Podcast #04: Lumigon – historien om det danske smartphone-eventyr

Lumigon T2 er den første danske smartphone nogensinde. I et eksklusivt interview kan du møde idémanden bag, Lars Gravesen.

Lumigon

Lumigons hovedsæde på Sydhavnen i København. (Foto: John G. Pedersen)

På Sydhavnen i København sidder Lars Gravesen, når han ellers ikke er i Kina for at opstøve samarbejdspartnere, og overbevise dem om, at hans projekt er seriøst og værd at bruge tid på.

Lars’ drøm var at stå bag verdens første danske smartphone, et med hans egne ord, ”totalt crazy projekt”.

Efter lanceringen af Lumigon T1 i 2010, et produkt der døde ved fødslen, og siden da utallige ’vi er snart klar’-løfter, der ikke holdt, er det endelig lykkedes at få Lumigon T2 ud til kunderne.

T2 har fået en ”soft launch” og er kun tilgængelig via få salgskanaler, og årsagen er lige til, siger Lars Gravesen; Produktet er ikke tiltænkt det danske marked, blandt andet fordi den ikke har 3G. Desuden er T2 mere end et år forsinket i forhold til den oprindelige dato. Derfor lever den ikke op til tidens standard på den tekniske side.

Mange fejl undervejs

Lumigons idémand og direktør er ikke synderlig glad for journalister og medier. Han holder sig helst væk fra det skarpe projektørlys, men helt eksklusivt er det lykkedes for teknologimagasinet Meremobil, at få Lars Gravesen til at fortælle hans historie i et længere interview, der er blevet til en særudgave af programmet.

Han erkender i løbet af samtalen, at han ved starten ikke vidste nok om fremstillingen af smartphones, hvilket er den primære årsag til den fejlslagne lancering af T1.

– ”Vi troede vi kunne sætte et chipset fra en producent, sammen med en modem/radiodel fra en anden producent. Men efter utallige timers softwareprogrammering, måtte vi erkende at produktet aldrig ville komme til at fungere ordenligt. Derfor besluttede vi at lukke projektet,” forklarer Lars Gravesen.

Små mobilproducenter får ikke uden videre adgang til at købe processorer og chipsets hos store firmaer som f.eks. Qualcomm. Det kræver volumen og garantier, hvilket gør det yderst vanskeligt for en virksomhed som Lumigon. Efter at have aflagt Qualcomm besøg, lykkedes det Lumigon, at få lov at handle med den anerkendte elektronikgigant.

Lumigon T2

Lumigon T2.

Et livsstilsprodukt

Lumigon T2 er ikke en smartphone der skal konkurrere mod Samsung og Apples topprodukter, men derimod et produkt, der henvender sig til livsstilskøberne, dem der vil have noget anderledes end det den store masse har.

Her har Lumigon lykkedes fint med T2, der i den kategori er ganske glimrende. Det fungerer, og konstruktionen med en kraftig ramme af rustfrit stål og sort finish, er en anden oplevelse, end det andre smartphones på markedet tilbyder.

Undervejs i interviewet rejser Lars Gravesen sig fra bordet i mødelokalet, og går hen mod de sodavand, der er sat frem til lejligheden. Han griber en Coca Cola, hvorefter et fast håndværkertag på mobil og flaske, knapper kapslen af, kun ved brug af stålkanten på T2. Lars ville med denne handling bevise, at hans produkt, er væsentligt mere holdbar end hvad der ellers findes i mobilbutikkerne i dag.

Syge odds

Selvom Lumigon i medierne og forskellige fora på nettet, samt i mobilbranchen, har kraftig modvind, betyder det ikke medarbejderne på Sydhavnen giver op.

– ”Vi har ikke tænkt os at stoppe her, overhovedet! Vi har tænkt os at vise Danmark at det kan lade sig gøre at lave en virksomhed ud fra nogle fuldstændige syge odds, som det her er. Men der er plads til nye typer mobiltelefoner. Jeg tror, vi kan vokse virksomheden op her til at være en rigtig stor virksomhed med en masse danske arbejdspladser,” siger Lars Gravesen i udsendelsen.

Han lægger vægt på at alle de T2-enheder der er produceret, er solgt. Hvor mange der er tale om, betrager han som en forretnings-hemmelighed.

Lumigon

Lumigons hovedindgang. (Foto: John G. Pedersen).

Endnu en smartphone på vej

Selvom T2 har haft en besværlig opvækst, er det ikke det sidste vi har hørt fra iværksætteren på Sydhavnen.

Senere på året følger endnu en smartphone fra Lumigon, der på nogle punkter vil ligne T2, men stadig være et helt nyt produkt.

Da Lumigon T2 har haft omkring et års forsinkelse, betyder det også at hardwaren ikke er tidssvarende i forhold til den massive konkurrence mobilmarkedet byder på. Fraværet af 4G LTE betyder, at produktet ikke er interessant for teleoperatørerne.

Derfor arbejdes der på en 4G-smartphone, der vil kunne sælges på markeder hvor dette er i fokus, her i blandt også Danmark.

Ved afslutningen af samtalen inviterer Lars Gravesen teknologimagasinet Meremobil til et nyt besøg, senere på året, hvor han vil fremvise en prototype af deres kommende produkt.

Lyt: Podcast med historien om Lumigon

Episode #4 af teknologimagasinet Meremobil er en specialudgave med kun en enkelt gæst. Årsagen er, at der er tale om et eksklusivt interview, som vi mener kunne have en bred interesse.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast eller via Tunein Radio.

– Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsten i programmet er Lumigons direktør og grundlægger Lars Gravesen.

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Podcast gør klar til overhaling

De unge er sultne efter indhold, viser DR's årlige rapport om medieudviklingen i Danmark.

(mere…)
Så fed er Samsung Galaxy S24 Ultra

PODCAST: Lyt med når vi anmelder Samsung Galaxy S24 Ultra, sætter fokus på, at TV 2 dropper snigpremierer og ser på faldgruber ved mobilkameraer.

(mere…)
Tæt på Samsungs prisvenlige S23-telefon og lidt om vi voksne

PODCAST:Jeg anmelder den prisvenlige Samsung Galaxy S23 FE og taler om vi voksnes mobilopførsel. Galaxy S24 og lyttermail når jeg også.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram