smartphone kommer i varianter med 32, 64 og 128 GB intern hukommelse, uden plads til ekstra hukommelse.

Da hukommelseschips er relativt dyre er det forventeligt, at Lumigon vil satse på 32 GB versionen i det brede salg.

Produktet måler 127 x 64 x 8.7 millimeter og vejer 148 gram.

Det er muligt at komme på nettet enten via trådløst netværk (Wi-Fi 802 b/g/n), 3G eller 4G LTE. Frekvenserne 800, 1800 og 2600 MHz er understøttet.

Ren Android med egne tiltag

T2 HD er baseret Google Android som styresystem, og Lumigon har lavet relativt få tilpasninger på egen hånd. Det er mest nogle widgets og baggrunde det er blevet til.

I stedet forsøger Lumigon at skille sig ud på nogle unikke funktioner. På fronten sidder en programmerbar ActionKey, der eksempelvis kan aktivere mute under samtalen. Når telefonen bruges almindeligt, kan knappen have andre funktioner, som at kunne åbne en bestemt app.

Der er også gestures, hvor et swype op med fingeren på skærmen, kan åbne programmenuen, og swype ned kan aktivere en udvalgt applikation. Det er op til brugeren, hvordan dette bruges og sættes op.

Der kan også aktiveres en Glove-mode, som gør det muligt at betjene den med handsker på.

Kamera fra Sony

Lumigon T2 HD kommer med kamerateknik fra Sony, Exmor RS sensor på front og bag. Hovedkameraet har en opløsning på 13 megapixels.

I kameratilstand kan ActionKey benyttes til at skifte mellem de to kameraer, samt vælge om der skal fotograferes eller optages videoer.

Mobilen har et noget nær perfekt selfie-kamea på 2.4 megapixels, da der på fronten sidder en fotolys-diode. Denne benyttes i øvrigt også til notifikationer.

Dock i salgspakken

I salgspakken medfølger et par stropper så T2 HD kan hænges om håndleddet. Der er også et in-ear headset samt opladedock i rustfrit stål.

Docken har flere funktioner. F.eks. kan de benyttes sammen med Behavior Control. Når telefonen sættes på docken i f.eks. soveværelset, slår den lyden og notifikationer fra. Her er der en lang række punkter, som brugeren selv kan indstille.

Lumigon T2 HD har desuden NFC, Bluetooth 4.0, FM-radio, GPS samt lyd via ICEpower fra Bang & Olufsen.

Koster en del

Lumigons telefon er ikke noget man får smidt i nakken. Den vejledende pris for 32 GB-udgaven er 5.449 kroner uden abonnement. Hvad prisen bliver for 64 og 128 GB versionerne er på nuværende tidspunkt ikke oplyst.

Salgsstarten er i Danmark sat til april måned. Lumigon oplyser, at de indtil videre har indgået aftaler med Telenor, CBB, Bibob og 3 om, at den kan købes gennem deres shops.

Salget starter i løbet af andet kvartal i år.

Mere til historien

MereMobil.dk har som det eneste danske medie, fået mulighed for at teste Lumigon T2 HD. Konklusionen: En virkelig god og velfungerende smartphone, som vi danskere kan være stolte af. Læs her den eksklusive test af Lumigon T2 HD.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer