Lumigon T3 er en realitet – nyt danish design

EKSKLUSIVT: Lumigon T3, ny dansk smartphone, kommer med Super AMOLED skærm, rustfrit stål eller guld samt et kamera, der kan se om natten.

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Den der lever stille, lever godt. Dette udtryk passer meget godt til Lumigon på Sydhavnen i København. Telefonen T2 HD, der kom i 2014, har ikke gjort væsen af sig her i Danmark, og vi har heller ikke som sådan spottet en bredere distribution. Men nu – nærmest ud af det blå er Lumigon T3 en realitet.

Telenor har valgte til lanceringen af forgængeren T2 HD, at tage denne i sortiment, som det eneste danske teleselskab.

Selvom det ikke virker til Lumigon T2 HD har flyttet paller, eksisterer firmaet stadig. Senest har telemillionæren Michael Moesgaard købt sig ind i Lumigon i håbet om international succes. Det skal ske med den nye telefon Lumigon T3, som MereMobil.dk har taget et eksklusivt første kig på.

En vinder på danish design

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Elskere af dansk design bør se nærmere på Lumigon T3, der kommer med sider af blankt rustfrit stål såkaldt ”marine-grade 316 stainless steel”. Front og bagside er i det brudstærke Gorilla Glass 4 fra Corning.

Alt i alt står man med en følelse af godt design, der underbygges af en vægt på 145 gram. Uden jeg er designekspert, vil jeg vove pelsen, og betegne det som danish design i meget høj kvalitet. Selv når SIM-kort holderen tages ud går kvaliteten igen. Holderen tages ud, uden brug af værktøj, og er ligeledes i stål.

Powerknappen sidder på toppen ved siden af stikket til hovedtelefoner. Lydstyrke og en dedikeret kameraknap sidder på højre side. Lydstyrke-knapperne har en lille forhøjning i hver ende, så det er let at mærke, hvor der skal trykkes.

Ligeledes på højre side findes den programmerbare Action Key, der kan bruges til forskellige brugerdefinerede funktioner. Tryk én gang for lydløs. Hold inde lang tid for at tænde lommelygten. Besvar indgående opkald ved ét tryk osv. Hvordan Action Key skal fungere er op til brugeren.

Umiddelbart under skærmen er et berøringsfølsomt område, der fungerer som henholdsvis ”Programskift” og ”Tilbage”. I midten på fronten finder vi hjemknap og fingeraftrykslæser. Lumigon har altså valgt fysiske knapper til skift af programmer og tilbage, fremfor de skærmbaserede som Android 6.0 ellers lægger op til i sin natur.

En nyskabelse er et touchområde på bagsiden lige under kameralinserne. Back Touch hedder funktionen. Når fingeren placeres på området kan der scrolles på websites, bladres i menuer, skiftes billeder i galleriet og meget andet.

WEB-TV: Se testen af Lumigon T2 HD

Fornuftig hardware

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Lumigon har den udfordring, at komponentproducenterne har grisen og bestemmer prisen. Derfor må mindre producenter ofte se sig nødsaget til, at købe smuglerne fra de riges bord, med mindre man virkelig har mange penge.

Alligevel har Lumigon formået at bygge T3 ud fra en fornuftig komponentsammensætning. Der er 4,8 tommer Super AMOLED skærm (1280 x 720 pixels), 3 GB RAM og 2,2 GHz 64-bit MediaTek processor.

Desuden har T3 stereohøjtalere og 13 megapixels kamera (PDAF phase detection autofocus) samt 5 megapixels frontvendt kamera med fotolys.

Lumigon T3 kører på Android 6.0 Marshmallow med forholdsvis få modifikationer. De originale apps fra Google, såsom Telefon, Beskeder, Kalender, Kontakter m.fl. er bibeholdt. Det samme gælder Chrome-browseren.

Det interessante er, at selvom processoren ikke er i den kaliber vi finder i de nyeste telefoner fra Huawei, Sony, HTC og Samsung, så kører hele systemet, og programmerne, helt gnidningsfrit, hvilket du kan se lidt mere af, i videoen længere nede i artiklen.

Dual-SIM og stor hukommelse

Den nye danskdesignede Android telefon har 128 GB intern hukommelse. Denne kan ikke udvides med MicroSD-kort, men til gengæld skulle hukommelsen være stor nok til de fleste.

SIM-kort holderen har plads til to SIM-kort (Dual-SIM).

Telefonen benytter standard MicroUSB-stik til opladning og dataoverførsel (USB 2.0) og altså ikke den nye USB Type-C standard, der overtid forventes at blive standard i de fleste telefoner.

TEST: Lumigon T2 HD – eksklusiv anmeldelse

Screenshots fra Lumigon T3

Tag billeder om natten

Lumigon T3 (Foto: Lumigon)

Lumigon T3 har Night Vision funktion (Foto: Lumigon)

Som den første smartphone i verden har Lumigon T3 Night Vision kamera. Opløsningen er på fire megapixels, og med dual IR flash er det muligt, at tage billeder og skyde video, hvor det er HELT mørkt.

Så nu kan du ligge på lur og fotografere pindsvinet ude i haven midt om natten.

Rækkevidden på IR-dioderne er ikke ret lang, men et par meters afstand er ikke et problem. Er det fedt? Det er i hvert fald meget godt tænkt, når nu ingen andre har det, synes jeg.

Web-TV: Se demo af Night Vision kamera

Fås også i 24-karat guld

Hvis du har penge nok, lige omkring 10.000 kroner, så fås Lumigon T3 med 24-karat guld på siderne, eller du kan få diamantlook. På specialversionerne sker monteringen af guldsiderne lokalt her i Danmark.

Ifølge Børsen har den nye investor, Michael Moesgaard Andersen sagt, at den glimtende guldsag skal markedsføres overfor blandt andet de nyrige russere.

Det var 24-karat guldversionen Lumigons direktør Lars Gravesen forærede til den amerikanske kendis Tori Spelling ved et besøg i København.

Tori Spelling fik overrakt hemmelig Lumigon telefon

Lumigon T3 har en vejledende pris på 5.999 kroner for udgaven i rustfrit stål. Den bliver tilgængelig i maj 2016.

WEB-TV: Første kig på Lumigon T3

Lumigon T3 – hovedspecifikationer

– Skærm: 4,8” Super AMOLED (1280 x 720 px)
– Processor: MediaTek MT6795 2,2 GHz 64-bit (octa-core)
– 3 GB RAM
– Hukommelse: 128 GB
– Kamera: 13 megapixels (PDAF) (dual-tone fotolys)
– Frontkamera: 5 megapixels (med front fotolys)
– Night Vision kamera: 4 megapixels
– Mål: 137 x 69 x 7.9 mm.
– Vægt: 145 gram
– Støv- og vandafvisende
– Android 6.0 Marshmallow

Galleri: Lumigon T3

Mere til historien

Tilbage i juli 2013 mødte jeg Lars Gravesen til en længere snak om Lumigon. Det var i tiden mellem Lumigon T2 og T2 HD. Lyt her til interviewet.

Læs også:

Lumigon T2 HD er med i Hitman Agent 47

Lumigon har indgivet konkursbegæring – det danske mobileventyr slutter

BREAKING: Det lykkes ikke at skabe en bæredygtig danskdesignet smartphone. Lumigon lukkes nu ned. Vi ser tilbage.

(mere…)
Lumigon T3 klar i nye forårsfarver

KORT NYT: Den danske mobilproducent Lumigon fejrer foråret med nye farvevarianter af deres smartphone Lumigon T3.

(mere…)
Lumigon T3 i ny udgave – T3 Black-Black Steel Edition

Lumigon er klar med en ny variant af deres smartphone T3. Læs her mere om Lumigon Black-Black-Steel Edition.

(mere…)
Lumigon klar med shop-in-shop i Danmark

KORT NYT: Lumigon er klar med en shop-in-shop sammen med partneren Phoneium.

(mere…)
Lumigon taber stadig millioner

På fire år har Lumigon tabt 114 millioner kroner, men de har stadig ambitioner.

(mere…)
Se Lumigon T3 i 24-karat guld

WEB-TV: 24-karat guld pryder siderne på den eksklusive, og dyre, Lumigon T3. Se også diamant-udgaven her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram